Waarom moet ik inloggen met DigiD en extra controle via de DigiD app of sms?

We begrijpen dat de extra controle via de DigiD app of sms voor jou meer tijd kost. Deze extra controle is nodig, zodat alleen jij jouw persoonlijke gegevens kunt zien en wijzigen. Je logt in Mijn Zorggebruik altijd in met 2 stappen. Als 1e stap gebruik je DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Daarna krijg je een sms als extra controle of log je in via de DigiD app. Deze manier van inloggen is bij alle zorgverzekeraars gelijk. DigiD is een beveiligde inlogmethode die door de overheid is bepaald. Heb je nog geen DigiD? Vraag het dan direct aan.

Hoe werkt inloggen met extra controle via de DigiD app?

Download de DigiD app in de Play Store (Android) of de App Store (IOS). De app activeer je 1 keer met een sms controle. 

Kies bij het inloggen bij Mijn Zorggebruik voor 'ik wil inloggen met de DigiD app'. Log je in met je computer? Dan zie je een QR code op je beeldscherm. Scan deze code met de camera van je telefoon en je ziet een pincode die je invult. Log je in met je telefoon? Dan zie je meteen de pincode. Met de DigiD app log je daarna elke keer in met de door jouzelf gekozen pincode.

Hoe werkt inloggen met extra controle via een sms?

Heb je al DigiD maar nog geen sms-controle? Je vraagt de extra sms-controle eenvoudig online aan via Mijn DigiD:
  1. ga naar de website van DigiD
  2. log in met je DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord
  3. kies voor 'Controle via sms aanvragen'
  4. voer je telefoonnummer in en bevestig het met een sms. Je mag hier ook een vast telefoonnummer invullen. Je ontvangt dan een gesproken sms bericht.

Je ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met de activeringscode op je thuisadres.

 

Activeer je DigiD met sms-controle
Heb je de brief met activeringscode binnen? Op Digid.nl je vul deze in om je DigiD met sms-controle te activeren. Na het activeren kun je inloggen met een extra controlestap via sms.

 

Als je daarna inlogt met DigiD, kies je voor ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’. Je ontvangt dan een sms op het telefoonnummer dat je invulde. De code die je ontvangt moet je daarna invullen bij het inloggen.

 

Je kunt nu veilig inloggen in Mijn Zorggebruik.

Meer informatie over Mijn Zorggebruik