Veelgestelde vragen aanhangwagenverzekering

Is een aanhangwagenverzekering verplicht?
Nee. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is alleen verplicht voor een motorrijtuig. Een WA-verzekering is wél verplicht voor het trekkend voertuig van de aanhangwagen.
Is mijn aanhangwagen verzekerd als ik deze uitleen aan vrienden of familie?
Ja. Het uitlenen van je aanhangwagen aan vrienden of familie is verzekerd. Je hoeft dit niet aan ons door te geven. Schade die ontstaat tijdens verhuur tegen betaling is niet verzekerd.
Hoe is schade aan anderen door mijn aanhangwagen verzekerd?
Is je aanhangwagen gekoppeld aan je auto? Dan is schade door je aanhangwagen aan anderen verzekerd op je autoverzekering. 
Als je aanhangwagen niet aan je auto gekoppeld is, dan is schade door je aanhangwagen aan anderen verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering. Wij beoordelen wel eerst of deze schade volgens onze voorwaarden is verzekerd. En daarna of je ook wettelijk aansprakelijk bent voor de schade.
Krijg ik een groene kaart voor mijn caravan of aanhanger?

Dat ligt eraan of je caravan of aanhanger een eigen kenteken heeft. 

Heeft je caravan of aanhanger een eigen kenteken? 
En is de auto die de caravan of aanhanger trekt op dezelfde polis verzekerd? Dan vind je de groene kaart in de Interpolis app, Mijn Interpolis of in de Rabo app. Is jouw caravan of aanhanger niet verzekerd? Dan kun je bij Rabobank een groene kaart aanvragen. Je caravan of aanhanger heeft een eigen kenteken als deze zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen).

Heeft je caravan of aanhanger geen eigen kenteken?
Maar hetzelfde kenteken als de auto die de caravan of aanhanger trekt? Dan is de groene kaart die je krijgt voor deze auto ook geldig voor de caravan of aanhanger die je aan de auto koppelt. Een aparte groene kaart is dus niet nodig. Op de groene kaart staat bij '6 soort motorrijtuig' een F. De F betekent aanhanger of oplegger/trailer. Je caravan of aanhanger heeft hetzelfde kenteken als je auto als deze lichter is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen).