Aansprakelijkheidsverzekering voor jouw kind

Schade aan anderen door jouw kind

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) ben je verzekerd voor schade die jij, je gezin en jouw huisdieren aan een ander veroorzaken. Schade aan anderen (letselschade) en aan spullen van anderen (materiële schade) is verzekerd. Bijvoorbeeld de antieke vaas bij oma die je kind omstoot. Of je kind laat een beker drinken over de laptop van een klasgenoot vallen. Maar het kan ook zijn dat je kind per ongeluk de arm breekt van een teamgenoot door een enthousiaste actie op het sportveld.   

Je kinderen verzekerd op jouw Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering kun je jezelf, jouw partner en gezinsleden verzekeren. Je geeft zelf de juiste gezinssamenstelling op via rabobank.nl. Je kiest uit een 1-persoons-, 2-persoons- of meerpersoonshuishouden. Ook uitwonende studerende kinderen zijn verzekerd. Uitwonende kinderen die geen student meer zijn, moeten een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit kan vanaf 18 jaar. 

Je bent wereldwijd verzekerd. Dus ook als je op vakantie bent in het buitenland, zijn jij en je gezinsleden verzekerd voor aansprakelijkheid. 

Bekijk de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is niet verzekerd?

  • Je bent niet verzekerd voor schades die met opzet of door grove schuld zijn ontstaan. 
  • Schades door een auto of een ander motorvoertuig zijn niet verzekerd. Hiervoor kun je een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor je motorvoertuig afsluiten.
  • Schade die door een ander aan jou of aan jouw spullen is veroorzaakt. De andere persoon is dan aansprakelijk. 

Schade melden

Heb jij of je gezinslid schade veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Online en telefonisch. Wij kunnen je sneller helpen, als je de gegevens van de andere persoon hebt.