Alles wat je wilt weten over de reisverzekering.

Met een reisverzekering verzeker je je tegen onverwachte kosten tijdens je vakantie. In onderstaande video vertellen we je alles over de verschillende dekkingen en het afsluiten en opzeggen van de reisverzekering. De belangrijkste informatie uit de video lees je hieronder.

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering verzeker je onverwachte kosten op vakantie als je schade hebt of hulp nodig hebt. Denk aan het onverwacht eerder afbreken van je reis, of juist een langer verblijf door een ongeval. De reisverzekering is niet verplicht, maar wel erg verstandig. Lees meer over wat wel en niet verzekerd is met onze reisverzekeringen.

Heb je een reisverzekering nodig?

Zoals eerder aangegeven is het afsluiten van een reisverzekering niet wettelijk verplicht, maar wel erg verstandig. Je kunt altijd te maken krijgen met een onvoorziene noodsituatie of schade. Heb je een overnachting geboekt in Nederland? Dan geldt je reisverzekering ook.

Wanneer kies je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Lees meer over de verschillende reisverzekeringen.

Dit zijn de aanvullende dekkingen van de reisverzekering:

Zowel op de kortlopende als doorlopende reisverzekering kun je kiezen voor verschillende aanvullende dekkingen: Bagage, Geneeskundige kosten, Pechhulp en vervangend vervoer, Winter- en onderwatersport en Zakenreizen.

Tips voordat je op reis gaat:

Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat. De volgende tips helpen daarbij:

  • Maak een kopie van je belangrijkste reisdocumenten, zoals je paspoort of identiteitsbewijs, rij- en kentekenbewijs en je bankpas of creditcard. Je kunt deze naar jezelf mailen, zodat je ze altijd bij je hebt mocht je te maken krijgen met diefstal van deze documenten. 
  • Laat thuisblijvers weten op welk vakantieadres je verblijft en wat je vluchtnummer is.
  • Ga je met de auto op vakantie? Laat waardevolle spullen dan niet in de auto liggen.
  • Neem diefstalgevoelige spullen uit je hotelkamer mee of berg ze op in de kluis.