Dit zijn de belangrijke verzekeringen voor ondernemers in de horeca

We gaan allemaal weer regelmatig op pad, gezellig op een terras iets drinken of een hapje eten in een restaurant. Maar we merken dat er ook in de horeca een tekort aan personeel is. De combinatie van stress, drukte en onervaren personeel kan leiden tot onveilige situaties. Dat wil je zoveel mogelijk voorkomen.

Waarvoor kan een klant jou als horecaondernemer aansprakelijk stellen?

  • Een medewerker laat een vol dienblad met hete koffie over een klant vallen. Je bent dan als eigenaar aansprakelijk voor eventuele verwondingen.
  • Door een plotselinge windvlaag waait je parasol of reclamebord om. Hierdoor raakt een voorbijganger gewond.
  • Een van je medewerkers is even afgeleid in de keuken. De vlam slaat in de pan. Voor je het weet ontstaat er brand en ligt je onderneming (tijdelijk) stil.

Wat kan er nog meer gebeuren?

  • Je klant wil de rekening niet betalen voor een evenement waarvoor je het eten verzorgde. Dit kan uitlopen op een juridisch conflict.
  • Door een forse regenbui loopt er water naar binnen en ontstaat er schade aan bijvoorbeeld een parketvloer of de mooie bar.
  • Je loopt inkomsten mis door langdurige ziekte of een ongeval van een medewerker of van jezelf.
  • Er wordt ingebroken. Een inbraak heeft niet alleen financieel nadelige gevolgen, het is vaak ook een traumatische ervaring.
  • Een koelinstallatie valt uit en een snelle reparatie is niet mogelijk. Je moet de inhoud weggooien. 

Voorkomen is beter dan verzekeren

Het herstellen van schade of het oplossen van een conflict kost veel tijd en energie. Met onderstaande tips verklein je het risico op schade aan je onderneming.

  • Zorg voor een goed inwerktraject voor nieuwe medewerkers.
  • Besteed aandacht aan veiligheid- en weerbaarheid bijvoorbeeld door cursussen aan te bieden.
  • Zorg voor goede brandpreventie met rookmelders en brandblussers/branddekens.
  • Klap parasols bij slecht weer in en zet meubilair vast of haal het naar binnen.
  • Bescherm je zaak tegen inbrekers door middel van bewakingscamera’s en alarmsystemen.
  • Ga veilig en volgens de regels met etenswaren om.

Gaat er toch iets mis?

Dan zijn we er voor je met onze zakelijke verzekeringen:

Waar kiezen horecaondernemers voor?

Door slimmer om te gaan met risico’s en verzekeren, maak je jouw bedrijf weerbaarder en bescherm je de bedrijfscontinuïteit. Daarnaast bespaar je geld. In een duidelijke infographic laten we zien waar andere branchegenoten zich voor verzekerd hebben.