Veelgestelde vragen fietsverzekering

Welk slot moet mijn fiets hebben?

Je fiets moet een slot met het ART2 keurmerk hebben. Op stichtingart.nl zie je welke sloten hieraan voldoen. Diefstal van je fiets is alleen verzekerd als je fiets op slot staat met een ART2 slot.

Bij diefstal moet je de originele fietssleutels kunnen overhandigen. Met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het polisblad. Er bestaan ook elektrische sloten zonder fysieke sleutel. Deze sloten accepteert Interpolis niet. Met alleen zo’n slot is er geen dekking voor diefstal.

Verzeker je een fatbike?
Dan is diefstal alleen verzekerd als deze op slot staat met een goedgekeurd ART2 slot én voorzien is van een actief track & trace systeem dat is goedgekeurd door Fris Nederland.
  • Het track & trace systeem moet binnen 2 weken vanaf de ingangsdatum van de verzekering geïnstalleerd zijn. Dit regel je makkelijk en snel via Fris Nederland.
  • Je fatbike is verzekerd voor diefstal als het systeem aanstaat en je een actief opsporingsabonnement bij Fris Nederland hebt.
Bij diefstal kunnen we je vragen de originele sleutels van het goedgekeurde ART2 slot op sturen. Het nummer van de sleutels is gelijk aan het nummer dat op het polisblad staat. En minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik.

Verzekerde je een fatbike vóór 2 april 2024?
Dan is diefstal alleen verzekerd als deze op slot staat met een goedgekeurd ART4 slot én vastgemaakt is aan een vast voorwerp (bijvoorbeeld een fietsenrek of hekwerk). Bij diefstal kunnen we je vragen de originele sleutels van het goedgekeurde ART4 slot op te sturen. Het nummer van de sleutels is gelijk aan het nummer dat op het polisblad staat. En minimaal 1 sleutel heeft duidelijke sporen van gebruik.

Heb ik een eigen risico op de fietsverzekering?

Je hebt € 0,- eigen risico bij diefstal van je hele fiets of bij total loss. Bij gedeeltelijke diefstal en andere schades heb je een eigen risico van € 25,-. Voor hulp bij pech geldt geen eigen risico.

Ik ben mijn fietssleutel kwijt, wat nu?

Je hebt in dit geval 2 keuzes. Je laat een sleutel bijmaken of je laat een compleet nieuw ART2-slot plaatsen.

Sleutel bijmaken
Je kunt een sleutel laten bijmaken via bijvoorbeeld je fietsenwinkel, slotenfabrikant of jutkey.nl. De bijgemaakte sleutel moet hetzelfde sleutelnummer hebben als de originele sleutels. Je hoeft dit niet aan ons door te geven en het heeft geen gevolgen voor de diefstaldekking van je fietsverzekering.

Nieuw ART2-slot plaatsen
Plaats je een nieuw ART2-slot, omdat je bijvoorbeeld beide sleutels kwijt bent? Neem dan contact met Rabobank op. Zij registeren dan het nieuwe sleutelnummer.

Is diefstal van mijn accu van mijn fiets verzekerd?

Ja. Ook als alleen de accu van je fiets gestolen wordt vergoeden wij de accu.

Is een opgevoerde fiets verzekerd?

Schade aan je fiets en pechhulp zijn niet verzekerd op de fietsverzekering, als je fiets harder kan dan de toegestane snelheid van 25 km per uur. Ook schade aan anderen door je opgevoerde fiets is niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. De kans op schade is hierdoor namelijk groter.

Is hulp bij een fietsongeval in Nederland verzekerd?

Ja. Vervoer van de fiets en bestuurder naar de startplaats van de fietstocht is verzekerd op de fietsverzekering. Hulp is alleen verzekerd als de fiets of bestuurder niet meer kan rijden door een verkeersongeval op de verharde weg.

Kan ik een speed pedelec (high speed e-bike) verzekeren?

Een speed-pedelec biedt trapondersteuning tot een snelheid van 45 kilometer per uur. Deze ‘high speed’ e-bike valt onder de categorie bromfiets. Een high-speed e-bike verzeker je op onze scooterverzekering.

Kan ik mijn fatbike verzekeren bij Interpolis?

Ja, je kunt je fatbike voor schade en diefstal bij Interpolis verzekeren. Wel gelden er een extra beveiligingseisen.

Mijn fiets is duurder dan € 10.000,-. Kan ik deze bij Interpolis verzekeren?

Nee. Wij verzekeren alleen fietsen met maximale aankoopwaarde van € 10.000,-.