Zo werkt de rookmelder actie:

Stap 1
Heb je bij ons al een Alles in één Polis? Dan kun je je direct inschrijven voor de korting. Doe dit wel vóór 1 juni. Op het inschrijfformulier vul je je naam, adres en e-mailadres in. Wij delen alleen je naam en e-mailadres met Coolblue.
Stap 2
Coolblue zet binnen enkele dagen € 15,- korting op jouw Coolblue account en stuurt jou hierover een e-mail. Heb je geen account? Dan stuurt Coolblue je een e-mail om je account te activeren. De korting wordt dan meteen toegevoegd.

Stap 3

Kies een van onze geselecteerde rookmelders in de Interpoliswinkel bij Coolblue. Let op: bestel pas een rookmelder nadat je een e-mail krijgt van Coolblue, anders loop je de korting mis.

Je kunt tot en met 30 september 2022 de korting gebruiken. Bekijk de actievoorwaarden >

Een vrouw is verhuisdozen in haar keuken aan het uitpakken.

Heb je nog geen Alles in één Polis?

Sluit dan een nieuwe Interpolis woonhuis- of inboedelverzekering af via Rabobank. Deze verzekering moet ingaan vóór 31 december 2022. Schrijf je daarna in en krijg 1 keer € 15,- korting op rookmelders die je koopt via de Interpoliswinkel bij Coolblue. De Alles in één Polis is een verzekeringspakket voor je schadeverzekeringen.
Vrouw hangt een rookmelder op.

Rookmelders wettelijk verplicht vanaf 1 juli 2022

Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. En vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook wettelijk verplicht voor bestaande woningen. Op iedere verdieping moet een werkende rookmelder hangen. 
Een man hangt thuis zijn rookmelder op.

Een werkende rookmelder op de juiste plek

Van alle huishoudens in Nederland hebben ongeveer:

 • 76% een rookmelder
 • 45% een werkende rookmelder
 • 35% een werkende rookmelder én op de juiste plek

Heb jij al wel rookmelders in huis, maar hangen ze nog niet op de juiste plek? Met deze 3 stappen heb je dat zo geregeld.

Veelgestelde vragen

Ben ik na 1 juli 2022 verzekerd tegen brandschade als ik geen (werkende) rookmelders heb?
Voldoe je na 1 juli 2022 niet aan de wettelijke rookmelderplicht en heb je schade? Als je een Interpolis Woonhuis- of Inboedelverzekering hebt, blijf je gewoon verzekerd tegen brandschade.
Ik heb een huurwoning, hoe zit het dan met de rookmelderplicht?

De verantwoordelijkheid voor de aanschaf en het plaatsen van rookmelders ligt bij de verhuurder. Zelf ben je verantwoordelijk voor het onderhoud. Je zorgt daarom wel zelf voor het vervangen van de batterijen als ze leeg zijn.

Ik wil een rookmelder kopen met € 15,- korting, hoe werkt dat?

Schrijf je in via het inschrijfformulier. Wij zorgen er daarna voor dat je binnen enkele dagen een e-mail krijgt van Coolblue dat jouw korting klaarstaat in de Interpoliswinkel bij Coolblue. Dit is een speciale omgeving waar alleen door ons geselecteerde producten worden aangeboden. 

 

Heb je al een account bij Coolblue? Dan wordt de korting toegevoegd aan je bestaande account. 

 

Heb je nog geen account bij Coolblue? Dan maakt Coolblue een account voor je aan met het e-mailadres dat je opgeeft via het inschrijfformulier.

 

Coolblue stuurt je een e-mail om je account te activeren. De korting wordt dan meteen toegevoegd aan je account. De korting wordt al verwerkt in de prijzen die je bij de producten ziet staan, je weet dus precies wat je nog moet betalen. Je krijgt eenmalig € 15,- korting, ook als je meerdere rookmelders bestelt blijft je totale korting € 15,-. Wel kan het zijn dat Coolblue nog extra korting geeft, bijvoorbeeld omdat het product in de aanbieding is.

 

Meer weten? Bekijk de actievoorwaarden.

Waarom betaalt Interpolis mee aan mijn rookmelders?
Interpolis wil samen met haar klanten zorgen voor een veilige leefomgeving. Zo voorkomen we schade en als er toch iets gebeurt, lossen we dat snel en duurzaam op zodat klanten kunnen focussen op wat écht belangrijk is. Naast informeren willen we mensen helpen om ook te kunnen handelen. Een rookmelder kan zorgen dat jij en je naasten sneller in veiligheid zijn.
Waarom is het belangrijk om rookmelders op te hangen?

