Redenen waarom jij mobielvrij wil autorijden

De hele dag door liken we foto’s, sturen we berichten of beantwoorden we mails. Leuk, maar het is niet op ieder moment van de dag zo handig of veilig. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je gaat autorijden. We geven je een aantal redenen waarom jij beter je mobiele telefoon achterwege kunt laten als je in de auto stapt.

Met je mobiele telefoon bezig zijn tijdens het autorijden is gevaarlijk

De belangrijkste reden dat je jouw mobiele telefoon tijdens het autorijden beter links kan laten liggen, is de veiligheid. Uit onderzoek (Barometer 2019) blijkt dat 69% van de mensen het gevaarlijk vindt als een andere weggebruiker de telefoon in de auto gebruikt. Daarnaast is bewezen dat in 68% van de verkeersongevallen afleiding een rol speelt. En als je meer op je telefoon gefocust bent dan op de weg, dan is óók dat dus een vorm van afleiding. De kans op een ongeluk neemt daardoor flink toe. 

Autorijden zonder je mobiele telefoon te gebruiken, is dus een stuk veiliger voor jezelf én voor je medeweggebruikers. Wil je graag veilig van A naar B komen zonder afgeleid te worden door je mobiele telefoon, maar heb je hier soms nog moeite mee? Lees dan ons artikel met tips die je helpen mobielvrij auto te rijden.

Draag bij aan een verkeersveiliger Nederland door mobielvrij te rijden

Autorijden zonder afgeleid te raken door je mobiele telefoon én sparen voor een goed doel: hoe mooi is dat? Dit kan met de AutoModus app. Voor iedere 100 kilometer die je in AutoModus rijdt, doen wij namelijk € 0,50 in de spaarpot. Deze spaarpot bestaat uit een bedrag dat we doneren aan verschillende goede doelen. Je kunt zelf het goede doel kiezen. Dit jaar zijn dat KiKa, de Voedselbank en Stichting Verkeersslachtoffers.

Wil jij ook graag veilig van A naar B komen en tegelijkertijd sparen voor een goed doel? Download dan de AutoModus app in de App Store of Google Play Store.

Download de Automodus app in de App store Download de Automodus app in de Google Play Store

Voorkom een boete van € 250,-

Naast dat het ontzettend gevaarlijk is om je mobiele telefoon in de auto te gebruiken, is het ook bij wet verboden. Ben je toch tijdens het autorijden met je telefoon bezig? Dan loop je het risico om een boete van € 250,- te krijgen. Stel dat telefoontje of het versturen van een bericht dus toch maar even uit om die deuk in je portemonnee te besparen. Kan een antwoord echt niet wachten tot je op de plaats van bestemming bent? Rijd dan naar een plek, zoals een parkeerplaats, waar je veilig bent en andere weggebruikers niet hindert.