inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearfacebookflaghashtaglinkedininline/loginlogo_labinline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchaanmeldeninline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtubetagtwitterwhatsapp

Basisverzekering Interpolis ZorgActief® 2017

Wat is de basisverzekering?

Iedere Nederlander is verplicht om minimaal een basis zorgverzekering te hebben. Elke zorgverzekeraar moet dan ook iedereen accepteren die een basisverzekering wil afsluiten. Er is geen medische selectie. 

De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. De basisverzekering vergoedt zo’n 95% van alle zorgkosten, bijvoorbeeld: 
 • Huisarts
 • Zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • Wijkverpleging
 • Verloskunde
 • Hulpmiddelen in bruikleen
 • Nacontrole donor na orgaandonatie

Bekijk hier alle vergoedingen

 

 

Aan het eind van elk jaar kunt u overstappen naar een andere basisverzekering. In 2017 hebt u voor € 104,25 per maand, bij € 385,- eigen risico, de basisverzekering Interpolis ZorgActief®.


Voor wie is de basisverzekering verplicht?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is op grond van de Zorgverzekeringswet verplicht om zich te verzekeren. Er zijn slechts een paar uitzonderingen:


Naturapolis: contract met zorgverleners

Interpolis Zorgactief® biedt een naturapolis. U kunt terecht bij alle zorgverleners waarmee wij een contract hebben. Wij betalen de nota rechtstreeks aan de zorgverlener. U hoeft niets voor te schieten. U kunt ook naar een zorgverlener waarmee wij géén contract hebben. Dan vergoeden wij 75% van het gemiddeld tarief van de zorgverleners. En u schiet zelf de zorgnota voor. Lees meer informatie over de naturapolis en gecontracteerde zorg

 

Zoek een zorgverlener


Eigen risico

De basisverzekering heeft een verplicht eigen risico. Dit geldt pas vanaf 18 jaar. In 2016 en 2017 betaalt u de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf. Daarna vergoedt de basisverzekering. 
U kunt uw eigen risico verhogen. U hebt dan een lagere premie, maar betaalt een groter deel van de zorgkosten zelf.

De aanvullende- en tandartsverzekering hebben geen eigen risico. Er zijn meer uitzonderingen waarbij u geen eigen risico betaalt.

Aanvullende zorgverzekeringen

Hebt u specifieke zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt? Of wilt u meer zekerheid? Met een aanvullende zorgverzekering kunt meer ziektekosten verzekeren. 

Tandheelkundige zorg valt vanaf 18 jaar niet onder de basisverzekering. Hiervoor is de aanvullende verzekering Interpolis GebitActief®.

Aanvullende zorgverzekering: wel of niet nodig?
Bekijk, met behulp van de zorgkeuzehulp, eenvoudig en snel welke zorgverzekering voor u de beste keuze is en wat uw premie is.

Interpolis Zorgbemiddeling

De basisverzekering Interpolis ZorgActief biedt u de zorgbemiddelaar. De zorgbemiddelaar geeft u antwoorden op zorgvragen en helpt bij:

 • Wachtlijstbemiddeling
 • Second opinion regelen
 • Advies van internationaal medisch specialist
 • Advies zwangerschap en geboorte
 • Het vinden van een nieuwe huisarts, tandarts of fysiotherapeut

Hulp nodig?

U bereikt ons op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur.

Bel de Interpolis ZorgActief Lijn
013 462 20 25


Direct een vraag? Gebruik WhatsApp
06 22 27 16 29
Zo gaan we om met privacy & beveiliging.


Geen haast? Stuur een e-mail naar ZorgActief@interpolis.nl.
Reactie binnen 10 werkdagen.