Basisverzekering

Interpolis ZorgCompact® en Interpolis ZorgActief®

Wat is een basisverzekering?

De basisverzekering (ziektekostenverzekering) is een zorgverzekering die medische noodzakelijke zorgkosten vergoedt. Een basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Iedereen wordt voor de basisverzekering geaccepteerd.

Wat zit er in de basisverzekering?
De overheid bepaalt welke zorg vergoed wordt in de basisverzekering. Dit is dus bij elke verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor:

 • de huisarts
 • zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • behandeling in het ziekenhuis
 • kraamzorg en verloskundige hulp 
 • de tandarts tot 18 jaar
 • voorgeschreven medicijnen

Interpolis heeft 2 basisverzekeringen: ZorgCompact en ZorgActief 


ZorgCompact
Je betaalt € 113,50 per maand voor de ZorgCompact basisverzekering. Met ZorgCompact regel je alles online. Van declareren tot het aanvragen van medicijnen. 

ZorgActief

Je betaalt € 125,45 per maand voor de ZorgActief basisverzekering. Met ZorgActief heb je de keuze uit meerdere aanvullende verzekeringen.
Vrouw zit buiten en lacht naar een andere vrouw

Aanvullende verzekeringen

Met een aanvullende verzekering verzeker jij je tegen extra zorgkosten die niet verzekerd zijn in de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartskosten vanaf 18 jaar. Een aanvullende verzekering is verstandig als je zorgkosten verwacht die hoger zijn dan de kosten van de premie. Welke aanvullende verzekering je kunt kiezen hangt af van de keuze die je maakt voor de basisverzekering: ZorgCompact of ZorgActief.

Eigen risico

Je hebt een verplicht eigen risico van € 385,- per kalenderjaar. Als je zorgkosten hebt uit de basisverzekering, dan betaal je die kosten meestal eerst van het eigen risico. Niet alle kosten vallen onder het eigen risico. Huisartskosten worden bijvoorbeeld wel direct vergoed. 

Je kunt het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. Het bedrag van het vrijwillig eigen risico wordt dan opgeteld bij het verplicht eigen risico. Hierdoor ontvang je korting op de premie.

Interpolis biedt je persoonlijke hulp bij het regelen van zorg 

De Interpolis ZorgConsulent geeft antwoorden op jouw zorgvragen en helpt je bij:
 • wachtlijstbemiddeling
 • het regelen van een second opinion
 • advies van internationaal medisch specialist
 • advies over zwangerschap en geboorte
 • het vinden van een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut

De Interpolis basisverzekeringen zijn naturapolissen

Dit betekent dat je bij alle zorgverleners terecht kunt waarmee Interpolis een contract heeft. Wij betalen de zorgkosten dan rechtstreeks aan de zorgverlener. Je hoeft niets voor te schieten. Bekijk of jouw zorgverlener een contract heeft met Interpolis.

Je kunt ook naar een zorgverlener gaan, waarmee wij geen contract hebben. Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief van deze zorgverlener. En je schiet zelf de zorgnota voor. Lees meer over niet-gecontracteerde zorg.

In de informatiedocumenten van onze basisverzekeringen vind je alle informatie op een rij. Ook vind je hieronder het overzicht van vergelijkbare basiszorgverzekeringen van Achmea.