Waarom moet ik inloggen met DigiD en extra controle via de DigiD app of sms? 

We begrijpen dat de extra controle via de DigiD app of sms voor u meer tijd kost. Deze extra controle is nodig, zodat alleen u uw persoonlijke gegevens kunt zien en wijzigen. U logt in Mijn Zorggebruik altijd in met 2 stappen. Als 1e stap gebruikt u DigiD (gebruikersnaam en wachtwoord). Daarna krijgt u een sms als extra controle of logt u in via de DigiD app. Deze manier van inloggen is bij alle zorgverzekeraars gelijk. DigiD is een beveiligde inlogmethode die door de overheid is bepaald. Hebt u nog geen DigiD? Vraag het dan direct aan.

Hoe werkt inloggen met extra controle via de DigiD app?

Download de DigiD app in de Play Store (Android) of de App Store (IOS). De app activeert u 1 keer met een sms controle. 

Kies bij het inloggen bij Mijn Zorggebruik voor 'ik wil inloggen met de DigiD app'. Logt u in met uw computer? Dan ziet u een QR code op uw beeldscherm. Scan deze code met de camera van uw telefoon en u ziet een pincode die u invult. Logt u in met uw telefoon? Dan ziet u meteen de pincode. Met de DigiD app logt u daarna elke keer in met de door uzelf gekozen pincode.

Hoe werkt inloggen met extra controle via een sms?

Hebt u al DigiD maar nog geen sms-controle? U vraagt de extra sms-controle eenvoudig online aan via Mijn DigiD:
  1. ga naar de website van DigiD
  2. log in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord
  3. kies voor 'Controle via sms aanvragen'
  4. voer uw telefoonnummer in en bevestig het met een sms. U mag hier ook een vast telefoonnummer invullen. U ontvangt dan een gesproken sms bericht.

U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met de activeringscode op uw thuisadres.

 

Activeer uw DigiD met sms-controle
Hebt u de brief met activeringscode binnen? Op Digid.nl vult u deze in om uw DigiD met sms-controle te activeren. Na het activeren kunt u inloggen met een extra controlestap via sms.

 

Als u daarna inlogt met DigiD, kiest u voor ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’. U ontvangt dan een sms op het telefoonnummer dat u invulde. De code die u ontvangt moet u daarna invullen bij het inloggen.

 

U kunt nu veilig inloggen in Mijn Zorggebruik.

Meer informatie over Mijn Zorggebruik