Aanvullende zorgverzekeringen 

Verzekerd van zorg die niet (volledig) is opgenomen in de basisverzekering

Wat is een aanvullende verzekering?

Niet alle zorg is opgenomen in de verplichte basisverzekering. Zoals tandartskosten, orthodontie en reisvaccinaties. Daarom biedt Interpolis ook aanvullende verzekeringen aan. Een aanvullende verzekering is verstandig als u specifieke zorg nodig heeft of meer zekerheid wilt hebben. U verzekert zich dan tegen onverwachte hoge zorgkosten. 

Goed om te weten
Bij de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. En uw kinderen zijn tot 18 jaar meeverzekerd met dezelfde (hoogste) aanvullende verzekering van de ouder(s). U betaalt geen premie voor een kind jonger dan 18 jaar. De premie is niet afhankelijk van uw eerdere zorgbehoeften. 
Interpolis biedt 2 basisverzekeringen: ZorgCompact en ZorgActief. Hierbij kunt u kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten.

ZorgCompact: 1 aanvullende verzekering inclusief tanddekking 

Bij de ZorgCompact basisverzekering kunt u 1 aanvullend pakket kiezen, inclusief tanddekking. Met deze aanvullende verzekering ZorgCompact Plus verzekert u alleen de meest gebruikte zorg die niet is opgenomen in de basisverzekering. Onder andere:
  • 6 fysiobehandelingen per jaar
  • 2e arts online: online vragen stellen aan een arts
  • Reisvaccinaties 100% vergoed
  • online hulp bij burn-out- en stressklachten
  • 1x per jaar controle bij de tandarts en gebitsreiniging

Alle vergoedingen en de hoogte van deze vergoeding leest u in ons vergoedingenoverzicht.

Lees meer over ZorgCompact

ZorgActief: Keuze uit 3 aanvullende verzekeringen + 3 tandverzekeringen

ZonderMeer, MeerZeker en ZonderZorgen zijn de 3 aanvullende verzekeringen die u kunt afsluiten bij uw ZorgActief basisverzekering. Zo bepaalt u zelf welke zorg u aanvullend verzekert. Als u weet dat u specifieke zorg nodig heeft of als u meer zekerheid wilt, is ZorgActief een goede keuze. Wat er wordt vergoedt en de hoogte van de vergoeding verschilt per aanvullende verzekering. Met MeerZeker en ZonderZorgen kunt u bijvoorbeeld uw fysiobehandelingen samen delen met uw partner.

ZorgActief Tandverzekering
Bent u ouder dan 18, dan zijn de meeste tandartskosten niet verzekerd in de basisverzekering. Als u het komende jaar tandartskosten verwacht, kan het voordelig zijn om een tandverzekering af te sluiten. U kunt kiezen uit 3 verzekerde bedragen:

  • GebitActief € 250,-
  • GebitActief € 500,-
  • GebitActief € 1.000,-

Deze verzekering vergoedt onder andere reguliere tandartskosten. Bijvoorbeeld vullingen, kiezen trekken en verdovingen. En overige behandelingen, zoals kronen en bruggen.

Lees meer over ZorgActief

Wat vergoeden we?

De hoogte van de vergoeding verschilt per pakket. Soms gelden er extra voorwaarden. In ons vergoedingenoverzicht leest u hier meer over.