Een fijne en veilige autorit voor het hele gezin

Ouder met kind aan het water

Kies een goede autostoel voor je kind

Veilig met je kinderen op weg
Je kinderen zijn je meest waardevolle bezit. Natuurlijk wil je hen op de meest veilige manier vervoeren. Een goed autostoeltje is daarbij belangrijk. Maar de keuze is reuze. De autostoeltjestest van de Consumentenbond helpt je bij het maken van de keuze. Net als de keuzewijzer van VeiligheidNL.
Kind in autostoel

Gebruik het autostoeltje op de juiste manier

84% VAN DE KINDEREN WORDT NIET GOED VASTGEZET

Ouders besteden veel tijd om het juiste stoeltje te kiezen. Maar volgens VeiligheidNL wordt 84% van de kinderen niet goed vervoerd. Tips voor goed gebruik van het autostoeltje:

  • Zorg ervoor dat de riempjes over de schouder lopen
  • Laat de riempjes nooit gedraaid zitten
  • Trek de riempjes strak aan, met maximaal 1 centimeter ruimte
  • Doe de jas van je kind uit, want deze zorgt voor teveel speling bij een botsing
Mobielvrij rijden

Autorijden zonder (mobiele) afleiding

VEILIGHEID IN HET VERKEER VINDEN WIJ BELANGRIJK
Auto-ongelukken zijn helaas nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen tot 10 jaar. Interpolis wil het aantal verkeersongelukken verlagen. Minder afleiding is daarbij belangrijk. De afleiding van kinderen in de auto is lastig te verminderen. Maar het is wél mogelijk en nodig om minder af te laten leiden door onze telefoon. Hiervoor ontwikkelden wij de AutoModus app.

Ga goed verzekerd op weg

Moeder met kind op schoot

Ontdek onze autoverzekering voor gezinnen

Interpolis Autoverzekering
In onze autoverzekering houden we rekening met dingen die voor jouw gezin belangrijk zijn. Zo zijn accessoires, zoals een autostoeltje, meeverzekerd bij een beperkt of volledig cascodekking. Ook kun je aanvullend kiezen voor een inzittendenverzekering. Of voor pechhulp. Daarmee ben je bij pech snel weer op weg. En dat is met kinderen op de achterbank geen onnodige luxe!
Samen in de auto

Kies voor een inzittendenverzekering

aanvullende dekking inzittenden
De kinderen: voor je het weet zijn ze groot! Ze krijgen vriendjes en een eigen agenda. En jij chauffeurt wat af! Van logeeradres naar sportclub naar verjaardagsfeestje. Je hebt dus ook vaker kinderen van anderen in de auto. Natuurlijk let je extra goed op. Als toch het ondenkbare gebeurt, dan ben je goed verzekerd met onze inzittendenverzekering.