inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Eerste resultaten onderzoek

  • Experimenteer je mee? Meld je aan!

  • Hackathon met studenten

  • Samenwerking Interpolis en PluhZ

  • Q&A PluhZ

  • Een testpanel experimenteert met ons mee

  • Eerste resultaten onderzoek

  • Doe je mee aan de digitale detox challenge?

Jongvolwassenen met smartphone

Ons testpanel nam deel aan het eerste onderzoek

30 augustus 2017

Resultaten van het onderzoek over stress zijn binnen
Jongvolwassenen krijgen vaak te maken met overspannenheid en/of burn-out verschijnselen. Kort geleden voerden we met het testpanel 2 weken lang een onderzoek uit naar stress onder jongvolwassenen. Hieruit blijkt dat de druk om het zo goed mogelijk te doen dit veroorzaakt. Ik moet (af)studeren, een leuke baan vinden, mezelf bewijzen, mijn social media bijwerken, 24/7 bereikbaar zijn, er goed uitzien, een huis vinden, sociaal zijn… 

(Ook) de smartphone zorgt voor veel stress
Uit onderzoek blijkt dat deelnemers een hoge prestatiedruk voelen. Het feit dat ze altijd aan staan, steeds successen van anderen zien en het moeilijk vinden om grenzen aan te geven versterkt dit gevoel. Verder zijn het moeten presteren, financiële zorgen, de onzekere economie, keuzestress, hoge prestatiedruk en werklast ook stuk voor stuk stressveroorzakers, vinden jongvolwassenen. Opvallend is dat ook de smartphone vaak benoemd wordt als verantwoordelijke voor een heleboel stress. We starten met het testen van een mogelijke oplossing voor deze stressveroorzaker. 

Interpolis ontwikkelde een digital detox challenge
In 7 dagen leren deelnemers hun smartphonegebruik te verminderen aan de hand van tips en uitdagende opdrachten. Door deels afstand te nemen van hun smartphone, onderzoeken we of dit effect heeft op het slaapritme, de concentratie, de energie en het stressniveau. 

We starten met een eerste meting: hoe is de situatie nu?
Om een eventueel effect van de challenge aan te tonen starten we met een eerste meting. Een app houdt 1 week lang het smartphonegebruik van het testpanel bij: hoe vaak ontgrendelen zij hun smartphone en hoeveel minuten besteden zij hieraan. Daarnaast stellen we vragen over onder andere hun huidige slaapritme, concentratie, energie en stressniveau.

Ná de meting test het panel de challenge 
In november test het panel de digital detox challenge. Ze kijken of deze mogelijke oplossing voor de stress die ontstaat door smartphonegebruik wel of niet werkt. Het testpanel geeft haar mening over de challenge. We gebruiken alle verbeterpunten om voor jullie een zo goed mogelijke challenge te ontwikkelen. Binnenkort lees je de ervaring van het testpanel met de challenge op het Interpolis Lab. 

Test je mee?
Ook jij en andere leeftijdsgenoten tussen de 18 en 30 jaar kunnen onze digitale detox challenge testen. Meld je aan.