Alles over mobiliteit

Meer lezen over het voorkomen van schade en ongemak? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over mobiliteit.
Een automonteur in een blauwe overall buigt zich over de open motorkap van een zilvergrijze auto.
Mobiliteit
Artikel

Alles over de onderhoudsbeurt voor je auto

Om veilig te blijven rijden én de kans op schade te verkleinen, is het belangrijk je auto goed te (laten) onderhouden. Wanneer je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren. En ook zit er verschil in een grote en een kleine beurt. Wij vertellen in dit artikel meer over de verschillende soorten onderhoud.
Lees meer
17-01-2022
Een man en een jongen, beiden op de fiets, wachten voor een rood fietsersverkeerslicht.
Mobiliteit
Artikel

In deze buurten is het risico op fietsdiefstal het hoogst

Nu mensen na de lockdowns en de zomervakantie weer naar het werk gaan en het nieuwe studiejaar begonnen is, slaan dieven weer vaker toe. Vooral de grote steden en gemeenten aan de Duitse grens zijn populair bij dieven van fietsen en snor- en bromfietsen. Wij vertellen in welke buurten het risico op diefstal het hoogst is, en wat je kunt doen om de kans dat jouw fiets gestolen wordt, te verkleinen.
Lees meer
13-10-2021
Het stuur van een auto
Mobiliteit
Artikel

Gevoel van verkeersveiligheid afgenomen tijdens de pandemie

Veel Nederlanders voelen zich onveiliger op de weg, zo blijkt uit ons onderzoek in samenwerking met Motivaction. Een deel vindt zichzelf minder handig geworden in het verkeer, we zijn harder gaan rijden en vooral jongeren ervaren stress als ze achter het stuur stappen. Het wordt ook weer drukker: 40% van de Nederlanders verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk.
Lees meer
16-09-2021
Jonge fietser kijkt op haar telefoon
Mobiliteit
Artikel

Jonge fietsers onderweg verslingerd aan telefoon

Nu de zomervakantie weer voorbij is, gaan veel scholieren weer op pad. Uit onderzoek van Interpolis (uitgevoerd door Motivaction) onder 880 scholieren blijkt dat twee op de drie middelbare scholieren nog steeds de telefoon op de fiets gebruikt. Sterker nog, het blijkt de norm onder scholieren. Lees hieronder de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek.
Lees meer
13-09-2021
Een man en vrouw staan met hun elektrische fietsen bij een informatiepaneel over fietsroutes.
Mobiliteit
Artikel

Elektrische fietsen: zó gebruik je ze veilig

Er werden in Nederland nog nooit zoveel elektrische fietsen verkocht als in 2020. Weet je hoe je de kans op een ongeluk met een elektrische fiets zo klein mogelijk maakt?
Lees meer
14-07-2021
Pagina 1 van 8