Wanneer is schade door storm wel en niet verzekerd?

Bij windkracht 7 of meer spreken we van een storm. Schade die veroorzaakt is door storm betalen we vaak. Schade door wind, dus bij windkracht 6 of minder, betalen we niet.
Wanneer is schade door storm wel en niet verzekerd?
Aan jouw koopwoning ook jouw tuin, terreinafscheiding en schuur Aan jouw spullen
Soort verzekering Woonhuisverzekering Inboedelverzekering All-Risk en Uitgebreid
De muren van je woning
Dakpannen
Bomen, struiken en planten tot € 1.000,-
Schutting/terreinafscheiding
Zonnepanelen, laadpalen en thuisaccu's
Tuinhuis, schuur, hobbykas of garage(box)
Glas van je woning
Rolluiken
Lichtkoepels en dakramen
Pergola's, buitenkeukens, tuinverlichting, jacuzzi's en zwembaden
Zonwering en schotelantennes
Dieren die buiten zijn
Spullen in je woning
Spullen die bedoeld zijn om buiten te gebruiken
Spullen die niet bedoeld zijn om buiten te staan, zoals een skelter of fiets
Spullen die buiten staan voor bouwen of verbouwen
Schade door slijtage, ouderdom, verrotting en roest
Glas van je kassen of broeikassen
Niet zichtbare schade aan je zonnepanelen;
deze is meestal alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen waar te nemen. Zoals haarscheurtjes.
Eigen risico € 200,- Inboedel All-risk € 0,-. Bij Inboedel Uitgebreid keuze uit € 0,-, € 100,- of € 200,-.
Wat te doen bij schade door storm?
We leggen het graag stap voor stap aan je uit.

We laten je ook graag in een filmpje zien hoe jouw stormschade verzekerd is

Bladeren op de vooruit. Stormschade, is dit verzekerd?

Stormschade aan mijn auto

Je bent verzekerd voor stormschade aan je auto als je een autoverzekering hebt met WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (all-risk) dekking. Is je motorvoertuig omgevallen door een flinke storm of is er iets op je auto gevallen, dan ben je verzekerd. Heb je alleen een WA-dekking, dan ben je niet verzekerd voor stormschade.
Hevige regenval. Stormschade, is dit verzekerd?

Stormschade aan mijn schutting

Stormschade aan je schutting is verzekerd. Je schutting moet wel stevig gebouwd en in een goede staat zijn. Als dat in orde is, plaatsen we dezelfde of een vergelijkbare schutting terug. We kunnen ook het bedrag betalen. Dan kun je zelf bepalen wat je terugplaatst. Bij stormschade aan een schutting geldt een eigen risico van € 200,-.

Schade aan mijn dakpannen

We vergoeden schade aan dakpannen. Bij stormschade geldt wel een eigen risico van € 200,- per storm. Zijn er een paar dakpannen van je dak gewaaid? Dan kun je het beste zelf een reparateur bellen. De kosten van herstel blijven bij minder dan 10 dakpannen vaak onder € 200.-. Je hoeft deze schade dan niet bij ons te melden. Heb je schade aan meer dan 10 dakpannen? Meld je schade dan bij ons. Wij vergoeden de kosten boven € 200,-. En we kunnen voor jou een bedrijf inschakelen die je dakpannen herstelt.
Wel verzekerd
 • Tijdens een storm waaien er dakpannen van je dak af. We kunnen de dakpannen bij je vervangen en terugleggen. Of we betalen de kosten hiervan.
 • Een boom waait tijdens een storm tegen je huis. Hierdoor is een daklijst beschadigd. Het herstel van de daklijst is verzekerd. Als het afvoeren van de boom noodzakelijk is om de daklijst te herstellen is dit ook verzekerd tot een bedrag van € 1.000,-.
 • Tijdens een storm raken je zonnepanelen zichtbaar beschadigd. Het herstel van de schade of de kosten hiervoor zijn verzekerd.
Niet verzekerd
 • De palen van je schutting zijn rot en aan vervanging toe. Tijdens een storm waait hierdoor de hele schutting om.
 • Tijdens een storm ontstaat schade aan je woning doordat je aan het verbouwen bent, bijvoorbeeld omdat een muur nog niet stevig stond of het dakleer nog los lag.
 • Tijdens een storm zijn er een paar dakpannen van je dak gewaaid. Reparatie van de dakpannen kost niet meer dan € 200,-.

