Autoverzekering in het buitenland

Gaat u met de auto tijdelijk naar het buitenland?

Bijvoorbeeld op vakantie of voor werk? Dan is uw autoverzekering geldig in veel landen binnen en buiten de EU. Kijk op uw groene kaart voor een overzicht. Staat een land niet op de groene kaart? Dan bent u in dat land niet verzekerd.

Tips: neem dit mee

  • Neem altijd uw groene kaart mee. Dit is het bewijs dat uw auto verzekerd is. Ook staat er belangrijke verzekeringsinformatie op die u nodig hebt bij schade, pech of een ongeval. Groene kaart aanvragen.
  • Kijk van te voren wat eventuele verplichtingen zijn in het land waar u heen gaat of doorheen rijdt. Bijna overal zijn een gevarendriehoek en een veiligheidshesje  verplicht. In sommige landen moet u ook bijvoorbeeld een alcoholtest, verbanddoos of milieusticker bij u hebben. Hebt u dit niet? Dan riskeert u een boete. 
  • Bij caravans of aanhangers zwaarder dan 750 kg is in sommige landen een aparte groene kaart verplicht
  • Neem een Nederlandse versie van het Europese schadeformulier mee. Bij schade kunt u dit formulier invullen. Of leg het Nederlandse formulier naast een eventuele buitenlandse versie, zodat u weet wat u waar moet invullen.

Verzekering bij pech of ongeval in het buitenland

Ook in het buitenland kunt u te maken krijgen met pech of een ongeval. Op uw autoverzekering en reisverzekering zijn sommige kosten verzekerd. Zo bent u met alle dekkingen van de Interpolis Autoverzekering bij een ongeval in het buitenland verzekerd voor:

  • berging en vervoer naar Nederland
  • vervoer bestuurder en passagiers
  • plaatselijke sleepkosten    
  •  

    Wilt u verzekerd zijn bij pech in het buitenland? Dan hebt u de aanvullende dekking voertuighulp buitenland of voertuighulp op reis nodig. Hiermee bent u bijvoorbeeld ook verzekerd voor een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als uw auto binnen 2 dagen kan worden gerepareerd. Kan dit niet? Dan bent u verzekerd voor van een vervangende auto.

Woont u in het buitenland

Hebt u een Nederlandse autoverzekering en verhuist u naar buitenland en bent u daar ingeschreven? Geef dit dan altijd door aan uw Rabobank. Uw autoverzekering is namelijk niet meer geldig als u in het buitenland woont. U kunt dus ook niet vanuit het buitenland een autoverzekering afsluiten in Nederland.

Schade melden

Pech met uw auto of schade aan uw auto in het buitenland en kunt u niet meer verder? Of heeft u een ongeluk gehad? Bel dan met de Interpolis Alarmcentrale. Wij staan 24 per dag, 7 dagen voor u klaar. Aan de telefoon beoordelen wij de situatie en helpen wij u verder.

Hebt u schade maar geen spoed? Dan kunt u ook online schade melden.

De autoverzekering bekijken en uw premie berekenen

Wilt u meer weten over de autoverzekering van Interpolis? Vergelijk de verschillende dekkingen van onze autoverzekering op rabobank.nl.