Een aansprakelijkheidsverzekering, niet verplicht, wel handig

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Van een barst in het scherm van je mobiele telefoon of een gescheurde bank door een enthousiast huisdier, tot schade met letsel. In je dagelijks leven bestaat de kans dat door jouw toedoen schade aan anderen of spullen van anderen ontstaat. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) ben je verzekerd voor schade aan andere personen of de spullen van andere personen als je volgens de wet aansprakelijk bent. Is zo’n verzekering noodzakelijk? Joep, Sofie, Lindsey, Max en Martine vertellen het je.

Joep
“Mijn zoontje was samen met een vriendje aan het spelen bij ons thuis. Na het buitenspelen kwamen ze samen naar binnen om wat te drinken. Mijn zoontje pakte de bodywarmer van zijn vriendje en legde hem zonder goed te kijken op tafel. De bodywarmer kwam bovenop een brandende kaars te liggen waardoor er een gat brandde in de bodywarmer. Samen met de ouders van het vriendje hebben we het kunnen regelen en hebben wij de schade betaald.”

Sofie
“Regelmatig schuif ik aan bij mijn ouders voor het avondeten. Net als vroeger wordt er dan heerlijk voor mij gekookt. Ook nu was het erg gezellig en waren er meer familieleden over de vloer. Om mijn ouders te ontzien besloot ik om de keuken schoon te maken. Met natte handen van het schoonmaken pak ik een pan en laat ik deze uit mijn handen glippen op de inductieplaat. Met een grote barst als gevolg. Gelukkig was ik verzekerd met een AVP en was de schade gedekt.

Lindsey
“Mijn zoon woont sinds een tijdje in een mooi appartement. De aanwezigheid en gezelligheid mis ik soms in huis, daarom ga ik vaak bij hem langs. Na een bakje koffie kon ik het niet laten om even snel te stofzuigen en het stof van zijn kast te poetsen. Ik lette niet goed op en bleef met de poetsdoek achter de oplader van zijn telefoon hangen die op de kast aan de oplader lag. De mobiel van mijn zoon werd gelanceerd en belandde zo op de stenen vloer. Zijn scherm was volledig gebarsten.”

Max
“Een van mijn beste vrienden ging verhuizen en had mij gevraagd om te helpen. Na een lange dag verhuizen waren we bezig met inrichten en waren we bijna klaar. De tv stond klaar om geïnstalleerd te worden maar zover kwam het niet. Ik liep tegen het tv-meubel aan waarna de tv van de kast op de grond viel. Het scherm was helaas gebroken. Als ik nu voetbal bij hem ga kijken krijg ik nog altijd te horen dat ik uit de buurt van de tv moet blijven, haha.”

Martine
“Een vriendin was op visite bij ons thuis en had haar oordopjes op de tafel gelegd. Zonder dat wij het in de gaten hadden had onze hond de oortjes van tafel gepakt en kapot gebeten. Helaas hadden we dit te laat door en was de schade al veroorzaakt. “

Met een AVP ben je verzekerd voor schade die je maakt aan anderen of spullen van anderen. Wil je meer weten? We vertellen je graag meer over onze aansprakelijkheidsverzekering.