Vrouw hangt een rookmelder op.

Rookmelders wettelijk verplicht vanaf 1 juli 2022.

Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. En vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht voor bestaande woningen. Niet gek, want de meeste slachtoffers vallen namelijk door het inademen van rook. Op iedere verdieping moet vanaf 1 juli een werkende rookmelder hangen. 

Heb jij al wel rookmelders in huis, maar hangen ze nog niet op de juiste plek? Met deze 3 stappen heb je dat zo geregeld >


Wij vinden de veiligheid in jouw huis belangrijk. Daarom geven wij jou, als je klant bent bij Interpolis, 1 keer € 15,- korting op rookmelders die je koopt via de Interpoliswinkel bij Coolblue.

Man maakt de droger schoon.

Ook jij kunt je huis brandveiliger maken.

'Onoplettendheid zorgt voor de meeste woningbranden. Door bewuster om te gaan met vuur kan er veel ellende en schade worden voorkomen'. Lees alle tips van risicodeskundige Hans Berghuis.
Man hangt een brandblusser op.

Brand in huis? Zo verminder je de brandschade.

  • Hang een blusdeken in de keuken.
  • Zorg voor een brandblusser binnen handbereik.
  • Schrijf een vluchtroute op en oefen deze met je gezin.

Brandschade is meestal verzekerd op je inboedel- of woonhuisverzekering. Maar brandschade voorkomen is natuurlijk beter.

Schade door regen
Leuke acties en handige tips voor jou?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Zo ben je altijd op de hoogte van onze acties en producten. 

Ook geven wij je advies over bijvoorbeeld de veiligheid van jouw woning en hoe je goed voorbereid op reis gaat. Je geeft zelf aan welke onderwerpen voor jou interessant zijn.

Ook interessant voor jou?

Roos maakt zich zorgen over haar houten huis

Roos woont met haar gezin in een houten huis. Ze heeft het daar erg naar haar zin, maar is bezorgd over de brandveiligheid van haar houten huis.

Vrouw genaamd Roos kijkt voor zich uit

Wat te doen bij brand?

Brand in huis is ieders grootste nachtmerrie. Maar hoe vervelend ook, het is goed om hier eens bij stil te staan. Want wat moet je eigenlijk doen bij brand?

Vrouw zit met haar laptop op schoot

Goed verzekerd bij brandschade

Ben je bij Interpolis verzekerd? Dan regelen wij de schade zo goed en zo snel mogelijk. Daar komt bij dat we de schade herstellen met duurzame materialen.

Man en vrouw zijn in de tuin een kastje aan het verven.