Zo kijken wij naar dit onderwerp:

Ondernemer in een kas

Voorkomen is beter dan genezen

Van risico-inzicht naar oplossingen

Is jouw werkomgeving veilig en duurzaam ingericht? Dan is de kans op schade kleiner. Maar hoe zorg je daarvoor? We helpen je op weg met de juiste informatie, brengen bedrijfsrisico’s in kaart en we brengen je in contact met de juiste specialisten. Ook bieden we oplossingen en diensten om (nieuwe) risico’s te verkleinen of te voorkomen. Deze oplossingen ontwikkelen we samen met ondernemers en experts. Gaat er toch iets mis? Dan zijn we er voor je met onze zakelijke verzekeringen.
Man aan het lassen aan een staalconstructie

Brand blijft een belangrijk bedrijfsrisico

Onze inzichten over veiligheid

'Hoe houd ik mijn bedrijf op langere termijn draaiende?' Deze vraag houdt ondernemers bezig. Werken aan de continuïteit van jouw bedrijf, vraagt om inzicht in kansen en bedreigingen. Elke onderneming is natuurlijk anders. Toch zijn er vergelijkbare risico's. Afgelopen jaar waren er bijvoorbeeld relatief veel bedrijfsbranden. Brandveiligheid blijft dan ook een belangrijk onderwerp.
Groen dak op een bedrijfspand

Duurzaamheid is voor veel ondernemers belangrijk

Hoge energieprijzen en verspilling tegengaan

2/3 van de ondernemers voelt zich verantwoordelijk voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Dat blijkt uit onze maandelijkse BedrijvenMonitor. Risico’s bij verduurzamen zijn door ruim de helft van de ondernemers in kaart gebracht. 2/3 ziet geen risico bij de verduurzaming van hun bedrijf. Met name bij Groot MKB staat verduurzamen hoog op de agenda en de helft van hen verwacht hierin het komende kwartaal te investeren. 

Vrouw aan het werk op haar laptop

Verduurzamen en nieuwe risico’s

Veilig verduurzamen is belangrijk

Steeds meer bedrijven investeren in zonnepanelen om elektriciteit op een duurzame manier op te wekken en zo de energierekening betaalbaar te houden. Een mooie ontwikkeling, waarbij aandacht voor veilig verduurzamen wel belangrijk is. Alle duurzame, vooral elektrische toepassingen, zoals zonnepanelen, brengen namelijk ook nieuwe risico’s met zich met zich mee. Zoals brand door onveilige of verouderde elektra, daklekkage door dakbedekking die nog niet aan de juiste veiligheidseisen voldoet of schade door storm.

 

Oplossingen en preventiediensten

Samen met ondernemers, partners en experts ontwikkelen we oplossingen en diensten die helpen bij het inrichten van een veilige en duurzame werkomgeving. Hiermee verklein je de kans op risico’s als brand, storm- of waterschade. Onze oplossingen en diensten op een rij:
Elektrakast

Elektrakeuring

We controleren het brandrisico van het elektrisch materieel in je bedrijf. Denk aan de vaste elektrische installaties en aan risicovolle apparaten en machines. Zo verklein je het risico op brand.
Man werkt achter laptop en schrijft op zijn schrijfblok.

Bouwadvies

Hiermee zorg je ervoor dat alle aspecten van veiligheid en preventie al op de tekentafel ‘meegenomen’ worden. Voor klanten van Interpolis is zonder kosten bij nieuwbouw, verbouw of uitbreiding van bedrijfsgebouwen advies in te winnen. Hierbij is zeker ook aandacht voor duurzaamheid.
Kantoorpanden met groene daken

Groene daken

Het aanleggen van een groen dak past goed bij duurzame ondernemingen. Het biedt ook voordelen voor jouw bedrijf. Je bespaart op onderhoudskosten aan je dak. En het verbetert het werkklimaat.
2 mannen en een vrouw lopen door een park

Collectief beveiligde bedrijventerreinen

Samen met gemeenten, politie en brandweer trekken we op om de veiligheidssituatie van bedrijventerreinen in kaart te brengen en maatregelen te nemen om de veiligheid te verbeteren. Zo stimuleren we sociale duurzaamheid.

Bij tegenslag zijn we er voor je

Niet alle schade is te voorkomen. Een aantal risico's wil je goed verzekeren. Dat kan met onze zakelijke verzekeringen op het gebied van (on)roerend goed. We staan voor je klaar!

Bedrijfsschade

verzeker je met de Interpolis Bedrijfsschadeverzekering

 • verzeker de inkomsten die je misloopt door schade
 • geldt voor de hele periode van omzetverlies
 • dagelijks opzegbaar

Jouw bedrijfspand

verzeker je met de Interpolis Gebouwenverzekering

 • verzeker schade door brand, inbraak, storm, water en aanrijding
 • funderingen, bijgebouwen en zonnepanelen zijn meeverzekerd
 • dagelijks opzegbaar

Inventaris

verzeker je met de Interpolis Inventarisverzekering

 • verzeker schade aan de inventaris door diefstal, inbraak en brand
 • spullen die je bijkoopt, zijn meteen meeverzekerd
 • dagelijks opzegbaar

Voorraad

verzeker je met de Interpolis Voorraadverzekering

 • verzeker schade aan de voorraad door diefstal, inbraak en brand
 • snel weer aan de slag na voorraadschade
 • dagelijks opzegbaar