Maak je huis onaantrekkelijk voor inbrekers

Als jij ervoor zorgt dat je huis eruit ziet alsof er iemand aanwezig is, dan zal de inbreker de voorkeur geven aan een ander huis. Hij zit er namelijk niet op te wachten om iemand tegen te komen tijdens een inbraak. Daarom zal een inbreker proberen de kans te verkleinen om iemand tegen het lijf te lopen. Zeker als het om de bewoner van het huis gaat, is het risico voor de inbreker vaak te groot.

Laat een lampje branden

We geven verschillende tips waarmee je kunt doen alsof je thuis bent. Iedere tip is makkelijk uitvoerbaar, dus je kunt zelf kiezen wat past bij jou:
  • Laat een lampje aan als je niet thuis bent. Zet daar een timer op, zodat er licht brandt als het donker is.
  • Er bestaan oplaadbare 'kaarsjes'. Deze wekken van buitenaf de indruk dat er iemand thuis is. Want wie laat er nu kaarsen branden als er niemand thuis is? Natuurlijk kennen ook inbrekers deze truc, maar bij twijfel laten ze je huis toch liever met rust.

Andere tips om je huis er bewoonbaar uit te laten zien tijdens vakantie:

  • Doe niet alle gordijnen potdicht.
  • Vraag buren om hun auto af en toe op je oprit of voor je deur te zetten.
  • Laat buren een oogje in het zeil houden. Vraag hen ook of ze de post van de mat willen halen en die uit het zicht neer willen leggen.

Meer anti-inbraaktips voor jouw huis:

Verlichting in huis die automatisch is aangegaan. Door dit te doen, lijkt het alsof er iemand thuis is. Dit verkleint de kans op een inbraak.

Laat je lampen automatisch aangaan

Een brandende lamp geeft het signaal dat er iemand thuis is. Een inbreker kiest liever voor een huis waar de kans groter is dat er niemand thuis is.
Iemand die een voordeurbeveiliger installeert. Hierdoor kunnen inbrekers niet binnenkomen via de flippermethode.

Installeer een voordeurbeveiliger

Bescherm je voordeur tegen flipperen. Een voordeurbeveiliger past op ieder kozijn en is makkelijk te installeren.
Man die een buitenlamp met sensor bij een woning installeert. Dit verkleint de kans op een woninginbraak.

Plaats een buitenlamp met sensor

Plaats een lamp die aanspringt als er iemand langskomt. Zo zorg je ervoor dat een inbreker schrikt. Misschien stopt hij hierdoor zijn inbraakpoging.