Basisverzekering Interpolis Zorg

Wat is de basisverzekering?

Iedere Nederlander is verplicht om minimaal een basis zorgverzekering te hebben. Elke zorgverzekeraar moet dan ook iedereen accepteren die een basisverzekering wil afsluiten. Er is geen medische selectie. 

De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. De basisverzekering vergoedt zo’n 90% van alle zorgkosten, bijvoorbeeld: 
 • huisarts
 • zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • ziekenhuiszorg
 • verloskunde
 • hulpmiddelen in bruikleen
 • voorgeschreven medicijnen
Voor sommige van deze kosten betaalt u wel eigen risico. 

Bekijk hier alle vergoedingen

 

In het informatiedocument van de Interpolis basisverzekering vindt u alle feiten op een rij:


Aan het eind van elk jaar kunt u overstappen naar een andere basisverzekering. 


Premie van de zorgverzekering

Uiterlijk dinsdag 12 november maken wij de nieuwe zorgpremie en vergoedingen voor 2020 bekend.


Vergelijk de zorgverzekeringen

Voor wie is de basisverzekering verplicht?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is op grond van de Zorgverzekeringswet verplicht om zich te verzekeren. Kinderen onder de 18 zijn altijd meeverzekerd, u betaalt hiervoor geen premie. Er zijn slechts een paar uitzonderingen:

Wat is een naturapolis?

De Interpolis basisverzekeringen zijn naturapolissen. Dit betekent dat u bij alle zorgverleners terecht kunt waarmee Interpolis een contract heeft. Wij betalen de nota rechtstreeks aan de zorgverlener. U hoeft niets voor te schieten. U kunt ook naar een zorgverlener waarmee wij géén contract hebben. Dan vergoeden wij bij ZorgCompact maximaal 70% en bij ZorgActief maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief van de zorgverleners. En u schiet zelf de zorgnota voor.  Interpolis heeft een contract met met zoveel mogelijk zorgverleners en alle ziekenhuizen in Nederland. U kunt dus altijd naar het ziekenhuis van uw keuze.

 

Lees meer informatie over de naturapolis en gecontracteerde zorg

 

Bekijk of uw zorgverlener gecontracteerd is door Interpolis


Eigen risico

De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico. Dit geldt pas vanaf 18 jaar. In 2020 betaalt u de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf. Daarna vergoedt de basisverzekering. De aanvullende- en tandverzekering vallen niet onder het eigen risico. Lees hier welke uitzonderingen nog meer gelden voor het eigen risico.


U kunt uw eigen risico verhogen, dan krijgt u korting op uw premie. Als u zorgkosten maakt moet u wel een groter deel van de zorgkosten zelf betalen.

Aanvullende zorgverzekeringen

Hebt u specifieke zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt? Of wilt u meer zekerheid? Met een aanvullende zorgverzekering

verzekert u meer ziektekosten. 

 

Tandartskosten vallen vanaf 18 jaar niet onder de basisverzekering. Met een ZorgActief basisverzekering kunt u dit aanvullend verzekeren met 1 van de Interpolis GebitActief tandverzekeringen

 

Met een ZorgCompact basisverzekering kunt u beperkte tandbehandelingen verzekeren met de gecombineerde aanvullende verzekering ZorgCompact Plus.

Interpolis Zorgbemiddeling

Met een basisverzekering bij Interpolis mag u gebruik maken van zorgbemiddeling. De ZorgConsulent geeft u antwoorden op zorgvragen en helpt bij:

 • wachtlijstbemiddeling
 • second opinion regelen
 • advies van internationaal medisch specialist
 • advies zwangerschap en geboorte
 • het vinden van een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut

Hulp nodig?

U bereikt ons op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur (lokaal tarief).

Bel de Interpolis Zorglijn
013 462 20 25


Direct een vraag? Gebruik WhatsApp
06 22 27 16 29
Zo gaan we om met privacy & beveiliging.


Geen haast? Vul het online formulier in en we reageren binnen 3 dagen.