De meeste slachtoffers bij brand vallen terwijl ze slapen. Je wordt niet snel wakker door geur,  waardoor je in geval van brand de rook inademt. Rook bevat giftige gassen, je loopt daardoor snel kans om bewusteloos te raken. Een rookmelder zorgt ervoor dat jij wakker wordt. Een veilig en fijn idee. Want hoe sneller je een brand ontdekt, hoe groter de kans dat je je huis veilig kunt verlaten.

Waar kan ik mijn rookmelders het beste ophangen?

Hang op iedere woonverdieping (dus inclusief de begane grond) minimaal 1 rookmelder. Deze wettelijke verplichting gaat in vanaf 1 juli 2022. 

 

Hang rookmelders in alle ruimtes die leiden naar andere ruimtes. Zoals de hal of overloop. Dit geldt voor iedere verdieping van het huis. Het is ook slim om rookmelders te plaatsen in alle ruimtes waar mensen slapen. Dit is geen wettelijke eis.

 

In de keuken, badkamer of garage kun je beter geen rookmelder plaatsen. Stoom, tocht, vocht en rook kunnen zorgen voor een vals alarm.

 

Hang een rookmelder niet bij een ventilator of ventilatieopening, op een tochtige plek of boven de verwarming. Op deze plekken kunnen rookdeeltjes door de luchtstroming de rookmelder niet bereiken, waardoor je niet of te laat gewaarschuwd zal worden. 

 

Rook stijgt op, daarom is het belangrijk dat de rookmelder aan het plafond hangt. Hang de melder in het midden van het plafond, of in ieder geval op minimaal 50 centimeter van een muur of hoek. Hang hem ook minimaal 30 centimeter van je verlichting af. Het stof dat de lamp aantrekt kan de rookmelder vervuilen. 

 

In een ruimte met schuine plafonds of puntgevels hang je de rookmelders op maximaal 90 centimeter vanaf het hoogst gemeten punt van het plafond.

Waarom werkt Interpolis samen met Coolblue?
Interpolis is meer dan alleen een verzekeraar. We helpen jou om schade en ongemak zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom houden we ons al jaren bezig met veiligheid en preventie. Altijd met de goede service die je van ons gewend bent. Coolblue is daarom een logische partnerkeuze. Want ook Coolblue zet haar klanten centraal. En doet er alles aan om jou de best mogelijke service te bieden, zowel voor, tijdens als na je aankoop. Met een glasheldere website natuurlijk.
Waarom moet ik wachten met het uitkiezen van een rookmelder tot ik een e-mail krijg van Coolblue?

De korting moet eerst aan jouw persoonlijke account worden gekoppeld. Als je nog geen account hebt, maakt Coolblue er 1 voor je aan. Als je voordat dit is gebeurd gaat shoppen in de Interpoliswinkel van Coolblue, loop je de korting mis. Zonde!

Na jouw inschrijving delen wij jouw naam en e-mailadres met Coolblue. Zij voegen de korting toe aan je account, en sturen je een e-mail ter bevestiging. Dit duurt maximaal enkele werkdagen.

Wil je alvast even rondkijken in de winkel? Dat kan. Bekijk de Interpoliswinkel van Coolblue.

Hebben rookmelders onderhoud nodig?

Om op de werking van jouw rookmelder te kunnen vertrouwen is het belangrijk dat je deze onderhoudt. Maak je rookmelder elke maand stofvrij met een stofzuiger of licht vochtig doekje. Te veel stof in een rookmelder kan ervoor zorgen dat deze minder goed werkt. En bijvoorbeeld afgaat wanneer er geen rook of brand is. Test de rookmelder elke maand. Dit doe je door op de testknop te drukken en deze even vast te houden.

Hoe maak ik rookmelders vast aan mijn plafond?

Er zijn 3 manieren om deze te bevestigen:

 • Met een daarvoor bestemde sticker
  Er zijn speciale dubbelzijdige stickers waarmee je een rookmelder gemakkelijk ophangt. Zorg voor een egale en ontvette ondergrond en plak de sticker op je plafond. Plak de rookmelder er tegenaan en druk deze stevig vast.
 • Met een magneetplaat
  De magneetplaat werkt ongeveer hetzelfde als de sticker, maar is magnetisch. Je rookmelder blijft er daarom vanzelf aan vastzitten. Let op: niet elke rookmelder is hiervoor geschikt.
 • Met schroeven
  Je kunt de rookmelder natuurlijk ook gewoon vastschroeven in het plafond.
Uit welke rookmelders kan ik kiezen?

De rookmelders waaruit je kunt kiezen in de Interpoliswinkel van Coolblue zijn met zorg uitgekozen. Hoge kwaliteit en lange batterijduur zijn belangrijke eigenschappen waar ook de brandweer veel waarde aan hecht. Wel zo veilig dus.


