Onderwerpen om over na te denken

Vrouw pakt verhuisdozen in

Scheiden en uw woning

Ieder zijn eigen woonruimte
Gaan u en uw partner uit elkaar, dan moet er een beslissing worden genomen over de woning. Zeker als jullie samen een koophuis hebben, kan dat lastig zijn. Gaan jullie allebei op zoek naar iets nieuws? Of blijft een van jullie in de woning? En wat moet er dan geregeld worden? We helpen u deze zaken op een rij te zetten.
Vader met kind aan een keukentafel

Scheiden en kinderen

Zorg voor een zachte landing
Zijn er bij uw scheiding kinderen betrokken, dan maakt dit de situatie nog moeilijker. U moet eerlijk zijn tegen uw kinderen, maar wilt hen ook zo min mogelijk pijn doen. Ook moeten er dingen geregeld worden voor later. We helpen u graag op weg met informatie en tips.
Man kijkt nadenkend naar een rekening

Scheiden en geldzaken

Een scheiding heeft ook gevolgen voor uw geldzaken. Aan welke dingen moet u allemaal denken? Lees onze informatie en tips over zaken als uw hypotheek, alimentatie en pensioen.
Man denkt na achter laptop

Scheiden en verzekeringen

Als u samenwoont of getrouwd bent, heeft u vaak ook gezamenlijke verzekeringen. Nu jullie uit elkaar gaan, moeten deze opnieuw bekeken worden. Bepaalde verzekeringen kunnen eenvoudig op 1 naam gezet worden, maar soms is het wat ingewikkelder. We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.