Autoverzekering WA + Beperkt Casco

Een uitgebreidere verzekering voor jouw auto

Wat is WA + Beperkt Casco?

WA + Beperkt Casco is 1 van de 3 dekkingen waaruit je kiest bij onze autoverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Daarnaast ben je verzekerd voor een aantal schades aan jouw eigen auto. Bijvoorbeeld door inbraak, diefstal, brand, extreme weersomstandigheden en joyriding. Ook ruitschade valt onder WA + Beperkt Casco.

Waarvoor is mijn auto met WA + Beperkt Casco verzekerd?

Onze WA + Beperkt Casco dekking biedt naast de wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook dekking voor een aantal schades aan jouw eigen auto en accessoires. De volgende schadeoorzaken zijn verzekerd:
 • schade aan anderen veroorzaakt door jouw auto
 • schade aan anderen door een aanhangwagen of caravan achter jouw auto
 • diefstal en inbraak
 • schade door joyriding
 • schade door rellen, brand en ontploffingen
 • schade door storm, bliksem, hagel, overstroming, aardbeving of een lawine
 • botsingen met loslopende dieren
 • breuk, barst of sterretje in voor-, zij- of achterruit. Wij vergoeden de ruitschade alleen als een BOVAG/FOCWA herstelbedrijf de reparatie of vervanging uitvoert.
 • schade of diefstal van bagage tot € 250,-

Wil je precies weten wat je verzekert met de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco? Bekijk de voorwaarden.

Verschil tussen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk):

Met de Interpolis Autoverzekering met WA-dekking verzeker je schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt. Met WA + Beperkt Casco verzeker je ook sommige schades aan jouw eigen auto. Denk aan ruitschade of schade door brand, storm of inbraak. WA + Volledig Casco is de meest uitgebreide dekking. Ook schade aan jouw auto door bijvoorbeeld een botsing of vandalisme is daarmee verzekerd.

Hoe regelen we de schade van jouw auto?

Je krijgt de volledige aanschafwaarde terug als jouw auto binnen 3 jaar vanaf de koopdatum total loss is omdat jouw auto bijvoorbeeld is gestolen of door brand beschadigd is geraakt. Kostte jouw auto meer dan € 50.000,-? Dan wordt de eerste 3 jaar de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag.

Na 3 jaar wordt de dagwaarde vergoed. Dit is het bedrag dat de auto direct voor de schade waard was. De dagwaarde van jouw auto wordt vastgesteld door een van onze experts.

Koos je voor een eigen risico? Dan halen we dit bedrag af van de nieuw- of dagwaarde van jouw auto.

Wij handelen je autoschade af.

Heb je blikschade door een aanrijding met een voertuig en was het niet (volledig) jouw schuld? Dan kun je ook met je WA + Beperkt Casco autoverzekering met schade gewoon bij ons terecht. Wij gaan in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij en handelen de schade voor je af. Dat scheelt jou veel tijd en gedoe. Lees meer over deze regeling.

Kenmerken van de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco:

Om de juiste autoverzekering te kiezen, is het maken van een goede vergelijking belangrijk. Om daarbij te helpen, hebben we de belangrijkste kenmerken van de autoverzekering op een rij gezet.
 • Aanschafwaarderegeling: 3 jaar
 • Nieuwwaarderegeling: nee
 • Eigen risico: standaard € 0,- met keuze voor € 150,- of € 300,-
 • Vrije reparatiekeuze: ja
 • Vergoeding bij niet aangesloten herstelbedrijven: 100%
 • Standaardvergoeding accessoires: onbeperkt gratis meeverzekerd
 • Vervangend vervoer bij schadeherstel: ja, bij een aangesloten herstelbedrijf

Welke schade is niet verzekerd met een WA + Beperkt Casco dekking?

 • schade door botsingen en slippartijen
 • vandalisme
 • van de weg of te water raken

Een uitgebreidere dekking op de autoverzekering is mogelijk.

De Interpolis Autoverzekering WA + Volledig Casco biedt de meest uitgebreide dekking voor jouw auto. De WA + Volledig Casco verzekert bijvoorbeeld schade door vandalisme en botsingen.

Wil jij extra zekerheid?

Kies dan voor een aanvullende dekking op de Interpolis Autoverzekering. Er zijn 3 aanvullende dekkingen:
 • Interpolis No-Claim Garantie
  Met deze dekking mag je 1 schade per verzekeringsjaar claimen en toch dezelfde no-claimkorting of bonus-malustrede behouden. Het melden van een schade heeft wel gevolgen voor jouw schadevrije jaren.
 • Inzittendenverzekering
  De inzittendenverzekering keert aan de bestuurder en de passagiers de daadwerkelijke schade uit na een ongeval met de verzekerde auto. Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakte.
 • Pechhulp
  Pechhulp helpt je weer op weg bij pech in Nederland of bij pech of een ongeval in Europa. Je kunt kiezen uit Nederland- of buitenlanddekking of Nederland- en buitenlanddekking.

Krijg ik korting op de premie door opbouw van schadevrije jaren?

Hoe langer jij schadevrij rijdt, hoe meer schadevrije jaren je opbouwt. Daardoor betaal je minder premie voor jouw autoverzekering. De korting kan dan oplopen tot 75%.

Autoverzekering afsluiten?

Bereken jouw premie en sluit direct af via de Rabobank. Je regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor jou?

Inzittendenverzekering

Aanvullend op jouw autoverzekering kun je een Inzittendenverzekering afsluiten. Komt je terecht in een ongeval? Dan zijn de personen en spullen in jouw auto verzekerd.

Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

WA-dekking

Met de WA-dekking verzeker jij je tegen schade die je bij anderen veroorzaakt met jouw auto. Deze verzekering is wettelijk verplicht. Ontdek wat je verzekert met de WA-dekking.

WA + Volledig Casco

Heb je een nieuwe auto of wil je jouw auto uitgebreid verzekeren? Volledig casco is onze meest uitgebreide autoverzekering. Lees meer over deze uitgebreide dekking.

Pechhulp

Aanvullend op jouw autoverzekering kun je Pechhulp verzekeren. Als je met pech komt te staan met jouw voertuig, helpen wij je weer op weg.