Alles over mobiliteit

Meer lezen over het voorkomen van schade en ongemak? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over mobiliteit.
Man met een smartphone in zijn handen
Mobiliteit
Artikel

Telefoongebruik in de auto nog steeds een probleem

Uit onderzoek blijkt dat het telefoongebruik in het verkeer nog even hoog is als in 2017. Dit komt vooral door ons gewoontegedrag om de telefoon te gebruiken, en ook door te denken ‘dat een appje sturen onderweg wel lukt’. Bovendien zien we andere weggebruikers om ons heen ook de telefoon nog gebruiken.
Lees meer
18-05-2020
Silhouet van iemand die aan het fietsen is, met een rode avondlucht op de achtergrond
Mobiliteit
Artikel

6 tips om fietsongemakken te voorkomen

Een licht dat niet meer werkt, je ketting die eraf vliegt of een lekke band: allemaal ongemakken die ervoor zorgen dat fietsen een stuk minder fijn wordt. Daarom is het belangrijk je fiets zo nu en dan eens te controleren. Met deze 6 praktische tips houd jij je fiets als nieuw.
Lees meer
14-05-2020
Een man die zijn dochter helpt bij het leren fietsen
Mobiliteit
Artikel

6 tips om met je kind fietsroutes te oefenen

Is je kind nog jong en klein, dan neem je hem of haar mee op jouw fiets. Maar als ze ouder worden, stappen ze zelf voor het eerst op de fiets. Een mijlpaal, maar het is wel belangrijk dat je kind hier goed op wordt voorbereid. Dit draagt bij aan de veiligheid van je kind in het verkeer. Met een aantal praktische tips kun je samen veilig fietsroutes oefenen.
Lees meer
07-05-2020
Iemand die een bericht leest op een smartphone
Mobiliteit
Artikel

Afleiding op de fiets tegengaan: welke maatregelen zijn er?

Van de jongere fietsers (15-17 jaar) zegt 77,6% de telefoon in het verkeer te gebruiken. Jongeren die een telefoongesprek voeren of tekstberichten typen of lezen, fietsen langzamer, zien vaker zaken over het hoofd en vertonen vaker onveilig gedrag. Daarom zijn er maatregelen getroffen om afleiding op de fiets tegen te gaan en het verkeer veiliger te maken. We geven een overzicht.
Lees meer
30-04-2020
Een man die zijn motor controleert
Mobiliteit
Artikel

Het motorseizoen komt eraan: ga veilig op weg

Niets is zo fijn als de temperaturen weer wat hoger worden en je als motorliefhebber eindelijk weer je motor uit de schuur of garage kunt halen. Heeft je motor een tijdje stilgestaan? Dan is een check voor vertrek erg handig. Wij geven je een paar tips over hoe je als motorrijder weer veilig op pad gaat.
Lees meer
23-04-2020
Pagina 1 van 4