Passende dekkingen voor jouw vakantiereis

Tips om de dekkingen te kiezen die bij jou passen

Ga voor je reis na wat je wel en niet wilt verzekeren

Misschien wil je bepaalde risico's verzekeren. Of juist niet. Bij de Interpolis Doorlopende Reisverzekering kun je kiezen voor 6 aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kun je het hele jaar door 'aan' en 'uit' zetten. Zo ben je altijd passend verzekerd.

Verzeker persoonlijke bezittingen die je meeneemt op reis

Als je op reis gaat, neem je persoonlijke bezittingen mee. Het is vervelend als je tijdens je vakantie te maken krijgt met schade, verlies of diefstal van bijvoorbeeld jouw koffers, telefoon, camera, paspoort of fiets. Overweeg daarom om de aanvullende dekking Bagage af te sluiten. Daarmee verzeker je niet alleen jouw eigen spullen, maar ook die van jouw gezinsleden. 

Bedenk of je een annuleringsverzekering wilt afsluiten

Bij het boeken van je reis of vakantie denk je er liever niet aan, maar het kan voorkomen dat je jouw trip moet annuleren of onderbreken. Bijvoorbeeld door ziekte, overlijden of ongeval van een dierbare. Maar ook zwangerschap, echtscheiding of verlies van je baan kunnen ervoor zorgen dat jouw vakantie niet doorgaat. Dat is niet alleen erg vervelend, maar brengt ook extra kosten met zich mee. Wil je verzekerd zijn als je reis onverwachts niet door kan gaan? Sluit dan een annuleringsverzekering af.

Iemand die op een vliegveld zit te wachten in de vertrekhal

Zorg dat je verzekerd bent voor hulp bij pech onderweg

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Natuurlijk hoop je dan op een vlotte reis, zonder auto- of motorpech. Maar krijg je daar wel mee te maken, dan is het fijn om daarvoor verzekerd te zijn. Het is verstandig om eerst na te gaan of en hoe je hiervoor verzekerd bent via je autoverzekering. Ben je niet (volledig) verzekerd voor hulp bij pech onderweg tijdens je vakantie? Dan kan het verstandig zijn om hiervoor een aanvullende dekking af te sluiten.

Ga na of je onverwachte medische kosten aanvullend wilt verzekeren

Als je tijdens je reis onverwacht medische hulp nodig hebt, is dat erg vervelend. Bedenk ook dat onverwachte spoedeisende kosten tijdens je reis niet altijd door je zorgverzekering worden vergoed. Als noodzakelijke medische kosten in het buitenland worden vergoed door je zorgverzekering, dan gelden hierbij meestal de Nederlandse tarieven. In sommige landen zijn de zorgkosten echter hoger dan in Nederland. Het verschil moet je zelf betalen. Wil je verzekerd zijn voor de extra kosten die medische zorg in het buitenland met zich meebrengen? Kies dan voor de aanvullende dekking Geneeskundige Kosten. Als je een Interpolis aanvullende zorgverzekering hebt, dan is deze dekking niet nodig.

Verzeker wintersport en onderwatersport

Ben je een sportieveling en ga je op wintersportvakantie of duikvakantie? Bedenk dan dat sporten als skiën, snowboarden en diepzeeduiken niet standaard zijn verzekerd op je Interpolis Reisverzekering. Verzeker de kosten van hulpverlening na een ongeval met een aanvullende dekking. Zo start je jouw actieve vakantie met een gerust gevoel.

Ga verzekerd op zakenreis

Als je voor je werk op reis gaat naar het buitenland, ben je daarvoor niet verzekerd op je particuliere reisverzekering. Om toch goed verzekerd op reis te gaan, sluit je de aanvullende dekking Zakenreizen af.