Hoe betaal ik mijn eigen risico gespreid?

Betaal het eigen risico van € 385,- in 10 termijnen

Verwacht u dat u in 2022 het verplicht eigen risico volledig moet betalen? Dan kunt u vooraf gespreid betalen aanvragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. U kunt deze regeling aanvragen als u:
  • op 1 januari 2022 18 jaar of ouder bent;
  • geen vrijwillig eigen risico hebt;
  • uw premie en zorgkosten automatisch betaalt.

Hoe werkt het vooraf betalen van het verplicht eigen risico?

U betaalt het verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 per maand. Meldt u meer gezinsleden aan? Dan betaalt u ook voor hen dit bedrag per maand. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaalt u de maandelijkse termijn.

Wanneer schrijft Interpolis het bedrag af?

Wij schrijven het bedrag af rond de 27e van elke maand. De 1e keer rond 27 februari en de laatste keer rond 27 november. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan. We stoppen de gespreide betaling als u de termijnen niet betaalt. Of als u de verzekering stopt.

Wat gebeurt er als ik mijn eigen risico niet volledig heb opgemaakt?

Hebt u aan het einde van het jaar uw eigen risico niet opgemaakt? Dan betalen wij het bedrag dat nog openstaat aan u terug. Dit doen we dan eind april van het jaar erop. Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.

Wanneer begint en eindigt de regeling?

De aan- of afmelding gaat altijd in per 1 januari. Meldt u zich aan tussen 1 januari en 1 februari van het nieuwe jaar? Dan gaat de regeling met terugwerkende kracht in.

De regeling verlengen we ieder jaar automatisch. Behalve als u zich vóór 1 februari van het nieuwe jaar afmeldt. Over de verlenging ontvangt u voor 1 januari bericht.

Aanvragen gaat eenvoudig via MijnZorggebruik

Inloggen in MijnZorggebruik kan met uw DigiD. Hebt u vragen? Bel dan met de Interpolis Zorglijn.