Interpolis Autoverzekering in het buitenland

Met jouw auto op weg naar of in het buitenland? Bekijk de dekking van de Interpolis Autoverzekering.

Hoe is uw auto verzekerd in het buitenland?

Als u bij een tijdelijk verblijf in het buitenland te maken krijgt met autoschade, is dat vervelend. Met de Interpolis Autoverzekering is uw auto ook in die periode verzekerd voor schade door een ongeval of pech. U kunt hiervoor zowel de autoverzekering met de dekking WA, WA + Beperkt Casco als WA + Volledig Casco afsluiten. Schade door pech met uw auto is verzekerd op de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland.

Wat is verzekerd op de WA-dekking?
Bij een ongeval in het buitenland vergoeden we:

  • De kosten van berging en vervoer van de auto naar Nederland.
  • De kosten van vervoer van de bestuurder en van de passagiers naar de dichtstbijzijnde garage of naar een adres in Nederland.
  • De kosten van vervoer van de auto naar de dichtstbijzijnde garage.

Wat is verzekerd bij Pechhulp Buitenland?
Bij pech in het buitenland vergoeden we de extra reis- en verblijfskosten als uw auto binnen 2 dagen gerepareerd kan worden. Kan uw auto niet binnen 2 dagen gerepareerd worden? Dan regelen we voor u een vervangende auto.

Uw auto is verzekerd in de landen op de groene kaart

Staat een land niet in het overzicht? Of staat een land doorgestreept in het overzicht? Dan biedt onze autoverzekering daar geen dekking. U kunt hiervoor aan de grens met dat land een tijdelijke autoverzekering afsluiten. De kosten voor zo’n grensverzekering verschillen per land en per periode dat u uw auto wilt verzekeren. Lees meer over de groene kaart

De Interpolis Autoverzekering geldt niet als u in het buitenland woont

Verhuist u naar het buitenland en schrijft u zich daar in? Geef deze wijziging door aan uw Rabobank.

Goed om te weten

Neem altijd uw groene kaart mee
Met de groene kaart bewijst u dat uw auto verzekerd is. Ook staat er belangrijke informatie op die u nodig hebt bij schade, pech of een ongeval. Hebt u een caravan of aanhanger die zwaarder is dan 750 kg? Houd er dan rekening mee dat sommige landen hiervoor een aparte groene kaart eisen. 

Kijk na of er verplichtingen zijn in het land waar u heengaat of waar u doorheen rijdt
Bijna overal zijn een gevarendriehoek en een veiligheidshesje verplicht. In sommige landen moet u daarnaast ook een alcoholtest, verbanddoos of milieusticker bij u hebben. Door dit goed uit te zoeken en te regelen voorkomt u een boete.

Neem een Nederlandse versie van het Europese schadeformulier mee
Bij schade kunt u dit formulier invullen. U kunt het formulier ook gebruiken als vertaling van een buitenlandse versie. Dan ziet u wat u waar moet invullen.

Schade melden als u in het buitenland bent

Kunt u door pech met uw auto niet meer verder rijden? Of hebt u een ongeluk gehad? Dat is vervelend. Wij helpen u graag. De Interpolis alarmcentrale kunt u 24 per dag en 7 dagen per week bellen op +31 13 462 04 62.

Ook interessant voor jou?

Vervangende auto

Heeft u een Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco? Dan mag u na diefstal van uw auto een vervangende auto gebruiken. Met de dekking Pechhulp heeft u ook recht op een vervangende auto na pech.

Auto's staan in file.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan uw auto of door uw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaagt u het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.

Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

Doorlopende Reisverzekering

Met onze Doorlopende Reisverzekering verzekert u kosten van onverwachte hulpverlening tijdens uw reis. Ook kunt u een aanvullende verzekering aansluiten. Bijvoorbeeld om uw bagage te verzekeren.

Alles in één Polis

Al uw schadeverzekeringen samenvoegen in 1 pakket? Met de Alles in één Polis kan uw korting oplopen tot 12%.