Vrouw hangt een rookmelder op.

Rookmelders wettelijk verplicht sinds 1 juli 2022.

Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. Maar vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook wettelijk verplicht voor bestaande woningen. Op iedere verdieping moet een werkende rookmelder hangen. 
Een man hangt thuis zijn rookmelder op.

Een werkende rookmelder op de juiste plek.

Goed geplaatste rookmelders redden levens. Heb jij al rookmelders in huis? Hangen ze wel op de juiste plek? Wij leggen uit waar je op moet letten bij het plaatsen van rookmelders op jouw plafonds. Met deze 3 stappen heb je het zo geregeld.

Een vrouw maakt een rookmelder aan het plafond schoon, zodat deze goed blijft werken.

5 tips voor het onderhouden van je rookmelders.

Super, je hebt rookmelders op iedere verdieping hangen! Daar hoef je niet meer naar om te kijken. Maar: dat is niet helemaal waar. Het is belangrijk om regelmatig je rookmelders te testen, schoon te maken en te onderhouden. Zo weet je zeker dat je op tijd gewaarschuwd wordt in geval van rook of brand. Lees 5 praktische tips voor het onderhoud van je rookmelders.
Een man en een vrouw maken hun woonkamer veiliger door samen een rookmelder op te hangen.

Hierop let je bij het kopen van een rookmelder.

Moet jij nog op pad om aan de rookmelderverplichting te voldoen? En wil je graag advies inwinnen? Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij het aanschaffen van rookmelders.
Iemand opent een Coolblue-pakketje en haalt daar een rookmelder uit.

Interpolis rookmelder-actie.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Heb je je al aangemeld voor de rookmelder-actie? Je kunt nog tot en met 30 september 2022 gebruik maken van de korting in de Interpoliswinkel bij Coolblue. 

Ook interessant voor jou

Brandveiligheid thuis

Brandveiligheid gaat verder dan alleen werkende rookmelders. Wist je dat je zelf veel kunt doen om je huis brandveiliger te maken?

Een man en vrouw hangen een blusdeken op in huis.

Goed verzekerd bij brandschade

Ben je bij Interpolis verzekerd? Dan regelen wij de schade zo goed en zo snel mogelijk. Daar komt bij dat we de schade herstellen met duurzame materialen.

Man en vrouw zijn in de tuin een kastje aan het verven.

Wat te doen bij brand?

Brand in huis is ieders grootste nachtmerrie. Maar hoe vervelend ook, het is goed om hier eens bij stil te staan. Want wat moet je eigenlijk doen bij brand?

Vrouw zit met haar laptop op schoot