Veelgestelde vragen ongevallenverzekering

Ben ik verzekerd op de ongevallenverzekering als ik aan bijzondere sporten doe?
Ja. Je bent ook verzekerd terwijl je aan bijzondere of gevaarlijke sporten doet. Behalve als het gaat om wedstrijden met een auto of een motor. Dan ben je niet verzekerd op de ongevallenverzekering.
Ben ik verzekerd op de ongevallenverzekering als ik aan het werk ben?
Ja. Je bent ook verzekerd terwijl je aan het werk bent.
Ben ik verzekerd op de ongevallenverzekering als ik in het buitenland ben?
Ja. De ongevallenverzekering geldt in de hele wereld. Je verblijf in het buitenland moet wel tijdelijk zijn. Verblijf je langer dan 1 jaar in het buitenland? Dan stopt de verzekering en is een eventueel ongeval niet verzekerd.
Kan ik meerdere ongevallenverzekeringen afsluiten?
Ja. Je mag meerdere ongevallenverzekeringen hebben op verschillende polissen en bij verschillende verzekeraars. Er kan dan voor blijvende invaliditeit door een ongeval op meerdere verzekeringen worden uitgekeerd.
Tot welke leeftijd is een ongevallenverzekering mogelijk?
Je kunt op elke leeftijd een ongevallenverzekering afsluiten. Er is geen eindleeftijd. Heb je een ongeval als je 70 jaar of ouder bent? Dan betalen wij de helft van het verzekerde bedrag.
Wie zijn verzekerd op mijn ongevallenverzekering?

Bij het afsluiten van de verzekering geef je je gezinssamenstelling door. De gezinssamenstelling die jij verzekerd hebt vind je in Mijn Interpolis, onze app en op je polisblad. Je hoeft de namen van je gezin niet aan ons door te geven.

 

1-persoonshuishouden
Jij, de verzekeringnemer.

 

2-persoonshuishouden
Jij, de verzekeringnemer en 1 gezinslid. Dit gezinslid is iemand met wie jij samenwoont of een kind dat bij een ex-partner of in een tehuis woont. Ook een uitwonend kind dat voltijd studeert en op kamers woont.


Meerpersoonshuishouden
Jij, de verzekeringnemer en meerdere gezinsleden.
Deze gezinsleden zijn alle personen met wie jij samenwoont. Ook kinderen die bij een ex-partner of in een tehuis wonen. En uitwonende kinderen die voltijd studeren en op kamers wonen.