Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd van 3 maanden. 
Een conflict op uw werk, ruzie met uw buren door overlast of opgelicht via het internet? Het zijn situaties waarbij juridische hulp via een rechtsbijstandverzekering handig is. U kunt met deze verzekering geen lopende geschillen of geschillen die u verwacht verzekeren. Daarnaast hebt u na het afsluiten een wachttijd voor sommige situaties. U kunt dan niet direct gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering. 

Wachttijd bij Interpolis

Na het afsluiten van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering geldt er in sommige situaties een wachttijd van 3 maanden voordat u recht hebt op juridische hulp. U bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat tijdens deze wachttijd. 

Hebt u een juridisch probleem en nog geen Interpolis Rechtsbijstandverzekering of niet de juiste dekking? Dan kunt u gebruik maken van RechtsHulp zonder verzekering van Interpolis.

Wanneer is er geen wachttijd?

Niet in alle situaties geldt er een wachttijd van 3 maanden. Hulp zonder wachttijd krijgt u:

  • Bij een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering is gesloten.
  • Bij een geschil in het verkeer.
  • Bij letselschade.
  • Bij geschillen in de dekking Basis.
  • Bij medische geschillen in de dekking Consument en Wonen.
  • Als u een nieuwe verzekering afsluit, die aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering en het geschil verzekerd zou zijn op die eerdere verzekering.
  • Bij het kopen van een woning kunt u aanspraak maken op juridische hulp vanaf de datum waarop u het voorlopige koopcontract tekent. In de verzekeringsvoorwaarden van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering vindt u meer informatie over de wachttijd in specifieke situaties. 

Vergoeding bij juridische hulp

Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp van juristen van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. De kosten van deze hulp betalen wij. 

Lees meer over de vergoedingen

Uw zaak bij ons melden

De onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand staat voor u klaar. U krijgt hulp van 1 van de 500 juristen met allemaal een eigen vakgebied. 77% van onze klanten geeft deze juridische hulp een rapportcijfer van 8 of hoger.

Interpolis Rechtsbijstandverzekering afsluiten

De basisdekking van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij conflicten over strafrecht, waarborgsommen en onvermogendekkingen. Daarnaast kiest u minimaal 1 aanvullende dekking: Verkeer, Consument & Wonen (inclusief medische geschillen), Werk & Inkomen of Fiscaal & Vermogen.

Lees meer over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering