Veelgestelde vragen fietsverzekering

Welk slot moet mijn fiets hebben?

Je fiets moet een slot met het ART2 keurmerk hebben. Op stichtingart.nl zie je welke sloten hieraan voldoen. Diefstal van je fiets is alleen verzekerd als je fiets op slot stond met een slot met het ART2 keurmerk. Bij diefstal moet je 2 originele sleutels kunnen overhandigen. Met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het polisblad.

Verzeker je een fatbike vanaf 11 september 2023?  Dan is diefstal van je fatbike alleen verzekerd als deze op slot stond met een goedgekeurd ART4 slot en vastgemaakt is aan een vast 
voorwerp (bijvoorbeeld een fietsenrek of hekwerk). Bij diefstal moet je 2 originele sleutels kunnen overhandigen. Met daarop het sleutelnummer dat gelijk is aan het nummer op het polisblad. Er bestaan ook elektrische sloten zonder fysieke sleutel. Deze sloten accepteert Interpolis niet. Met alleen zo’n slot is er geen dekking voor diefstal.

Heb ik een eigen risico op de fietsverzekering?
Je hebt € 0,- eigen risico bij diefstal van je fiets. Bij andere schades heb je een eigen risico van € 25,-.
Is diefstal van mijn accu van mijn e-bike verzekerd?
Ja. Ook als alleen de accu van je e-bike gestolen wordt vergoeden wij de accu.
Is hulp bij een fietsongeval in Nederland verzekerd?
Ja. Vervoer van de fiets en bestuurder naar de startplaats van de fietstocht is verzekerd op de fietsverzekering. Hulp is alleen verzekerd als de fiets of bestuurder niet meer kan rijden door een verkeersongeval op de verharde weg.
Kan ik een speed pedelec (high speed e-bike) verzekeren?
Een speed-pedelec biedt trapondersteuning tot een snelheid van 45 kilometer per uur. Deze ‘high speed’ e-bike valt onder de categorie bromfiets. Een high-speed e-bike verzeker je op onze scooterverzekering.
Kan ik mijn fatbike verzekeren bij Interpolis?

Vanaf 11 september 2023 kun je als bestaande klant met een Alles in één Polis, je fatbike verzekeren bij Interpolis.

Tijdelijk accepteren we geen fatbikes van nieuwe klanten.

Mijn fiets is duurder dan € 10.000,-. Kan ik deze bij Interpolis verzekeren?
Nee. Wij verzekeren alleen fietsen met maximale aankoopwaarde van € 10.000,-.