Inbraak en diefstal bij u thuis

  Inbraak en diefstal

  Per dag wordt er meer dan 100 keer bij mensen thuis ingebroken. Dieven komen binnen door bijvoorbeeld een openstaand raam, een ingetikte ruit of een opengebroken deur.

  Uw spullen zijn gestolen. En misschien moet u ook een deur of raam laten repareren. Met de Interpolis Woonverzekeringen bent u verzekerd voor schade door onder andere inbraak, storm, water en brand

  Uw inboedel verzekerd tegen diefstal

  Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn uw spullen zoals elektronica, sieraden, geld en meubels in huis verzekerd tegen diefstal. Dit geldt ook voor spullen in bijgebouwen en tuinmeubelen.

  Diefstalgevoelige inboedel
  Diefstalgevoelige inboedel zoals tv's, mobiele telefoons, tablets en kunst is bij diefstal tot € 35.000,- verzekerd. U kunt dit bedrag verhogen.
   
  Sieraden, horloges, edelmetalen, edelstenen en munten
  Dit telt niet mee bij uw diefstalgevoelige inboedel. Sieraden en horloges zijn verzekerd tot € 15.000,-. Edelmetalen, edelstenen en munten zijn tot € 7.500,- verzekerd. Als u een hoger bedrag wilt verzekeren tegen diefstal, dan moeten deze spullen opgeborgen zijn in een kluis. Deze kluis moet minimaal voldoen aan de Euronormering CEN II. De kluis moet ook vastzitten in of aan de woning en voldoen aan de montage normen. We betalen dan bij diefstal maximaal
  € 200.000,- per object of verzameling. 

  Schade aan uw huis door inbraak 

  Met de Interpolis Woonhuisverzekering (opstalverzekering) bent u naast inbraak verzekerd voor schade aan uw huis, tuin, glas en bijgebouwen. Bijvoorbeeld een gebroken ruit of een kapot slot in uw deur. 

  Tips: de kans op inbraak en diefstal in huis verkleinen

  • Sluit altijd uw ramen en deuren goed af. Ook als u maar even weg bent. 
  • Laat uw sleutels nooit in het slot zitten. 
  • Zorg dat uw huis goed beveilig is. Bijvoorbeeld volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). In sommige gemeenten kunt u subsidie krijgen voor de kosten als u een PKVW-certificaat krijgt. 
  • Artikelen om inbraak te voorkomen vindt u in de Interpolis Preventiewinkel.

  Inbraakschade of diefstal van uw spullen melden bij Interpolis

  Is er bij u thuis ingebroken? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Meld vervolgens uw schade online of telefonisch bij Interpolis. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. 

  Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.