Plat dak van een woning met een groen dak | Heb jij al een groen dak? | Interpolis

Heb jij al een groen dak?

Een groen dak is een verzameling van plantjes boven op de bestaande daklaag van je woning of uitbouw. Groen op je dak vangt water op tijdens hevige regenbuien en houdt het vast. Dat ontlast de afvoer en het riool. En de kans op waterschades aan je huis neemt af. Maar er is meer. Een groen dak gaat 2 keer langer mee dan een gemiddeld dak, de isolatie in je woning verbetert en je zorgt voor meer biodiversiteit in je buurt.


Goed om te weten: zonnepanelen op je groene dak verhogen het rendement! Lees meer over de combinatie groen dak en zonnepanelen.

Wit huis met lekker weer | Bescherm je woning tegen alle weertypes | Interpolis

Bescherm je woning tegen alle weertypes.

Door klimaatverandering wordt het Nederlandse weer nog wisselender en extremer. Dat levert niet alleen steeds váker schade aan woningen en overlast op. De schades worden ook groter. Toch is het niet alleen noodweer dat voor beschadigingen aan je huis zorgt. De buitenkant van je woning heeft ook veel te lijden onder de veranderende weersomstandigheden en temperaturen door het jaar heen.
Wij geven je graag tips hoe je dit soort schades kunt voorkomen.
Kind speelt met ouders in de tuin | Vergroen je woning en houd je hoofd koel in de zomer | Interpolis

Vergroen je woning en houd je hoofd koel in de zomer.

We hebben in Nederland steeds vaker te maken met hittegolven, benauwde zomerdagen en extremer weer. Veel mensen kiezen voor ventilatoren en airco’s om hun hoofd koel te houden. Maar wist je dat het koelen van je huis ook groener kan?

Ook interessant voor jou?

Groendakbezitters blikken terug

Richard en Robert kozen beiden voor een groen dak. Zij gingen onder andere voor meer biodiversiteit. Een jaar later blikken ze terug. Op hun motivatie, de aanleg en hun bevindingen.

Man kijkt over de rand van zijn dak | Groendakbezitters blikken terug | Interpolis

Goed geregeld met onze woonverzekeringen

Ook onze verzekeringen zijn duurzaam. Zo zijn zonnepanelen op je dak en laadpalen voor je elektrische auto standaard meeverzekerd op je woonverzekering. Heb je een keer schade? Dan herstellen we deze met duurzame materialen.

Jongen schildert houten plankjes| Goed geregeld met onze woonverzekeringen | Interpolis

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op jouw woning of ben je van plan deze te gaan plaatsen? Dan wil je daar op een veilige manier optimaal rendement uit halen. Lees onze tips over aanleg, gebruik en onderhoud. Zo beperk je de risico’s.

Zonnepanelen op een dak