Bekijk je verzekeringen in Mijn Interpolis.

In Mijn Interpolis en de Interpolis App vind je een overzicht van je verzekeringen en voorwaarden. Zo weet je precies waarvoor je verzekerd bent. En meld gelijk je schade, wij zoeken er automatisch je verzekering bij.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaalt Interpolis of het stormt?

Om te kijken of het heeft gestormd gebruiken we de gegevens van het KNMI. Je schade is verzekerd vanaf een windkracht 7 op de schaal van Beaufort. Er is dan een windsnelheid van 14 meter per seconde of meer gemeten door het KNMI. Als het niet heeft gestormd, dan is je schade door wind niet verzekerd.

Is stormschade aan mijn bomen, struiken of planten verzekerd?

Je ontvangt de reparatiekosten van een boomchirurg of hovenier om de boom weer toonbaar te maken of we betalen de kosten van een nieuwe boom, struik of plant. We betalen de kosten van aanplanten niet. De maximale betaling voor schade aan bomen, struiken en planten is € 1.000,-.


Een boom dreigt om te waaien tijdens een storm
Wij betalen de kosten om een boom om te zagen voordat hij tegen je woning waait. De kosten om de boom daarna klein te maken of af te voeren, betalen we niet. Het eigen risico van € 200,- geldt niet voor het omzagen van de boom.


Afvoer van bomen en struiken of planten
Afvoerkosten betalen we alleen als afvoer noodzakelijk is om de schade aan je woning te herstellen. We betalen maximaal € 1.000,-. Is de afvoer niet noodzakelijk, dan betalen we de kosten niet.

Kan ik mijn appartement of verbeteringen aan mijn appartement verzekeren?

Interpolis verzekert geen appartementen. Je verzekert jouw appartement via de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. 

Eigenaarsbelang is wel verzekerd op je inboedelverzekering. Met eigenaarsbelang bedoelen wij de verbeteringen die jij of de vorige eigenaar heeft aangebracht aan het appartement of de woning die onderdeel is van een Vereniging van Eigenaren. Het gaat alleen om de volgende verbeteringen:

 • Verbeteringen in het appartement: zoals schilderwerk, rolluiken en zelf geplaatste bijgebouwen.
 • Verbeteringen in de tuin, op het erf of balkon: zoals planten en bestrating.
 • De garagebox op een ander adres: alleen als deze niet zakelijk wordt gebruikt of zakelijk wordt verhuurd.
 • Het glas van je appartement: bekijk welke glasschade is verzekerd.

Eigenaarsbelang is alleen verzekerd als de schade aan het eigenaarsbelang voor jouw rekening is. Dit staat bijvoorbeeld in het regelement van de Vereniging van Eigenaren.

 
Kan ik verbeteringen aan mijn huurwoning verzekeren, zoals een keuken of tuinhuisje?

Huurdersbelang is verzekerd op je inboedelverzekering. Met huurdersbelang bedoelen wij de verbeteringen die jij of de vorige huurder op eigen kosten heeft aangebracht aan de woning. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe keuken laten plaatsen. Het gaat alleen om de volgende verbeteringen:

 • Verbeteringen in de woning: zoals schilderwerk, rolluiken en zelf geplaatste bijgebouwen.
 • Verbeteringen in de tuin, op het erf of balkon: zoals planten en bestrating.
 • De garagebox op een ander adres: alleen als deze niet zakelijk wordt gebruikt of zakelijk wordt verhuurd.
 • Het glas van je huurwoning: bekijk welke glasschade is verzekerd.

Huurdersbelang is alleen verzekerd als de schade aan het huurdersbelang voor jouw rekening is. Dit staat bijvoorbeeld in het huurcontract.