Autoverzekering WA + Volledig Casco

Een allrisk verzekering voor uw auto

Wat is WA + Volledig Casco?

WA + Volledig Casco is de meest uitgebreide dekking van onze autoverzekering. Een autoverzekering met de dekking WA + Volledig Casco wordt ook wel een allrisk autoverzekering genoemd. 

Verschil WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (allrisk)

Het verschil tussen de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco zit vooral in welke schades aan uw eigen auto zijn verzekerd. De dekking WA + Volledig Casco is het meest uitgebreid. Hiermee verzekert u ook schade aan uw auto die u zelf rijdt (zoals door een botsing, slippen of van de weg raken). Ook schade aan uw auto door vandalisme is verzekerd. Deze schades zijn niet verzekerd met WA + Beperkt Casco. 

Wanneer kies ik voor WA + Volledig Casco?

Bij het kopen van een nieuwe auto, kiezen veel mensen voor een verzekering met WA + Volledig Casco (allrisk) dekking. Uw auto is dan nog veel waard, dus bij schade wilt u zo min mogelijk risico lopen. Als uw auto ouder wordt, kunt u eenvoudig overstappen naar de dekking WA + Beperkt Casco of naar alleen WA-dekking. De dekking van uw Interpolis Autoverzekering beperken of uitbreiden kan altijd, zonder opzegtermijn.

Wij betalen de aanschafwaarde als u de auto korter dan 3 jaar heeft

Koopt u een auto nieuw of tweedehands? En raakt uw auto total loss of wordt deze gestolen, binnen 3 jaar? Dan betalen wij de aanschafwaarde. Dat is het bedrag dat u betaalde toen u de auto kocht. Behalve als uw auto meer dan € 50.000,- inclusief accessoires kostte. Dan betalen wij de dagwaarde plus 10%.

Koos u voor een eigen risico? Dan halen we dit bedrag af van de aanschafwaarde van uw auto.

Wat is verzekerd met WA + Volledig Casco dekking?

De dekking WA + Volledig Casco wordt ook wel een allrisk dekking genoemd. Hiermee verzekert u bijvoorbeeld schade door de volgende zaken:

Benieuwd naar een compleet overzicht van wat verzekerd is? Kijk dan in de Voorwaarden Auto + Volledig Casco. U vindt het overzicht in vraag 37.

Wat is niet verzekerd?

Niet alles is verzekerd met de dekking WA + Volledig Casco. Schade die u bijvoorbeeld veroorzaakt door te rijden zonder rijbewijs of door misbruik van drugs of alcohol, is niet verzekerd. Als u uw voertuig vanuit winstoogmerk verhuurt of daar personen mee vervoert, ontvangt u ook geen vergoeding bij een eventuele schade.

Wilt u precies weten wat de Interpolis Autoverzekering WA + Volledig Casco niet verzekert? Kijk dan in de Voorwaarden Auto + Volledig Casco. U vindt het overzicht in vraag 41.

Kenmerken van de Interpolis Autoverzekering WA + Volledig Casco

Om de juiste autoverzekering te kiezen, is het maken van een goede vergelijking belangrijk. Om daarbij te helpen, hebben we de belangrijkste kenmerken van de autoverzekering op een rij gezet.
  • Aanschafwaarderegeling: 3 jaar
  • Nieuwwaarderegeling: nee
  • Eigen risico: standaard €0,- met keuze voor €150,- of €300,-
  • Vrije reparatiekeuze: ja
  • Vergoeding bij niet aangesloten herstelbedrijven: 100%
  • Standaardvergoeding accessoires: onbeperkt gratis meeverzekerd
  • Vervangend vervoer bij schadeherstel: ja, bij een aangesloten herstelbedrijf

Autoverzekering afsluiten?

Bereken uw premie en sluit direct af via de Rabobank. U regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor u?

WA-dekking

Met de WA-dekking verzekert u zich tegen schade die u bij anderen veroorzaakt met uw auto. Deze verzekering is wettelijk verplicht. Ontdek wat u verzekert met de WA-dekking.

Dekking Beperkt Casco

Wilt u een betere dekking voor uw auto dan alleen de verplichte WA-dekking? Met dekking Beperkt Casco is schade aan uw eigen auto ook verzekerd. Maar u betaalt minder dan Volledig casco.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan uw auto of door uw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaagt u het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.

Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

Alles in één Polis

Al uw schadeverzekeringen samenvoegen in 1 pakket? Met de Alles in één Polis kan uw korting oplopen tot 12%.