Veelgestelde vragen caravanverzekering

Bouw ik schadevrije jaren op met mijn caravanverzekering?
Nee. Met je caravanverzekering bouw je geen schadevrije jaren op.
In welke landen is mijn caravan verzekerd?
Jouw caravan is verzekerd in Europa (maar niet in Rusland, Wit-Rusland, Iran en Azerbeidzjan), Aziatisch Turkije, Marokko en Tunesië.
Is de inboedel van mijn caravan verzekerd?
Ja. Je inboedel is meeverzekerd op de caravanverzekering. Het moet dan gaan om inboedel die bij de caravan hoort. Zoals beddengoed, pannen, chemisch toilet, et cetera. Bagage is niet verzekerd op de caravanverzekering, zoals je kleding. 

De inboedel van de caravan is standaard verzekerd voor € 1.500,-. Je kunt dit bedrag verhogen naar € 3.000,-, € 4.500,- of € 6.000,-. Je betaalt hiervoor wel extra premie.
Is een caravanverzekering verplicht?
Nee. Een caravanverzekering is niet verplicht.

Is je caravan gekoppeld aan je auto? Dan is schade door je caravan aan anderen verzekerd op je autoverzekering. Als je caravan niet aan je auto gekoppeld is, dan is schade door je caravan aan anderen verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering.
Wat betaalt Interpolis als mijn caravan total loss of gestolen is en deze schade is verzekerd op mijn verzekering?
Heb je een caravan met een aanschafwaarde van € 35.000,- of lager? Dan ontvang je tot en met 5 jaar na aanschaf van de caravan het complete aankoopbedrag terug. Dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands caravans.

Heb je een caravan met een aanschafwaarde hoger dan € 35.000,-? Dan ontvang je tot en met 5 jaar na aanschaf van de caravan 110% van de dagwaarde terug, tot maximaal de aanschafwaarde. Dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands caravans.

De aanschafwaarde toon je aan met de originele aanschafnota of bankafschrift. De nota is van een merkdealer of een BOVAG-bedrijf. Kun je de aanschafwaarde niet aantonen of is de periode van 5 jaar verstreken? Dan betaalt Interpolis de dagwaarde.
Wat is het verschil tussen een toercaravan en stacaravan?
Een toercaravan is een caravan, vouwwagen of tenttrailer die achter een rijtuig wordt gekoppeld. Met een toercaravan rij je voor een bepaalde periode naar een bestemming. Een toercaravan kun je verzekeren op de caravanverzekering.

Een stacaravan is een caravan die op een vaste standplaats of seizoensplaats staat. Eventueel wordt de stacaravan 1 keer per jaar vervoerd van en naar een standplaats. Een stacaravan heeft vaste leidingen voor gas, water (geen tuinslangaansluiting) en elektra. Een stacaravan kun je verzekeren op de woonhuisverzekering.
Welk eigen risico heb ik op de caravanverzekering?
Op de caravanverzekering heb je een eigen risico van € 75,- per gebeurtenis.
Zijn de accessoires van mijn caravan verzekerd, zoals een voortent en luifel?
Ja. Accessoires zijn meeverzekerd op je caravanverzekering. Accessoires zijn zaken die aan de caravan zijn gemonteerd, maar niet standaard tot deze uitvoering horen. 
Kan ik mijn vouwwagen bij Interpolis verzekeren?
Ja. Je kunt hiervoor een caravanverzekering afsluiten.
Is schade aan anderen door mijn caravan verzekerd?
Is je caravan gekoppeld aan je auto? Dan is schade door je caravan aan anderen verzekerd op je autoverzekering. Als je caravan niet aan je auto gekoppeld is, dan is schade door je caravan aan anderen verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering.
Schade aan je eigen caravan kun je verzekeren met een caravanverzekering.
Is mijn caravan verzekerd als ik deze verhuur of uitleen?
Ja. Het uitlenen van je caravan aan vrienden of familie is het hele jaar door verzekerd. Verhuur je de caravan? Dan is je caravan alleen verzekerd als deze maximaal 4 weken per jaar wordt verhuurd. Verhuur je de caravan langer? Dan is je caravan niet verzekerd.
Krijg ik een groene kaart voor mijn caravan of aanhanger?

Dat ligt eraan of je caravan of aanhanger een eigen kenteken heeft. 

Heeft je caravan of aanhanger een eigen kenteken? 
En is de auto die de caravan of aanhanger trekt op dezelfde polis verzekerd? Dan vind je de groene kaart in de Interpolis app, Mijn Interpolis of in de Rabo app. Is jouw caravan of aanhanger niet verzekerd? Dan kun je bij Rabobank een groene kaart aanvragen. Je caravan of aanhanger heeft een eigen kenteken als deze zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen).

Heeft je caravan of aanhanger geen eigen kenteken?
Maar hetzelfde kenteken als de auto die de caravan of aanhanger trekt? Dan is de groene kaart die je krijgt voor deze auto ook geldig voor de caravan of aanhanger die je aan de auto koppelt. Een aparte groene kaart is dus niet nodig. Op de groene kaart staat bij '6 soort motorrijtuig' een F. De F betekent aanhanger of oplegger/trailer. Je caravan of aanhanger heeft hetzelfde kenteken als je auto als deze lichter is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen).

Kan ik mijn stacaravan bij Interpolis verzekeren?
Ja. Je kunt hiervoor een woonhuisverzekering afsluiten.