Hoe betaal ik mijn eigen risico gespreid?

Betaal het eigen risico van € 385,- in 10 termijnen

Verwacht je dat je in 2024 het verplicht eigen risico volledig moet betalen? Dan kun je vooraf gespreid betalen aanvragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Je kunt deze regeling aanvragen als je:
  • op 1 januari 2024 18 jaar of ouder bent;
  • geen vrijwillig eigen risico hebt;
  • premie en zorgkosten automatisch betaalt.

Hoe werkt het vooraf betalen van het verplicht eigen risico?

Je betaalt het verplicht eigen risico in 10 termijnen van € 38,50 per maand. Meld je meer gezinsleden aan? Dan betaal je ook voor hen dit bedrag per maand. Ook als je nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaal je de maandelijkse termijnen.

Wanneer schrijft Interpolis het bedrag af?

Wij schrijven het bedrag af rond de 27e van elke maand. De 1e keer rond 27 februari en de laatste keer rond 27 november. De bedragen zie je apart van de premie op je rekeningoverzicht staan. We stoppen de gespreide betaling als je de termijnen niet betaalt. Of als je de verzekering stopt.

Wat gebeurt er als ik mijn eigen risico niet volledig heb opgemaakt?

Heb je aan het einde van het jaar je eigen risico niet opgemaakt? Dan betalen wij het bedrag dat nog openstaat aan je terug. Dit doen we dan eind april van het jaar erop. Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvang je hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.

Wanneer begint en eindigt de regeling?

De aan- of afmelding gaat altijd in per 1 januari. Meld je je aan tussen 1 januari en 1 februari van het nieuwe jaar? Dan gaat de regeling met terugwerkende kracht in.

De regeling verlengen we ieder jaar automatisch. Behalve als je je vóór 1 februari van het nieuwe jaar afmeldt. Over de verlenging ontvang je voor 1 januari bericht.

Aanvragen gaat eenvoudig via MijnZorggebruik

Inloggen in MijnZorggebruik kan met je DigiD. Heb je vragen? Bel dan met de Interpolis Zorglijn.