Schade aan uw caravan

Hoe u schade aan uw caravan kunt voorkomen en verzekeren.

  7 tips om schade te voorkomen

  Uw caravan kan onderweg of op uw vakantiebestemming schade krijgen. Bijvoorbeeld een ongeluk tijdens het rijden of brandschade door kortsluiting. Maar ook een beschadigd dak door hagel of een ruit die is ingetikt. Daarnaast kunt u met uw caravan schade veroorzaken aan anderen. Hieronder leest u onze tips:  
  1. Droog alles in uw caravan voordat u deze stalt, zodat u vochtschade voorkomt.
  2. Zorg dat er geen ongedierte in de caravan achterblijft. 
  3. Laat uw caravan voor uw vakantie goed nakijken. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de banden, remmen en rubbers van de ramen. 
  4. Tap bij een caravan de waterleiding af voor de wintermaanden. 
  5. Check voor het wegrijden of de ramen en dakluiken van de caravan dicht zijn. Zodat u deze onderweg niet verliest. 
  6. Vraag bij het op de plek zetten van de caravan aan iemand om mee te kijken. Zo voorkomt u bijvoorbeeld schade aan een ander of aan de spullen van een ander. Ook voorkomt u hierdoor deuken door een botsing met een muur, paal of tak. 
  7. In sommige gebieden komen in het zomerseizoen veel hagelbuien en storm voor. Met een hagelbestendig dak voorkomt u eventuele schade.

  Schade aan anderen

  Een caravanverzekering is niet wettelijk verplicht. Zolang uw caravan aan uw auto gekoppeld is, verzekert de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking van uw autoverzekering eventuele schade die u met uw caravan bij een ander toebrengt. Ook als de caravan losschiet is dit verzekerd op uw autoverzekering. Voor schade aan uw caravan door uw eigen schuld kunt u een caravanverzekering afsluiten of de schade zelf betalen.

  Caravanverzekering

  Op de Interpolis Caravanverzekering hebt u de keuze uit 2 dekkingen. Beperkt Casco of Volledig Casco. 

  Op de caravanverzekering Beperkt Casco bent u binnen Europa verzekerd tegen schade door:   
  • Diefstal en (poging tot) inbraak
  • Brand, ontploffing en zelfontbranding 
  • Storm, hagel en blikseminslag
  •  
   Op de caravanverzekering Volledig Casco bent u daarnaast ook nog verzekerd tegen schade door:  
   • Eigen gebrek
   • Bergings-, en stallingskosten na een verzekerde schade
   • Transportkosten naar Nederland en huurkosten vervangende caravan na een verzekerde schade 
   • 24/7 hulpverlening via Interpolis Alarmcentrale

  Groene kaart

  De groene kaart is uw verzekeringsbewijs voor de Wettelijke Aansprakelijkheid en geeft aan in welke landen u verzekerd bent. Voor caravans tot 750 kilo (ledig gewicht + laadvermogen) hebt u geen aparte groene kaart nodig. Hiervoor is de groene kaart van uw autoverzekering (trekkend voertuig) voldoende.
   
  In Polen, Spanje en Duitsland vragen instanties voor caravans vanaf 750 kilo naar een aparte groene kaart voor de caravan. De groene kaart voor uw caravan wordt afgegeven als de auto (trekkend voertuig) ook bij Interpolis verzekerd is.

  Schade melden

  Bel bij spoedgevallen met de Interpolis Alarmcentrale. Denk aan een ongeval of extra hulp tijdens uw vakantie. Afhankelijk van de situatie helpen wij u door het proces heen. Wij vertellen u wat nodig is en wat de vervolgstappen zijn. 

  Gaat het niet om een spoedgeval, maar om bijvoorbeeld hagelschade? Meld uw schade dan online of telefonisch. 24/7 bereikbaar.