Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd van 3 maanden. 
Heb je een conflict op het werk, ruzie met je buren of ben je opgelicht via internet? In deze situaties is juridische hulp via een rechtsbijstandverzekering handig. Voor een lopend conflict of conflict dat je al verwacht, kun je geen nieuwe rechtsbijstandverzekering afsluiten. Daarnaast heb je na het afsluiten voor sommige situaties een wachttijd. Dat betekent dat je niet altijd direct gebruik kunt maken van je rechtsbijstandverzekering. We leggen uit hoe dit werkt.

Wachttijd bij Interpolis

Na het afsluiten van onze rechtsbijstandverzekering geldt er in bepaalde situaties een wachttijd van 3 maanden voordat je recht hebt op juridische hulp. Je bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat tijdens deze wachttijd.

Heb je een juridisch probleem en nog geen Interpolis Rechtsbijstandverzekering? Of heb je niet de juiste dekking? Dan kun je gebruikmaken van rechtshulp on demand.

Rechtsbijstand zonder wachttijd

Niet in alle situaties geldt een wachttijd van 3 maanden. Vanuit je rechtsbijstandverzekering krijg je zonder wachttijd juridische hulp bij:

  • een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering is gesloten
  • een geschil in het verkeer
  • letselschade
  • geschillen in de dekking Basis
  • medische geschillen in de dekking Consument en Wonen

Je krijgt ook juridische hulp zonder wachttijd als je een nieuwe verzekering afsluit die aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering, en als het geschil verzekerd zou zijn op die eerdere verzekering.

Rechtsbijstand bij aankoop van een woning

Bij het kopen van een woning kun je aanspraak maken op juridische hulp vanaf de datum waarop je het voorlopige koopcontract tekent. In de verzekeringsvoorwaarden van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering vind je meer informatie over de wachttijd in specifieke situaties.

Vergoeding bij juridische hulp

Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp van onafhankelijke juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand. De kosten van deze hulp betalen wij. 

Lees meer over de vergoedingen

Jouw zaak bij ons melden

De onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand staat voor jou klaar. Je krijgt hulp van 1 van de 500 juristen met allemaal een eigen vakgebied. 77% van onze klanten geeft deze juridische hulp een rapportcijfer van 8 of hoger.

Interpolis Rechtsbijstandverzekering afsluiten

De basisdekking van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij conflicten over strafrecht, waarborgsommen en onvermogendekkingen. Daarnaast kies je minimaal 1 aanvullende dekking: Verkeer, Consument & Wonen (inclusief medische geschillen), Werk, Inkomen & Pensioen of Belasting, Vermogen & 2e woning.

Lees meer over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering