Alles over mobiliteit

Meer lezen over het voorkomen van schade en ongemak? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over mobiliteit.
Auto's die geparkeerd staan langs een straat
Mobiliteit
Artikel

AutodiefstalBarometer: ontdek hoeveel risico jouw auto loopt

Bijna ieder 1,5 uur wordt er in Nederland een auto gestolen. Daarbij is het ene automerk gevoeliger voor diefstal dan het andere. Ook verschilt het aantal autodiefstallen per postcodegebied. Hoe groot is de kans dat jouw merk en type auto gestolen wordt? De AutodiefstalBarometer geeft hier antwoord op.
Lees meer
20-01-2021
man die aan het autorijden is terwijl de zon die op de voorruit schijnt
Mobiliteit
Artikel

Autorijden met laagstaande zon: zo voorkom je verblinding

We vinden het allemaal heerlijk, dat najaarszonnetje. Helaas is het wel gevaarlijk terwijl je autorijdt. Hierdoor gebeuren er in de herfst extra ongelukken. We hebben een paar tips, zodat je ook met laagstaande zon veilig kunt rijden.
Lees meer
14-12-2020
Man en vrouw in een auto
Mobiliteit
Artikel

Net je rijbewijs gehaald? Zo ga je veilig op weg

Na maanden rijlessen heb je het dan eindelijk gehaald: je rijbewijs! Toch maakt het halen van je rijbewijs je nog geen ervaren chauffeur. Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot en met 24 jaar tot 7 keer meer kans maken op een ongeluk dan ervaren automobilisten. Om veilig op weg te kunnen, geven wij je een aantal praktische tips.
Lees meer
07-12-2020
telefoon met de AutoModus app in een smartphonehouder in een auto
Mobiliteit
Artikel

“Mobielvrij rijden moet de nieuwe norm zijn”

Onze telefoon: we zijn er verslaafd aan. Zelfs in het verkeer is het apparaat niet uit onze handen te slaan. Uit onderzoek van Interpolis blijkt dat de meeste mensen het moeilijk vinden om tijdens het rijden van hun telefoon af te blijven. Waarom is dat zo? Gedragswetenschapper Patty Jansen van Interpolis legt het uit.
Lees meer
15-09-2020
De AutoModus app van Interpolis in een telefoonhouder in een auto
Mobiliteit
Artikel

7 tips om zonder afleiding van je mobiele telefoon te rijden

Uit recent onderzoek (Barometer 2019) blijkt dat 66% van de automobilisten weleens de telefoon gebruikt tijdens het autorijden. Met een aantal tips helpen we je om zonder afleiding van je mobiele telefoon te rijden.
Lees meer
26-08-2020
Pagina 1 van 5