Autoverzekering in het buitenland

Met je auto op weg naar of in het buitenland? Bekijk de dekking van de Interpolis Autoverzekeringen.

Hoe is jouw auto verzekerd in het buitenland?

Als je bij een tijdelijk verblijf in het buitenland te maken krijgt met autoschade, is dat vervelend. Met een Interpolis Autoverzekering is jouw auto ook in die periode verzekerd voor schade door een ongeval of pech. Je sluit hiervoor 1 van onze autoverzekeringen af. Hulp bij pech met je auto verzeker je met de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland. Deze dekking kun je afsluiten bij zowel de Alles in één Polis autoverzekering als de AutoBewust autoverzekering.

 

Wat is verzekerd op de WA-dekking?

Bij een ongeval in het buitenland vergoeden we:
  • De kosten van berging en vervoer van de auto naar Nederland.
  • De kosten van vervoer van de bestuurder en van de passagiers naar de dichtstbijzijnde garage of naar een adres in Nederland.
  • De kosten van vervoer van de auto naar de dichtstbijzijnde garage.

 

Wat is verzekerd bij Pechhulp Buitenland?

Bij pech in het buitenland vergoeden we de extra reis- en verblijfskosten als je auto binnen 48 uur gerepareerd kan worden. Kan je auto niet binnen 2 dagen gerepareerd worden? Dan regelen we een vervangende auto voor je.

Je auto is verzekerd in de landen op de groene kaart.

Staat een land niet in het overzicht? Of staat een land doorgestreept in het overzicht? Dan bieden onze autoverzekeringen daar geen dekking. Je kunt hiervoor aan de grens met dat land een tijdelijke autoverzekering afsluiten. De kosten voor zo’n grensverzekering verschillen per land en per periode dat je je auto wilt verzekeren.

Een Interpolis Autoverzekering geldt niet als je in het buitenland woont.

Verhuis je naar het buitenland en schrijf jij je daar in? Geef deze wijziging door aan jouw Rabobank.

Handig om te weten als je in het buitenland gaat rijden:

  • Neem altijd je groene kaart mee. Met de groene kaart bewijs je dat jouw auto verzekerd is. Ook staat er belangrijke informatie op die je nodig hebt bij schade, pech of een ongeval. Heb je een caravan of aanhanger die zwaarder is dan 750 kg? Houd er dan rekening mee dat sommige landen hiervoor een aparte groene kaart eisen.
  • Kijk na of er verplichtingen zijn in het land waar je heengaat of waar je doorheen rijdt. Bijna overal zijn een gevarendriehoek en een veiligheidshesje verplicht. In sommige landen moet je daarnaast ook een alcoholtest, verbanddoos of milieusticker bij je hebben. Door dit goed uit te zoeken en te regelen voorkom je een boete.
  • Neem een Nederlandse versie van het Europese schadeformulier mee. Bij schade kun je dit formulier invullen. Je kunt het formulier ook gebruiken als vertaling van een buitenlandse versie. Dan zie je wat je waar moet invullen.

Schade melden als je in het buitenland bent?

Kun je door pech met je auto niet meer verder rijden? Of heb je een ongeluk gehad? Dat is vervelend. Wij helpen jou graag. De Interpolis alarmcentrale kun je 24 per dag en 7 dagen per week bellen op +31 13 462 04 62.

Ook interessant voor jou?

Auto's staan in file.

Vervangende auto

Heb je een Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco? Dan mag je na diefstal van jouw auto een vervangende auto gebruiken. Met de dekking Pechhulp heb je ook recht op een vervangende auto na pech.
Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan jouw auto of door jouw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaag je het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.

Doorlopende Reisverzekering

Met onze Doorlopende Reisverzekering verzeker je kosten van onverwachte hulpverlening tijdens jouw reis. Ook kun je een aanvullende verzekering aansluiten. Bijvoorbeeld om jouw bagage te verzekeren.