Passende dekkingen voor uw vakantiereis

Tips om de dekkingen te kiezen die bij u passen

Ga voor uw reis na wat u wel en niet wilt verzekeren

Misschien wilt u bepaalde risico's verzekeren. Of juist niet. Bij de Interpolis Doorlopende Reisverzekering kunt u kiezen voor 6 aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kunt u het hele jaar door 'aan' en 'uit' zetten. Zo bent u altijd passend verzekerd.

Verzeker persoonlijke bezittingen die u meeneemt op reis

Als u op reis gaat, neemt u persoonlijke bezittingen mee. Het is vervelend als u tijdens uw vakantie te maken krijgt met schade, verlies of diefstal van bijvoorbeeld uw koffers, telefoon, camera, paspoort of fiets. Overweeg daarom om de aanvullende dekking Bagage af te sluiten. Daarmee verzekert u niet alleen uw eigen spullen, maar ook die van uw gezinsleden. 

Bedenk of u een annuleringsverzekering wilt afsluiten

Bij het boeken van uw reis of vakantie denkt u er liever niet aan, maar het kan voorkomen dat u uw trip moet annuleren of onderbreken. Bijvoorbeeld door ziekte, overlijden of ongeval van een dierbare. Maar ook zwangerschap, echtscheiding of verlies van uw baan kunnen ervoor zorgen dat uw vakantie niet doorgaat. Dat is niet alleen erg vervelend, maar brengt ook extra kosten met zich mee. Wilt u verzekerd zijn als uw reis onverwachts niet door kan gaan? Sluit dan een annuleringsverzekering af.

Iemand die op een vliegveld zit te wachten in de vertrekhal

Zorg dat u verzekerd bent voor hulp bij pech onderweg

Gaat u met de auto op vakantie naar het buitenland? Natuurlijk hoopt u dan op een vlotte reis, zonder auto- of motorpech. Maar krijgt u daar wel mee te maken, dan is het fijn om daarvoor verzekerd te zijn. Het is verstandig om eerst na te gaan of en hoe u hiervoor verzekerd bent via uw autoverzekering. Bent u niet (volledig) verzekerd voor hulp bij pech onderweg tijdens uw vakantie? Dan kan het verstandig zijn om hiervoor een aanvullende dekking af te sluiten.

Ga na of u onverwachte medische kosten aanvullend wilt verzekeren

Als u tijdens uw reis onverwacht medische hulp nodig hebt, is dat erg vervelend. Bedenk ook dat onverwachte spoedeisende kosten tijdens uw reis niet altijd door uw zorgverzekering worden vergoed. Als noodzakelijke medische kosten in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekering, dan gelden hierbij meestal de Nederlandse tarieven. In sommige landen zijn de zorgkosten echter hoger dan in Nederland. Het verschil moet u zelf betalen. Wilt u verzekerd zijn voor de extra kosten die medische zorg in het buitenland met zich meebrengen? Kies dan voor de aanvullende dekking Geneeskundige Kosten. Wanneer u een Interpolis aanvullende zorgverzekering heeft, dan is deze dekking niet nodig.

Verzeker wintersport en onderwatersport

Bent u een sportieveling en gaat u op wintersportvakantie of duikvakantie? Bedenk dan dat sporten als skiën, snowboarden en diepzeeduiken niet standaard zijn verzekerd op uw Interpolis Reisverzekering. Verzeker de kosten van hulpverlening na een ongeval met een aanvullende dekking. Zo start u uw actieve vakantie met een gerust gevoel.

Ga verzekerd op zakenreis

Als u voor uw werk op reis gaat naar het buitenland, bent u daarvoor niet verzekerd op uw particuliere reisverzekering. Om toch goed verzekerd op reis te gaan, sluit u de aanvullende dekking Zakenreizen af.