Veelgestelde vragen camperverzekering

Bouw ik schadevrije jaren op met mijn camperverzekering?
Ja. Ook met de camperverzekering bouw je schadevrije jaren op.
Ik ben 17 en heb mijn rijbewijs. Mag ik mijn camper bij Interpolis verzekeren?
Nee. Je kunt helaas geen camperverzekering afsluiten tot je 18 jaar bent. Woon je nog thuis? Dan kun je jouw camper op de polis van je ouders verzekeren. Je moet dan wel als regelmatige bestuurder op de polis worden aangegeven. Neem hiervoor contact op met Rabobank.
Ik ga mijn bus ombouwen naar camper. Kan ik al een camperverzekering afsluiten?
Je kunt je zelfbouw camper verzekeren op onze camperverzekering zodra deze door de RDW is goedgekeurd als camper. Tot die tijd (tijdens de ombouw) kun je het busje verzekeren op onze autoverzekering.
Ik gebruik mijn camper alleen in de zomer, kan ik mijn dekking stoppen in de winter?
Je kunt de verzekering alleen stoppen als je het kenteken van je camper schorst bij de RDW. Dan mag je er niet meer mee rijden en ben je ook niet meer verplicht je camper te verzekeren. Bedenk wel dat tijdens de stalling van je camper er ook wat kan gebeuren. Bijvoorbeeld diefstal, brand of vandalisme. Je wilt je camper dan wel goed verzekerd hebben. In onze premie houden wij er rekening mee dat je je camper niet het hele jaar gebruikt. Daardoor betaal je niet teveel.
Is de inventaris van mijn camper verzekerd?
Ja. De inventaris van je camper is tot een bedrag van € 1.500,- verzekerd op de camperverzekering. Dit bedrag kun je verhogen naar € 3.000,-, € 4.500,- of € 6.000,-. De inventaris bestaat uit alle zaken die bedoeld zijn voor de huishoudelijke inrichting van de camper. Bijvoorbeeld pannen, servies, matrassen en een losse televisie. 
Is mijn bagage verzekerd op de camperverzekering?
Ja. Jouw bagage is tot een bedrag van € 250,- verzekerd op de camperverzekering. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Sluit dan een doorlopende reisverzekering met de dekking Bagage af.
Is mijn camper verzekerd als ik daarmee een jaar lang in het buitenland rijd?
Nee. Met de camperverzekering ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland.
Is mijn camper verzekerd als ik deze uitleen?
Ja. Je camper blijft hetzelfde verzekerd. Ook als je deze uitleent. Rijdt er bijna altijd iemand anders in je camper? Neem dan contact op met Rabobank voor de mogelijkheden. Verhuur je je camper? Dan is schade door of aan je camper niet verzekerd.
Kan ik voor mijn camper dezelfde no-claim korting krijgen als op mijn autoverzekering?
Verzeker je een tweede voertuig bij Interpolis, in dit geval een camper, waarvan jij regelmatige bestuurder bent? Of je partner waarmee je samenwoont? Dan heb je recht op de partnerregeling (tweede gezinsautoregeling). Dit betekent dat je op het tweede voertuig dezelfde no-claimkorting krijgt als op de eerste auto. Deze regeling gaat maximaal tot bonus-malustrede 14. En geldt niet als je een negatief aantal schadevrije jaren hebt.
Zijn de accessoires van mijn camper verzekerd?
Is de camper WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco verzekerd? Dan zijn accessoires meeverzekerd. Met accessoires bedoelen we alles dat op of aan de camper gemonteerd is en dat er nog niet op of aan zat toen de camper nieuw van de dealer kwam. Bijvoorbeeld de voortent en luifel.