Autoverzekering WA + Volledig Casco

Een allrisk verzekering voor je auto.

Wat is WA + Volledig Casco?

WA + Volledig Casco is de meest uitgebreide dekking van onze autoverzekeringen. Een autoverzekering met de dekking WA + Volledig Casco wordt ook wel een allrisk autoverzekering genoemd. 

Verschil WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk)

Het verschil tussen de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco zit vooral in welke schades aan je eigen auto zijn verzekerd. De dekking WA + Volledig Casco is het meest uitgebreid. Hiermee verzeker je ook schade aan jouw auto die je zelf rijdt (zoals door een botsing, slippen of van de weg raken). Ook schade aan je auto door vandalisme is verzekerd. Deze schades zijn niet verzekerd met WA + Beperkt Casco. 

Wanneer kies ik voor WA + Volledig Casco?

Bij het kopen van een nieuwe auto, kiezen veel mensen voor een verzekering met WA + Volledig Casco (allrisk) dekking. Je auto is dan nog veel waard, dus bij schade wil je zo min mogelijk risico lopen. Als je auto ouder wordt, kun je eenvoudig overstappen naar de dekking WA + Beperkt Casco of naar alleen WA-dekking. De dekking van jouw Interpolis Autoverzekering beperken of uitbreiden kan altijd, zonder opzegtermijn.

Welk bedrag krijg ik vergoed bij diefstal of total loss?

Bij de dekking WA + Volledig Casco van onze autoverzekeringen geldt een nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling. Dit betekent dat je bij diefstal of total loss een bedrag vergoed krijgt waarmee je een vergelijkbare of dezelfde auto terug kunt kopen.

Wat is verzekerd met WA + Volledig Casco dekking?

De dekking WA + Volledig Casco wordt ook wel een allrisk dekking genoemd. Hiermee verzeker je bijvoorbeeld schade door de volgende zaken:

Wil je precies weten wat je verzekert met een allrisk autoverzekering van Interpolis? Bekijk dan de voorwaarden van onze Alles in één Polis autoverzekering of de voorwaarden van onze AutoBewust autoverzekering

 

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is verzekerd met de dekking WA + Volledig Casco. Schade die je bijvoorbeeld veroorzaakt door te rijden zonder rijbewijs of door misbruik van drugs of alcohol, is niet verzekerd. Als je jouw voertuig vanuit winstoogmerk verhuurt of daar personen mee vervoert, ontvang je ook geen vergoeding bij een eventuele schade. Wil je precies weten wat er niet verzekerd is? Kijk dan in de voorwaarden.

Kenmerken van een Interpolis Autoverzekering WA + Volledig Casco

Om de juiste autoverzekering te kiezen, is het maken van een goede vergelijking belangrijk. Om daarbij te helpen, hebben we de belangrijkste kenmerken van onze autoverzekeringen op een rij gezet.

Alles in één Polis Autoverzekering:

 • Aanschafwaarderegeling: 3 jaar
 • Nieuwwaarderegeling: nee
 • Eigen risico: standaard €0,- met keuze voor €150,- of €300,-  Vrijwillig eigen risico geldt alleen bij de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.
 • Vrije reparatiekeuze: ja
 • Vergoeding bij niet aangesloten herstelbedrijven: 100%
 • Standaardvergoeding accessoires: onbeperkt gratis meeverzekerd
 • Vervangend vervoer bij schadeherstel: ja, bij een aangesloten herstelbedrijf

 

AutoBewust Autoverzekering:

 • Aanschafwaarderegeling: 1 of 3 jaar
 • Nieuwwaarderegeling: 1 of 3 jaar
 • Eigen risico: standaard € 150,- met keuze voor € 300,- of € 500,-  Vrijwillig eigen risico geldt alleen bij de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.
 • Vrije reparatiekeuze: optioneel
 • Vergoeding bij niet aangesloten herstelbedrijven: 100% als je kiest voor vrije reparatiekeuze
 • Standaardvergoeding accessoires: onbeperkt gratis meeverzekerd
 • Vervangend vervoer bij schadeherstel: ja, bij een aangesloten herstelbedrijf

Autoverzekering afsluiten?

Bereken jouw premie en sluit direct af via de Rabobank. Je regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor jou?

WA-dekking

Met de WA-dekking verzeker jij je tegen schade die je bij anderen veroorzaakt met jouw auto. Deze verzekering is wettelijk verplicht. Ontdek wat je verzekert met de WA-dekking.

Dekking WA + Beperkt Casco

Wil je een uitgebreidere dekking voor jouw auto dan alleen de verplichte WA-dekking? Met WA + Beperkt Casco is schade aan jouw eigen auto ook verzekerd. Maar je betaalt minder dan voor WA + Volledig casco.
Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan jouw auto of door jouw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaag je het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.