Alles over mobiliteit

Meer lezen over het voorkomen van schade en ongemak? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over mobiliteit.
Man en kind met fiets in de hand. De man wijst iets aan.
Mobiliteit
Artikel

Verkeerslessen op school worden steeds beter

Voor kinderen wordt veilig deelnemen aan het verkeer een steeds grotere uitdaging. Met virtuele verkeersles kunnen kinderen zich hierop nog beter voorbereiden.
Lees meer
15-04-2021
Smartphone in houder in de auto, AutoModus app geopend
Mobiliteit
Artikel

AutoModus en PhoNo gebruikers reden in 2020 miljoenen mobielvrije kilometers

Ondanks dat er door corona het afgelopen jaar veel minder woon-werkverkeer was, reden automobilisten en fietsers in Nederland in 2020 miljoenen mobielvrije kilometers. Met de apps AutoModus en PhoNo haalden zij hiermee ruim 125.000 euro op voor goede doelen die de appgebruikers zelf hebben gekozen. Deze keer werd er gespaard voor Stichting De Noordzee, KiKa, Vereniging Verkeersslachtoffers en de Voedselbank.
Lees meer
24-03-2021
Straat met geparkeerde auto's
Mobiliteit
Artikel

11 tips om de kans op autodiefstal te verkleinen

Uit onze schadedata blijkt dat er in 2020 vijf procent minder meldingen waren van autodiefstal. Toch worden er nog steeds regelmatig auto’s gestolen. Vooral hybride en keyless auto’s zijn populair bij autodieven. Ook auto’s die niet meer dan 3 jaar oud zijn lopen meer risico om gestolen te worden. Lees de tips hoe je de kans dat je auto of spullen in of rondom de auto gestolen worden, kunt verkleinen.
Lees meer
07-02-2021
Auto's die geparkeerd staan langs een straat
Mobiliteit
Artikel

AutodiefstalBarometer: ontdek hoeveel risico jouw auto loopt

Bijna ieder 1,5 uur wordt er in Nederland een auto gestolen. Daarbij is het ene automerk gevoeliger voor diefstal dan het andere. Ook verschilt het aantal autodiefstallen per postcodegebied. Hoe groot is de kans dat jouw merk en type auto gestolen wordt? De AutodiefstalBarometer geeft hier antwoord op.
Lees meer
20-01-2021
man die aan het autorijden is terwijl de zon die op de voorruit schijnt
Mobiliteit
Artikel

Autorijden met laagstaande zon: zo voorkom je verblinding

We vinden het allemaal heerlijk, dat voor- of najaarszonnetje. Helaas is het wel gevaarlijk terwijl je autorijdt. Hierdoor kunnen meer ongelukken gebeuren. We hebben een paar tips, zodat je ook met laagstaande zon veilig kunt rijden.
Lees meer
14-12-2020
Pagina 1 van 6