Verzekeren voor inbraak en diefstal

Verzeker schade door inbraak bij u thuis met de Interpolis Woonverzekeringen 

Inbraken komen helaas vaak voor. Elke dag wordt er meer dan 100 keer bij mensen thuis ingebroken. Dieven komen binnen door bijvoorbeeld een openstaand raam, een ingetikte ruit of een opengebroken deur. Het is vervelend als dieven in uw huis zijn geweest en uw spullen hebben gestolen. Misschien moet u ook schade aan een deur of raam laten repareren. Met de Interpolis Woonverzekeringen verzekert u schade door onder meer inbraak, storm, water en brand. 

Verzeker uw inboedel met de Interpolis Inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering verzekert u spullen die u in huis hebt, zoals elektronica, sieraden, geld en meubels, tegen diefstal. Ook spullen in bijgebouwen en tuinmeubelen zijn dan verzekerd.

Diefstalgevoelige inboedel, zoals tv's, mobiele telefoons, tablets en kunststukken, is bij diefstal tot € 35.000,- verzekerd. U kunt dit bedrag verhogen. Sieraden, horloges, edelmetalen, edelstenen en munten tellen niet mee bij uw diefstalgevoelige inboedel. Sieraden en horloges zijn verzekerd tot € 15.000,-. Edelmetalen, edelstenen en munten zijn tot € 7.500,- verzekerd. Als u een hoger bedrag wilt verzekeren tegen diefstal, dan moeten deze spullen opgeborgen zijn in een kluis. Deze moet minimaal voldoen aan de Euronormering CEN II. De kluis moet ook vastzitten in of aan de woning en voldoen aan de montagenormen. We betalen dan bij diefstal maximaal € 200.000,- per object of verzameling. 

Verzeker schade aan uw huis door inbraak met de Interpolis Woonhuisverzekering

U kunt te maken krijgen met schade aan uw woning door een inbraak. Met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering) verzekert u deze schade. Naast inbraak bent u bovendien verzekerd voor schade aan uw huis, tuin, glas en bijgebouwen. Bijvoorbeeld een gebroken ruit of een beschadigd slot in uw deur. 

Tips om de kans op inbraak en diefstal in uw huis te verkleinen

Inbraak en diefstal is helaas niet altijd te voorkomen. Met deze tips verkleint u wel de kans op een inbraak:
  • Sluit altijd uw ramen en deuren goed af. Ook als u maar even weg bent.
  • Laat uw sleutels nooit in het slot zitten.
  • Zorg dat uw huis goed beveiligd is. Bijvoorbeeld volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). In sommige gemeenten kunt u subsidie krijgen voor een PKVW-certificaat.
  • Artikelen om inbraak te voorkomen vindt u in de Interpolis Preventiewinkel.

Inbraakschade of diefstal van uw spullen melden

Is er bij u thuis ingebroken? Dat is vervelend. Doe altijd aangifte van de inbraak bij de politie. Meld vervolgens uw schade online of telefonisch bij ons. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen in de week. We helpen u graag. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. We maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.