Waarom moet u inloggen met DigiD en sms-controle?

Veilig inloggen in Mijn Zorggebruik
Wij willen uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom logt u in Mijn Zorggebruik in 2 stappen in. Met DigiD en sms-controle of de DigiD-app logt u veilig in. Zo kunt alleen u bij uw persoonlijke gegevens. Deze manier van inloggen is bij alle zorgverzekeraars gelijk. DigiD is een beveiligde inlogmethode die door de overheid is ingesteld. Hebt u nog geen DigiD? Vraag het aan.

Als 1e stap gebruikt u DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Daarna krijgt u een sms als extra controle of logt u in via de DigiD-app. 

 

Zo werkt inloggen met sms-controle
Inloggen met sms-controle kan met uw mobiele of vaste telefoonnummer. Bij het inloggen kiest u voor ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’. U ontvangt een sms op het gekozen telefoonnummer. Met de code in deze sms kunt u inloggen. Hebt u nog geen sms controle? Vraag dit aan op Mijn DigiD

 

Zo werkt inloggen met de DigiD-app
Download de app in de Play Store (Android) of de App Store (IOS). De 1e keer activeert u de app met een sms-controle. Is de app geactiveerd? Kies bij het inloggen bij Mijn Zorggebruik voor ‘ik wil inloggen met de DigiD-app’. Op uw beeldscherm ziet u een QR-code. Deze scant u met de camera van uw telefoon. U volgt de stappen op uw telefoon. Logt u in op uw telefoon? Dan opent u direct de DigiD-app.

 

Welke gegevens ziet u in Mijn Zorggebruik?

  • uw zorgverbruik
  • stand van uw eigen risico
  • status van uw declaraties
  • hoe u verzekerd bent
  • uw persoonsgegevens bekijken
Uw polis ontvangt u in de Berichten van Rabobank Internetbankieren of persoonlijk op papier. Het polisblad staat niet in Mijn Zorggebruik.

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik sms-controle aan?
Sms-controle vraagt u aan bij DigiD. Ga op Mijn DigiD naar Extra controle via sms instellen en kies voor Controle via sms aanvragen. U ontvangt binnen een aantal werkdagen een brief met een activatiecode. Na het activeren kunt u direct met extra sms controle inloggen.

 

Hoe log ik in met sms-controle zonder mobiele telefoon?

U kunt sms-controle aanvragen op Mijn DigiD met uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.


Kan ik inloggen met alleen mijn gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD?
Nee. Deze optie bestaat niet meer. U logt altijd in met 2 stappen. Dit om uw privacygevoelige gegevens zo veilig mogelijk te bewaren. Logde u eerder in met alleen uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord? Of hebt u ingesteld om een half jaar zonder sms in te loggen? Ook dan gebruikt u voortaan sms-controle of de DigiD-app