Basisverzekering

ZorgCompact en ZorgActief

Wat is een basisverzekering?

De basis zorgverzekering is bedoeld om iedereen te verzekeren van zorg die medisch noodzakelijk is. Het wordt daarom ook wel een ziektekostenverzekering genoemd. Een basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Dit staat in de Zorgverzekeringswet. Elke zorgverzekeraar moet dan ook iedereen accepteren die een basisverzekering wil afsluiten. Er is geen medische selectie. Kinderen onder de 18 jaar zijn altijd meeverzekerd. U betaalt hiervoor geen premie.

Er zijn slechts een paar uitzonderingen:

Wat zit er in de basisverzekering?

De overheid bepaalt wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit. De basisverzekering vergoedt ongeveer 90% van alle zorgkosten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • huisarts
 • zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • ziekenhuiszorg
 • verloskunde
 • hulpmiddelen in bruikleen
 • voorgeschreven medicijnen


Eigen risico

Voor sommige van deze kosten betaalt u wel eigen risico. De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico. Dit geldt pas vanaf 18 jaar. In 2020 betaalt u de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf. Daarna vergoedt de basisverzekering. Bekijk alle vergoedingen. De aanvullende- en tandverzekering vallen niet onder het eigen risico. Lees hier welke uitzonderingen nog meer gelden voor het eigen risico.
 
U kunt uw eigen risico verhogen, dan krijgt u korting op uw premie. Als u zorgkosten maakt moet u wel een groter deel van de zorgkosten zelf betalen.

 

Interpolis heeft 2 basis zorgverzekeringen

ZorgCompact is een online basisverzekering. U betaalt € 109,25 premie per maand. ZorgActief is een basisverzekering met een uitgebreide pakketkeuze. U betaalt € 116,50 premie per maand voor de basisverzekering ZorgActief. Zo kiest u de zorgverzekering die bij u past. 

De Interpolis basisverzekeringen zijn naturapolissen

Dit betekent dat u bij alle zorgverleners terecht kunt waarmee Interpolis een contract heeft. Wij betalen de zorgkosten dan rechtstreeks aan de zorgverlener. U hoeft niets voor te schieten. Wij hebben een contract met zoveel mogelijk zorgverleners en met alle ziekenhuizen in Nederland. U kunt dus altijd naar het ziekenhuis van uw keuze. Bekijk of uw zorgverlener gecontracteerd is door Interpolis.

U kunt ook naar een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben. Dan vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld afgesproken tarief van deze zorgverlener. En u schiet zelf de zorgnota voor. Lees meer over niet-gecontracteerde zorg.

Interpolis heeft 2 basisverzekeringen: ZorgCompact en ZorgActief. Bekijk de verschillen van deze 2 verzekeringen.
In de informatiedocumenten van deze verzekeringen vindt u alle informatie op een rij. Ook vindt u hieronder het overzicht vergelijkbare basiszorgverzekeringen van Achmea.

Met een aanvullende zorgverzekering verzekert u meer ziektekosten

Heeft u specifieke zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt? Of wilt u meer zekerheid? Dan kunt u ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Tandartskosten vallen vanaf 18 jaar niet onder de basisverzekering. Met een ZorgActief basisverzekering kunt u dit aanvullend verzekeren met 1 van de Interpolis GebitActief tandverzekeringen. Met een ZorgCompact basisverzekering kunt u beperkte tandbehandelingen verzekeren met de gecombineerde aanvullende verzekering ZorgCompact Plus.

Met een basisverzekering bij Interpolis mag u gebruik maken van zorgbemiddeling

De ZorgConsulent geeft u antwoorden op zorgvragen en helpt bij:
 • Wachtlijstbemiddeling
 • Het regelen van een second opinion
 • Advies van internationaal medisch specialist
 • Advies over zwangerschap en geboorte
 • Het vinden van een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut