inline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/play-largeinline/pointer-moreinline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Hoe betaal ik mijn eigen risico gespreid?

Betaal het verplicht eigen risico van € 385,- in 10 termijnen
Verwacht u dat u in 2016 het verplicht eigen risico volledig moet betalen? Dan kunt u vooraf gespreid betalen aanvragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. U kunt deze regeling aanvragen als u:

  • Voor 1 januari 2016, 18 jaar of ouder bent
  • Geen vrijwillig eigen risico heeft
  • Uw premie en zorgkosten automatisch betaalt
  • Aanvragen gaat eenvoudig via MijnZorgverbruik
Inloggen in MijnZorgverbruik kan met uw DigiD. De verplichte extra sms-controle met DigiD is voorlopig uitgesteld.

Heeft u vragen? Bel dan met de ZorgActieflijn.


Hoe werkt het vooraf betalen van het verplicht eigen risico?
U betaalt het verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 per maand. Meldt u meer gezinsleden aan? Dan betaalt u ook voor hen ditzelfde bedrag per maand. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaalt u de maandelijkse termijn.


Wanneer schrijft Interpolis het bedrag af?
Wij schrijven het bedrag af rond de 1ste van elke maand, tussen februari en november. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan. Opgelet, we stoppen de gespreide betaling als u de termijnen niet betaalt. Of als u de verzekering stopt.


Wat gebeurt er als ik mijn eigen risico niet volledig heb opgemaakt?
Heeft u aan het einde van het jaar uw eigen risico niet opgemaakt? Dan betalen wij het bedrag dat nog openstaat aan u terug. Dit doen we dan eind april van het jaar erop. Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.


Wanneer begint en eindigt de regeling?
De aan- of afmelding gaat altijd in per 1 januari. Meldt u zich aan tussen 1 januari en 1 februari van het nieuwe jaar? Dan gaat de regeling met terugwerkende kracht in.

De regeling verlengen we ieder jaar automatisch. Tenzij u zich vóór 1 februari van het nieuwe jaar afmeldt. Over de verlenging ontvangt u voor 1 januari bericht.