Aansprakelijkheidsverzekering voor uw kind

Schade aan anderen door uw kind

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) bent u verzekerd voor schade die u, uw gezin en uw huisdieren aan een ander veroorzaken. Schade aan anderen (letselschade) en aan spullen van anderen (materiële schade) is verzekerd. Bijvoorbeeld de antieke vaas bij oma die uw kind omstoot. Of uw kind laat een beker drinken over de laptop van een klasgenoot vallen. Maar het kan ook zijn dat uw kind per ongeluk de arm breekt van een teamgenoot door een enthousiaste actie op het sportveld.   

Uw kinderen verzekerd op uw Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering kunt u uzelf, uw partner en gezinsleden verzekeren. U geeft zelf de juiste gezinssamenstelling op via rabobank.nl. U kiest uit een 1-persoons-, 2-persoons- of meerpersoonshuishouden. Ook uitwonende studerende kinderen zijn verzekerd. Uitwonende kinderen die geen student meer zijn, moeten een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit kan vanaf 18 jaar. 

U bent wereldwijd verzekerd. Dus ook als u op vakantie bent in het buitenland, zijn u en uw gezinsleden verzekerd voor aansprakelijkheid. 

Bekijk de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is niet verzekerd?

  • U bent niet verzekerd voor schades die met opzet of door grove schuld zijn ontstaan. 
  • Schades door een auto of een ander motorvoertuig zijn niet verzekerd. Hiervoor kunt u een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor uw motorvoertuig afsluiten. 
  • Schade die door een ander aan u of aan uw spullen is veroorzaakt. De andere persoon is dan aansprakelijk. 

Schade melden

Hebt u of uw gezinslid schade veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Online en telefonisch. Wij kunnen u sneller helpen, als u de gegevens van de andere persoon hebt.