Extreme sporten verzekeren

Hoe bereidt u zich goed voor?

Extreme sporten heten niet voor niets extreme sporten. Beoefenaars zoeken vaak hun grenzen op. Gevaar ligt op de loer bij bijvoorbeeld parachutespringen, bergsport, canyoning, kitesurfen of off-piste skiën. Zorg dus dat u goed voorbereid bent als u dit van plan bent op vakantie.
  • Train voor een goede conditie, kracht en mentale focus.
  • Neem sportattributen mee van goede kwaliteit.
  • Heb extra aandacht voor speciale voeding en drank (tijdens lange afstanden/extreme temperaturen).
  • Draag een goed GPS-systeem waarmee u vindbaar bent bij een noodgeval.
  • Draag identificatie op uw lijf voor hulpdiensten, mocht er iets mis gaan.

Extreme sporten verzekeren op vakantie

Doorlopende reisverzekering
Op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering bent u verzekerd tijdens het sporten. Winter- en onderwatersport is alleen verzekerd als u de dekking winter- en onderwatersport hebt afgesloten. Als u aanvullend bagage hebt verzekerd, dan bent u ook verzekerd tegen verlies van of schade aan bijvoorbeeld (sport)horloges, (zonne)brillen, kano’s en kitesurfuitrustingen.


Extreme vormen van wintersport zijn niet verzekerd: Bootskiën, bobsleeën, buckelskiën, downhill mountainbiken, firn blättern, firn ski extreem, freestyle figuurspringen, glaciospeologie, heliskiën, paraskiën, schansspringen, skeleton, skibobben, skijöring, skisafari, skizeilen, snorkelskiën, speedraces, speedskiën, surfski, tiefsneeskiën, windweapon, wisbi, ijsklettern, ijsklimmen en ijswatervallen beklimmen. 

 

Kortlopende reisverzekering
Op de Interpolis Kortlopende Reisverzekering zijn ongevallen tijdens extreme sporten en de sportuitrusting daarvan verzekerd als u aanvullend het sportrisico hebt verzekerd.

Bij risicovolle sporten is de ongevallendekking en/of zijn geneeskundige kosten (ook als u dit aanvullend hebt verzekerd) niet verzekerd. In de voorwaarden vindt u een lijst van deze risicovolle sporten.

Ongevallenverzekering

Met het uitoefenen van een extreme sport loopt u meer risico op een ongeval tijdens uw vakantie. Met de Interpolis Ongevallenverzekering bent u verzekerd bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Krijgt u dus een ernstig ongeluk tijdens het beoefenen van een risicovolle, extreme sport? Dan keren wij eenmalig een bedrag uit als u daardoor blijvend invalide raakt. U bepaalt van tevoren voor welk bedrag u bent verzekerd.

Schade of ongeval melden

Mocht er iets gebeuren tijdens uw vakantie, dan kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Meld schade of een ongeval op vakantie telefonisch of online. Uiterlijk 7 dagen na thuiskomst. Bel bij noodgevallen Interhelp, bijvoorbeeld om een reddingsactie op te zetten.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Hebt u nog geen reisverzekering? Vergelijk onze reisverzekeringen op rabobank.nl.