Het assortiment
We kozen voor een uitgebreid assortiment, zodat je kunt kiezen voor een rookmelder die echt past bij jouw huis en jouw wensen. Ben je daar nog niet helemaal uit? Bekijk ook het antwoord op de veelgestelde vraag ‘Welke rookmelder past bij mij?’.


In de Interpoliswinkel van Coolblue vind je verschillende basismelders van het merk Smartwares en van FireAngel. De draadloos koppelbare variant die we aanbieden is van FireAngel, en de slimme melder is van Google Nest. De Google Nest Protect detecteert naast rook ook koolmonoxide.


Voldoen aan het Q-label (kwaliteitskeurmerk)
Alle rookmelders (op de Google Nest Protect na) voldoen aan het Q-label, het keurmerk voor rookmelders dat laat zien dat de rookmelders veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. En minstens 10 jaar meegaan.


Meer details vind je in de Interpoliswinkel van Coolblue
Voor meer details kun je alvast een kijkje nemen in de Interpoliswinkel van Coolblue. Wacht wel met je aankoop totdat je een e-mail hebt gekregen van Coolblue. De korting moet namelijk eerst aan jouw persoonlijke account worden gekoppeld. Of als je nog geen account hebt, maken zij er 1 voor je aan. Dit duurt enkele werkdagen. Als je voordat dit is gebeurd gaat shoppen in de Interpoliswinkel van Coolblue, loop je de korting mis. Zonde!

 
Welke rookmelder past bij mij?

Goed dat je hierover nadenkt. Want er is nogal veel keuze, en niet iedereen heeft dezelfde wensen of mogelijkheden. Bekijk hier wat voor soort rookmelder bij jouw huis en wensen past.


Aantal rookmelders
Eerst beslis je hoeveel rookmelders je nodig hebt. Als jouw huis meerdere verdiepingen heeft, heb je ook meerdere rookmelders nodig. Tenminste 1 per verdieping, maar extra rookmelders in slaapkamers is verstandig.


Batterijen of netstroom
Daarna kies je of je draadloze rookmelders op wil hangen, of ze op netstroom aan wil sluiten. Het aanbod in de Interpoliswinkel bij Coolblue bestaat vooral uit rookmelders met batterijen. Mede omdat je deze makkelijker zelf op kunt hangen op de locatie van je keuze. Je bent niet afhankelijk van plekken waar stroom naartoe loopt. En de batterijen gaan 10 jaar mee.

De slimme melder uit ons aanbod (Google Nest) maakt wel gebruik van netstroom.


Basis, koppelbare of slimme rookmelders
Een basis rookmelder heeft maar 1 functie: alarm geven wanneer hij rook opmerkt. Ze zijn daarom meestal een stuk goedkoper dan koppelbare en slimme rookmelders. 

Koppelbare rookmelders hebben dezelfde functie als basismelders, maar werken daarnaast samen met de rookmelders waaraan je ze koppelt. Als 1 van je rookmelders rook signaleert, geven alle gekoppelde melders alarm. Je hoort het dan door het hele huis, en wordt overal even snel gewaarschuwd.

Slimme rookmelders kun je ook aan elkaar koppelen. Maar nog handiger is dat je ze kunt koppelen aan bijvoorbeeld je smartphone. Ook als je van huis bent weet je zo dat er rook of brand is thuis. Je krijgt hiervan een bericht. Slimme rookmelders zijn vaak een stuk duurder dan basis- of koppelbare rookmelders.

Schade door regen
Leuke acties en handige tips voor jou?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd op de hoogte van onze acties en producten. 

Ook geven wij je advies over bijvoorbeeld de veiligheid van jouw woning en hoe je goed voorbereid op reis gaat. Je geeft zelf aan welke onderwerpen voor jou interessant zijn.

Contact

Wij helpen jou graag verder.

Vragen over rookmelders
Heb je een vraag over de € 15,- korting op rookmelders? Wij helpen jou graag.

Ook interessant voor jou

Brandveiligheid thuis

Brandveiligheid gaat verder dan alleen werkende rookmelders. Wist je dat je zelf veel kunt doen om je huis brandveiliger te maken?

Een man en vrouw hangen een blusdeken op in huis.

Wat te doen bij brand?

Brand in huis is ieders grootste nachtmerrie. Maar hoe vervelend ook, het is goed om hier eens bij stil te staan. Want wat moet je eigenlijk doen bij brand?

Vrouw zit met haar laptop op schoot

Goed verzekerd bij brandschade

Ben je bij Interpolis verzekerd? Dan regelen wij de schade zo goed en zo snel mogelijk. Daar komt bij dat we de schade herstellen met duurzame materialen.

Man en vrouw zijn in de tuin een kastje aan het verven.