Vrouw hangt een rookmelder op.

Rookmelders wettelijk verplicht sinds 1 juli 2022.

Deze verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen. En sinds 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht voor bestaande woningen. Niet gek, want de meeste slachtoffers bij brand vallen namelijk door het inademen van rook. Op iedere verdieping moet een werkende rookmelder hangen. 

Heb jij al rookmelders in huis? Hangen ze wel op de juiste plek? En hoe weet je of jouw rookmelders nog werken? Wij geven je graag alle informatie over waar je op moet letten.

Man maakt de droger schoon.

Ook jij kunt je huis brandveiliger maken.

'Onoplettendheid zorgt voor de meeste woningbranden. Door bewuster om te gaan met vuur kan veel ellende en schade worden voorkomen.' Lees alle tips van risicodeskundige Hans Berghuis.
Man hangt een brandblusser op.

Brand in huis? Zo verminder je de brandschade.

  • Hang een blusdeken in de keuken.
  • Zorg voor een brandblusser binnen handbereik.
  • Schrijf een vluchtroute op en oefen deze met je gezin.

Brandschade is meestal verzekerd op je inboedel- of woonhuisverzekering. Maar brandschade voorkomen is natuurlijk beter.

Bekijk ons webinar met tips over brandveiligheid in huis.

Wil je weten waar je rookmelders moet ophangen? En of je een brandblusser of branddeken nodig hebt? In een webinar van 40 minuten nemen wij je mee in hoe het brandveiliger maken van je huis. Experts van de brandweer en van Interpolis vertellen je meer over de nieuwe wetgeving rondom rookmelders.
Een man hangt thuis zijn rookmelder op.

Goed geregeld met onze woonverzekeringen.

Heb je toch een keer schade door brand? Onze klanten kunnen rekenen op een snelle en goede dienstverlening. Daar komt bij dat we de schade veilig en duurzaam herstellen.

Neem jij extra preventiemaatregelen om je huis brandveiliger te maken? Dan belonen wij jou met korting op je woonverzekeringen. Hoe meer veiligheidsmaatregelen je neemt, hoe meer korting je krijgt op de premie. De korting is maximaal 14% op de premie van je inboedelverzekering, en 7% op de premie van je woonhuisverzekering. Vul de Veiligheidsmeter in.

Ook interessant voor jou?

Vrouw genaamd Roos kijkt voor zich uit

Roos maakt zich zorgen over haar houten huis

Roos woont met haar gezin in een houten huis. Ze heeft het daar erg naar haar zin, maar is bezorgd over de brandveiligheid van haar houten huis.
Vrouw zit met haar laptop op schoot

Wat te doen bij brand?

Brand in huis is ieders grootste nachtmerrie. Maar hoe vervelend ook, het is goed om hier eens bij stil te staan. Want wat moet je eigenlijk doen bij brand?
Een man voetbalt op een zonnige dag met zijn zoon in de tuin van het huis. Het dak van het huis ligt vol zonnepanelen.

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op jouw woning of ben je van plan deze te gaan plaatsen? Lees onze tips over aanleg, gebruik en onderhoud. Zo beperk je onder andere de risico's op brand.