Alles wat je wilt weten over pechhulp

Ben je van plan om deze vakantie met je (elektrische) auto, motor of camper op reis te gaan? Dan denk je liever niet aan pech onderweg. Mocht dat toch gebeuren, dan wil je het liefst zo goed mogelijk geholpen worden. Met pechhulp verzeker je reparatie en hulp bij pech onderweg. In dit artikel vertellen we meer over pechhulp.

Wat is pechhulp?

Pechhulp is een aanvullende dekking op de auto-, oldtimer-, camper-, motor- of scooterverzekering. Met pechhulp ben je verzekerd van reparatie en hulp bij pech onderweg in Nederland en/of het buitenland. Pechhulp is geen verplichte aanvullende dekking, maar wel verstandig als je vaak met je auto op pad gaat. Je wordt in geval van pech zo goed mogelijk geholpen zodat je weer snel op pad kunt. Je kunt geen gebruik maken van pechhulp als je de dekking niet van tevoren hebt afgesloten.

Sta je met pech langs de weg en heb je pechhulp afgesloten? Bel dan de alarmcentrale via +31 13 462 04 62.

Dit is het verschil tussen pechhulp Nederland en pechhulp buitenland

Bij het afsluiten van pechhulp heb je de keuze tussen Nederland of buitenland. Reis je nooit met de auto naar het buitenland? Dan is pechhulp Nederland de beste optie. Hiermee ben je het hele jaar verzekerd van hulp bij pech onderweg, zoals bij een lege accu, lekke band geen of verkeerd getankte brandstof. Je krijgt ook hulp bij pech in je eigen woonplaats.

Reis je vaker met de auto en ga je bijvoorbeeld meerdere keren per jaar op vakantie in Europa? Kies dan voor pechhulp buitenland. Deze aanvullende dekking geldt in alle landen op de groene kaart.

Wat is verzekerd met pechhulp?

Het is goed om te weten wat wel en niet verzekerd is met pechhulp. Zowel in Nederland, als in het buitenland. Lees hier wat verzekerd is met Interpolis Pechhulp.

Gebruik maken van pechhulp zonder voertuigverzekering

Heb je geen voertuigverzekering? Dan kun je ook op de kortlopende of doorlopende reisverzekering de aanvullende dekking pechhulp en vervangend vervoer afsluiten. Hiermee ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg op vakantie in binnen- en buitenland als je minimaal 1 overnachting hebt geboekt.  

Pechhulp als aanvullende dekking op de auto-, oldtimer-, camper-, motor- of scooterverzekering is gebonden aan het kenteken. Dus ook als iemand anders met je voertuig rijdt en pech krijgt, is die verzekerd. Pechhulp en vervangend vervoer als aanvullende dekking op de kortlopende en doorlopende reisverzekering is persoonsgebonden.

Tip: als je in het buitenland bent en je hebt vervangend vervoer nodig, dan heb je in veel gevallen een creditcard nodig. Denk er dus aan om je creditcard mee te nemen op vakantie. Heb je nog geen creditcard? Vraag er dan 1 aan vóór je op vakantie gaat.

Pech of schade met een huurauto op vakantie

Heb je pech op vakantie met je huurauto? Dan is dit niet verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Ook het eigen risico bij schade is niet verzekerd. Sluit daarom altijd een aparte verzekering af bij de verhuurder van de auto, en bespreek wat je moet doen in geval van pech. Sla het telefoonnummer van de pechhulpverlener die de verhuurder inzet op, en bespreek wat je moet doen als je met pech langs de kant van de weg staat. Moet je auto weggesleept worden, dan kunnen hier extra kosten aan verbonden zitten. Bespreek dit ook vooraf met het autoverhuurbedrijf.