Waarom moet ik inloggen met DigiD en extra controle via de DigiD app of sms? 

We begrijpen dat de extra controle via de DigiD app of sms voor u meer tijd kost. Deze extra controle is nodig, zodat alleen u uw persoonlijke gegevens kunt zien en wijzigen. U logt in Mijn Zorggebruik in met 2 stappen. Als 1e stap gebruikt u DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Daarna krijgt u een sms als extra controle of logt u in via de DigiD app. Deze manier van inloggen is bij alle zorgverzekeraars gelijk. DigiD is een beveiligde inlogmethode die door de overheid is bepaald. Hebt u nog geen DigiD? Vraag het dan direct aan.

Hoe werkt inloggen met extra controle via de DigiD app?

Download de app in de Play Store (Android) of de App Store (IOS). De app activeert u 1 keer met een sms controle. 

Kies bij het inloggen bij Mijn Zorggebruik voor 'ik wil inloggen met de DigiD app'. Logt u in met uw computer? Dan ziet u een QR code op uw beeldscherm. Scan deze code met de camera van uw telefoon en u ziet een pincode die u invult. Logt u in met uw telefoon? Dan ziet u meteen de pincode.

Hoe werkt inloggen met extra controle via een sms?

Sms controle vraagt u aan bij DigiD. Ga op Mijn DigiD naar ‘Extra controle via sms instellen’ en kies voor ‘Controle via sms aanvragen’. U ontvangt binnen een aantal dagen een brief met een activatiecode die u moet activeren.

Als u daarna inlogt met DigiD, kiest u voor ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’. U ontvangt dan een sms op het telefoonnummer dat u invulde. U mag hier ook een vast telefoonnummer invullen. U ontvangt dan een gesproken bericht. De code die u ontvangt moet u daarna invullen bij het inloggen.

Meer informatie over Mijn Zorggebruik