Extreme sporten verzekeren

Extreme sporten verzekeren op vakantie

Doorlopende en Kortlopende Reisverzekering
Op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering en de Interpolis Kortlopende Reisverzekering ben je verzekerd tijdens het sporten. Winter- en onderwatersport is alleen verzekerd als je de dekking winter- en onderwatersport hebt afgesloten. Als je aanvullend bagage hebt verzekerd, dan ben je ook verzekerd tegen verlies van of schade aan bijvoorbeeld (sport)horloges, (zonne)brillen, kano’s en kitesurfuitrustingen.

Extreme vormen van wintersport zijn niet verzekerd: bootskiën, bobsleeën, buckelskiën, downhill mountainbiken, firn blättern, firn ski extreem, freestyle figuurspringen, glaciospeologie, heliskiën, paraskiën, schansspringen, skeleton, skibobben, skijøring, skisafari, skizeilen, snorkelskiën, speedraces, speedskiën, surfski, tiefschnee skiën, windweapon, wisbi, eisklettern, ijsklimmen en ijswatervallen beklimmen.

Ongevallenverzekering

Met het uitoefenen van een extreme sport loop je meer risico op een ongeval tijdens je vakantie. Met de Interpolis Ongevallenverzekering ben je verzekerd bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Krijg je dus een ernstig ongeluk tijdens het beoefenen van een risicovolle, extreme sport? Dan keren wij eenmalig een bedrag uit als je daardoor blijvend invalide raakt. Je bepaalt van tevoren voor welk bedrag je bent verzekerd.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Heb je nog geen reisverzekering? Vergelijk onze reisverzekeringen op rabobank.nl.
  • Kies de reisverzekering die bij jou past
  • Bereken je premie
  • Sluit binnen een paar klikken je verzekering af
Man beklimt berg.

Hoe bereid je je goed voor?

Extreme sporten heten niet voor niets extreme sporten. Beoefenaars zoeken vaak hun grenzen op. Gevaar ligt op de loer bij bijvoorbeeld parachutespringen, bergsport, canyoning, kitesurfen of off-piste skiën. Zorg dus dat je goed voorbereid bent als je dit van plan bent op vakantie.
  • Train voor een goede conditie, kracht en mentale focus.
  • Neem sportattributen mee van goede kwaliteit.
  • Heb extra aandacht voor speciale voeding en drank (tijdens lange afstanden/extreme temperaturen).
  • Draag een goed GPS-systeem waarmee je vindbaar bent bij een noodgeval.
  • Draag identificatie op je lijf voor hulpdiensten, mocht er iets mis gaan.

Schade of ongeval melden

Mocht er iets gebeuren tijdens je vakantie, dan kun je ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Meld schade of een ongeval op vakantie telefonisch of online. Uiterlijk 7 dagen na thuiskomst. Bel bij noodgevallen de Interpolis alarmcentrale, bijvoorbeeld om een reddingsactie op te zetten.

Ook interessant voor jou?

Man legt snowboard in box op de auto.

Wintersport

Ga je op wintersport? Weet dan dat schade die ontstaat tijdens het skiën of snowboarden niet standaard is verzekerd. Met de dekking Winter- en Onderwatersport verzeker je kosten van hulpverlening na een ongeval.
Vrouw houdt wereldbol vast voor haar hoofd.

Europa- of werelddekking

Sluit je een Interpolis Reisverzekering af? Dan kies je tussen Europa- of werelddekking. Bij een kortlopende reisverzekering kun je ook kiezen voor alleen dekking in Nederland. Check op tijd onder welke dekking je vakantiebestemming valt.
Caravans op een camping.

Schade op reis, wat nu?

Is je bagage gestolen of kwijtgeraakt? Of maakte je extra kosten omdat je eerder naar huis moest of langer moest blijven? Op schade tijdens je reis zit je niet te wachten. Wij helpen je zo goed en snel mogelijk verder.
Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Reizen tijdens studententijd

De studententijd is voor veel mensen een geschikt moment voor het maken van een verre reis. Om daar zoveel mogelijk van te genieten, is een goede voorbereiding belangrijk. We helpen graag met een aantal tips.