Reisverzekering bergsport

Jouw bergsportvakantie goed verzekerd met een reisverzekering van Interpolis
Met een reisverzekering, ongevallenverzekering of bergsportverzekering ben jij goed verzekerd wanneer je bergsport beoefent. Want je kunt pas écht ontspannen of het avontuur opzoeken in de bergen, als je zeker weet dat jouw verzekering in orde is. Met een doorlopende of kortlopende reisverzekering en een ongevallenverzekering van Interpolis ben jij goed verzekerd tijdens jouw volgende trip naar de Mont Blanc, Mount Everest of Himalaya.

Ben ik met een gewone reisverzekering verzekerd voor bergsport?

Met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering en de Interpolis Kortlopende Reisverzekering ben jij verzekerd tijdens het sporten. Houd er wel rekening mee dat niet iedere extreme sport gedekt is met een reisverzekering. IJsklimmen en schansspringen zijn bijvoorbeeld niet verzekerd. Beoefen jij bergsport of een andere extreme sport? Bekijk dan eerst goed de voorwaarden om te bepalen welke verzekering het beste bij je past. Daarin vind je namelijk precies voor welke extreme sporten je wel en niet verzekerd bent met een doorlopende of kortlopende reisverzekering.

Sluit een ongevallenverzekering af als je extreme sporten beoefent

Je loopt namelijk meer risico op een ongeval, bijvoorbeeld tijdens je vakantie, als je een extreme sport beoefent. Met de Interpolis Ongevallenverzekering ben je verzekerd bij blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Daarnaast ben je na een ongeval ook verzekerd voor tandkosten en medische of extra kosten.

Moet ik een aanvullende dekking afsluiten voor bergwandelen?

Nee, een aanvullende dekking is niet nodig als jij gaat bergwandelen. Rustig wandelen door de bergen of lange trektochten zijn standaard verzekerd met de Interpolis Doorlopende Reisverzekering en de Interpolis Kortlopende Reisverzekering.

Sluit ik een doorlopende of kortlopende reisverzekering af voor bergsport?

Dat is afhankelijk van jouw reisgedrag. Ga je langer dan 2 weken achtereen of meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is de Interpolis Doorlopende Reisverzekering een goede keuze. Ga je 1 keer per jaar kort op vakantie? Dan kies je de Interpolis Kortlopende Reisverzekering.

Met een reisverzekering en ongevallenverzekering ben je verzekerd voor schade op reis

Meld schade of een ongeval op vakantie zo snel mogelijk telefonisch of online. Bel in noodgevallen de Interpolis Alarmcentrale. Noodgevallen zijn bijvoorbeeld overlijden, ziekenhuisopname, ernstig persoonlijk letsel of grote materiële schade. Of als er sprake is van een reddingsactie. De alarmcentrale vertelt je wat je in zo'n situatie moet doen.

Bereid je voor op jouw bergsportvakantie

Een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten als je op bergsportvakantie gaat, is een slimme keuze. Maar bereid je ook goed voor:

  • Ga alleen getraind op bergsportvakantie.
  • Neem klimmaterialen van goede kwaliteit mee.
  • Zorg voor voldoende en goed voedsel tijdens je reis.
  • Draag een GPS-systeem, zodat je vindbaar bent bij een noodgeval.
  • Zorg ervoor dat je identificatie bij je draagt, zodat hulpdiensten bij een noodgeval weten wie je bent.