Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering geldt een wachttijd van 3 maanden. 
Heeft u een conflict op het werk, ruzie met uw buren of bent u opgelicht via internet? In deze situaties is juridische hulp via een rechtsbijstandverzekering handig. Voor een lopend conflict of conflict dat u al verwacht, kunt u geen nieuwe rechtsbijstandverzekering afsluiten. Daarnaast heeft u na het afsluiten voor sommige situaties een wachttijd. Dat betekent dat u niet altijd direct gebruik kunt maken van uw rechtsbijstandverzekering. We leggen uit hoe dit werkt.

Wachttijd bij Interpolis

Na het afsluiten van onze rechtsbijstandverzekering geldt er in bepaalde situaties een wachttijd van 3 maanden voordat u recht heeft op juridische hulp. U bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat tijdens deze wachttijd.

Heeft u een juridisch probleem en nog geen Interpolis Rechtsbijstandverzekering? Of heeft u niet de juiste dekking? Dan kunt u gebruikmaken van rechtshulp on demand.

Rechtsbijstand zonder wachttijd

Niet in alle situaties geldt een wachttijd van 3 maanden. Vanuit uw rechtsbijstandverzekering krijgt u zonder wachttijd juridische hulp bij:

  • een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering is gesloten
  • een geschil in het verkeer
  • letselschade
  • geschillen in de dekking Basis
  • medische geschillen in de dekking Consument en Wonen

U krijgt ook juridische hulp zonder wachttijd als u een nieuwe verzekering afsluit die aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering, en als het geschil verzekerd zou zijn op die eerdere verzekering.

Rechtsbijstand bij aankoop van een woning

Bij het kopen van een woning kunt u aanspraak maken op juridische hulp vanaf de datum waarop u het voorlopige koopcontract tekent. In de verzekeringsvoorwaarden van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering vindt u meer informatie over de wachttijd in specifieke situaties.

Vergoeding bij juridische hulp

Met de Interpolis Rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp van onafhankelijke juristen van Stichting Achmea Rechtsbijstand. De kosten van deze hulp betalen wij. 

Lees meer over de vergoedingen

Uw zaak bij ons melden

De onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand staat voor u klaar. U krijgt hulp van 1 van de 500 juristen met allemaal een eigen vakgebied. 77% van onze klanten geeft deze juridische hulp een rapportcijfer van 8 of hoger.

Interpolis Rechtsbijstandverzekering afsluiten

De basisdekking van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij conflicten over strafrecht, waarborgsommen en onvermogendekkingen. Daarnaast kiest u minimaal 1 aanvullende dekking: Verkeer, Consument & Wonen (inclusief medische geschillen), Werk & Inkomen of Fiscaal & Vermogen.

Lees meer over de Interpolis Rechtsbijstandverzekering