inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearfacebookflaghashtaglinkedininline/loginlogo_labinline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchaanmeldeninline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtubetagtwitterwhatsapp
Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Eerste resultaten onderzoek

  • Experimenteer je mee? Meld je aan!

  • Hackathon met studenten

  • Samenwerking Interpolis en PluhZ

  • Q&A PluhZ

  • Een testpanel experimenteert met ons mee

  • Eerste resultaten onderzoek

Jongvolwassenen met smartphone

Ons testpanel nam deel aan het eerste onderzoek

Onderzoek naar stress met het testpanel
Kort geleden voerden we met het testpanel 2 weken lang een onderzoek uit naar stress onder jongvolwassenen. Hieruit blijkt dat deze groep omgaan met stress lastig vindt. Jongvolwassenen krijgen vaak te maken met overspannenheid en/of burn-out verschijnselen. Interpolis zoekt naar mogelijke oplossingen in de vorm van challenges. Om kennis te vergroten en het gedrag van jongvolwassenen in relatie tot stress te veranderen. Zodat ze meer ontspannen en minder stress meemaken.

De eerste testresultaten zijn binnen
De druk om het zo goed mogelijk te doen zorgt voor stress onder jongvolwassenen. Ik moet (af)studeren, een leuke baan vinden, mezelf bewijzen, mijn social media bijwerken, 24/7 bereikbaar zijn, er goed uitzien, een huis vinden, sociaal zijn… Uit onderzoek blijkt dat deelnemers een hoge prestatiedruk voelen. Het feit dat ze altijd aan staan, steeds successen van anderen zien en het moeilijk vinden om grenzen aan te geven versterkt dit gevoel. 

De smartphone zorgt voor veel stress
Moeten presteren, financiële zorgen, de onzekere economie, keuzestress, hoge prestatiedruk en werklast. Stuk voor stuk stressveroorzakers, vinden jongvolwassenen. Opvallend is dat ook de smartphone vaak benoemd wordt als verantwoordelijke voor een heleboel stress. We starten met het testen van een mogelijke oplossing voor deze stressveroorzaker. 

Interpolis ontwikkelde een digital minimalism challenge
In 7 dagen leren deelnemers hun smartphonegebruik te verminderen aan de hand van tips en uitdagende opdrachten. Door een beetje afstand te nemen van de smartphone, onderzoeken we of het effect heeft op het slaapritme, de concentratie en het stressniveau. Bovendien bekijken we of deelnemers meer tijd overhouden voor vrienden en hobby’s.

We starten met een eerste meting: hoe is de situatie nu?
Om een eventueel effect van de challenge aan te tonen starten we met een eerste meting. Een app houdt 1 week lang het smartphonegebruik van het testpanel bij: hoe vaak ontgrendelen zij hun smartphone en hoeveel minuten besteden zij hierop. Daarnaast stellen we vragen over onder andere hun huidige slaapritme, concentratie en stressniveau.

Ná de meting test het panel de challenge en geeft feedback
In september test het panel de digital minimalism challenge. Ze kijken of deze mogelijke oplossing voor de stress die ontstaat door smartphonegebruik wel of niet werkt. Het testpanel geeft haar mening over de challenge. We gebruiken alle verbeterpunten om voor jullie een zo goed mogelijke challenge te ontwikkelen. Binnenkort lees je de ervaring van het testpanel met de challenge op het Interpolis Lab.