Alles over zorg in het buitenland

Gaat u naar het buitenland? Even lekker op vakantie. Of misschien vertrekt u wel om (tijdelijk) buiten Nederland te wonen, werken of studeren. Ontdek wat u moet weten om zeker te zijn van de juiste zorg. Ook als u speciaal voor een medische behandeling naar het buitenland gaat. 

Goed voorbereid naar het buitenland

Op vakantie of kort de grens over, neem uw zorgpas mee

Ook op reis bent u bij ons goed verzekerd. Wij raden u wel aan uw zorgpas mee te nemen. En in sommige landen heeft u een speciaal formulier nodig.  

2 vrouwen pakken samen hun koffer in

Reizigersvaccinaties

Gaat u naar het buitenland? Dan vergoeden wij de kosten van consulten, noodzakelijke vaccinaties en/of preventieve geneesmiddelen in verband met verblijf in het buitenland. Onder noodzakelijk verstaan wij de vaccinaties en preventieve geneesmiddelen die volgens het advies van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) noodzakelijk zijn. 

Twee studenten lopen door de bergen met backpack.

Spoedeisende hulp nodig?

Bel Interpolis Alarmcentrale door Eurocross: +31 13 462 04 62. 24 uur per dag en 7 dagen in de week staan zij voor u klaar. 

Letters emergency van een ziekenhuis

Spoedeisende zorg buitenland

Wij vergoeden de kosten van medisch noodzakelijke zorg tijdens vakantie , studie  of zakenverblijf in een ander land dan uw woonland. Het moet gaan om zorg die bij vertrek naar het buitenland niet was te voorzien.

Vrouw grijpt naar haar buik, met haar gezicht vertrokken van de pijn

Voor geplande zorg naar het buitenland

Dan maakt u gebruik van niet-spoedeisende zorg. Kijk welke mogelijkheden u heeft en hoe het zit met de vergoeding.

Vrouw staat glimlachend in de zon, met haar smartphone in de hand

Wonen, werken, studeren of reizen

U woont in Nederland maar werkt in Duitsland? Gaat u binnenkort een jaar studeren in Spanje? Of wilt u backpacken in Azië? Dan is het goed om even te kijken wat u met uw zorgverzekering moet doen. 

Drie studenten zitten achter hun laptop en lachen.