Plat dak van een woning met een groen dak | Heb jij al een groen dak? | Interpolis

Heb jij al een groen dak?

Een groen dak is een verzameling van plantjes boven op de bestaande daklaag van je woning of uitbouw. Groen op je dak vangt water op tijdens hevige regenbuien en houdt het vast. Dat ontlast de afvoer en het riool. En de kans op waterschades aan je huis neemt af. Maar er is meer. Een groen dak gaat 2 keer langer mee dan een gemiddeld dak, de isolatie in je woning verbetert en je zorgt voor meer biodiversiteit in je buurt.


Goed om te weten: zonnepanelen op je groene dak verhogen het rendement! Lees meer over de combinatie groen dak en zonnepanelen.

Wit huis met lekker weer | Bescherm je woning tegen alle weertypes | Interpolis

Bescherm je woning tegen alle weertypes.

Door klimaatverandering wordt het Nederlandse weer nog wisselender en extremer. Dat levert niet alleen steeds váker schade aan woningen en overlast op. De schades worden ook groter. Toch is het niet alleen noodweer dat voor beschadigingen aan je huis zorgt. De buitenkant van je woning heeft ook veel te lijden onder de veranderende weersomstandigheden en temperaturen door het jaar heen.
Wij geven je graag tips hoe je dit soort schades kunt voorkomen.
Kind speelt met ouders in de tuin | Vergroen je woning en houd je hoofd koel in de zomer | Interpolis

Vergroen je woning en houd je hoofd koel in de zomer.

We hebben in Nederland steeds vaker te maken met hittegolven, benauwde zomerdagen en extremer weer. Veel mensen kiezen voor ventilatoren en airco’s om hun hoofd koel te houden. Maar wist je dat het koelen van je huis ook groener kan?
De buitenrand van een groen dak is netjes afgewerkt met kiezels, zodat het sedum niet te nat blijft na een regenbui.

Goed geregeld met onze woonverzekeringen.

Heb je toch een keer schade door weersomstandigheden? Onze klanten kunnen rekenen op een snelle en goede dienstverlening. Daar komt bij dat we de schade herstellen op een veilige en duurzame wijze.

 

Neem jij extra preventie­maatregelen om je huis klimaatbestendig te maken? Dan belonen wij jou met korting op je woonverzekeringen. Hoe meer veiligheids­maatregelen je neemt, hoe meer korting je krijgt op de premie. De korting is maximaal 14% op de premie van je inboedel­verzekering en 7% op de premie van je woonhuis­verzekering. Vul de Veiligheidsmeter in.

Bekijk onze tips om schade door extreem weer te voorkomen.

Schade door wind

Schade door regen

Schade door kou

Schade door hitte