Vrouw mediteert op haar bed.

Hoe slapen Nederlanders?

Maar liefst 1/3 van de volwassen Nederlanders geeft aan wel eens last te hebben van slaapproblemen. 
Om weer energiek en uitgerust aan een nieuwe dag te kunnen beginnen is het van groot belang om goed te slapen. Iedereen slaapt wel eens een nachtje slecht. Maar wat als slapen een aanhoudend probleem vormt? In dit geval is het belangrijk het probleem bij de oorzaak aan te pakken. 
Laptop, vergrootglas, wekker en schrijfblok liggen naast elkaar. Doe de slaapcheck en kijk wat jij kunt verbeteren in je slaapsituatie.

De slaapcheck

Krijg inzicht in jouw huidige slaapsituatie
Beantwoord enkele vragen in de SlaapCheck om er achter te komen hoe jouw huidige slaapsituatie er uit ziet en waar zich nog aandacht- en verbeterpunten bevinden. 
Vrouw ligt in het donker in bed.

De Slaapchallenge

Wil jij jouw slaapsituatie verbeteren?
De opdrachten van de Slaapchallenge zorgen ervoor dat je sneller en gemakkelijker in slaap komt. We helpen je bijvoorbeeld om minder te piekeren en schermtijd voor het slapen te beperken. Meedoen kost je slechts 5 tot 15 minuten per dag. Met een paar slimme, kleine aanpassingen kun jij je slaap al verbeteren. Doe mee!

Behoefte aan begeleiding en persoonlijk advies?

Contact met een expert bij aanhoudende problemen

HeyCoach

Heb je structureel last van slaapproblemen en beïnvloeden ze je dagelijkse bezigheden op een negatieve manier? Dan is het belangrijk dat je hiervoor hulp zoekt bij een expert of je huisarts.

Bij HeyCoach staan erkende psychologen voor je klaar. Échte mensen die jou graag verder helpen. Samen bespreek je waar je mee aan de slag gaat. 

Een vrouw die op haar buik op bed ligt, met haar armen uitgestrekt

Professioneel advies om beter te slapen

Somnio
Via een online cursus/therapie van Somnio of via een cursus ‘slapen kun je leren’ krijg je professioneel advies om beter te slapen. Deze wordt niet in de basisverzekering vergoed, wel (deels) in diverse aanvullende verzekeringen. Check daarom jouw vergoeding.