Total loss

Auto total loss

Het total loss raken van uw auto is een ingrijpende gebeurtenis. Interpolis zorgt voor de afhandeling van de schade zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

 

Wanneer is uw auto total loss?
Er zijn 2 soorten total loss:

  • Technisch total loss. Het is dan niet meer mogelijk om uw voertuig te herstellen.
  • Economisch total loss. Het loont niet de moeite om uw voertuig te repareren. De reparatiekosten zijn hoger dan de waarde van uw auto.

Hoe verloopt de afhandeling?
Wij zorgen voor de afhandeling van uw schade zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken. 1 telefoontje is genoeg.

 

Meld uw schade
Hebt u schade aan uw auto? Bel dan Interpolis via 013 580 12 34. Heeft de schade geen spoed? Dan kunt u de schade online melden. De verwerkingstijd van een online schademelding is op dit moment 3 werkdagen.

 

Reparatiekosten vaststellen
Onze schade-expert brengt de schade aan uw auto in kaart. Hij neemt deze informatie op in het expertiserapport.
Dit is ook het moment om bijzonderheden aan onze expert te melden. Bijvoorbeeld dat uw auto voor de aanrijding al een essentieel mankement had. Of een gewijzigde kilometerstand omdat uw oude kilometerteller is vervangen. Ook kunt u de schade-expert melden als u gebruikt maakt van bijzondere belastingmaatregelen, zoals vrijstelling van BPM-heffing.

 

Biedingen aanvragen door schade-expert
De schade-expert schakelt gecertificeerde opkopers in. Zij brengen binnen 4 werkdagen een bod uit op uw auto. De schade-expert vergelijkt de restwaarde met de dagwaarde van uw auto. Zo weten we of uw auto total loss is.

 

Verkoop van uw auto
Wij wijzen de auto toe aan de hoogste bieder. Dit doen wij natuurlijk in overleg met u. De opkoper haalt uw voertuig binnen 5 dagen op bij het stallingadres.
Zorgt u ervoor dat alles compleet en aanwezig is bij de auto? Zoals kentekenbewijzen en sleutels? Dat versnelt de afhandeling.

 

Uitbetaling
Wanneer ontvangt u de vergoeding? Dat hangt af van de door u gekozen autoverzekering en de daarbij horende dekking. Uw schade-expert informeert u over de verdere gang van zaken.

Interpolis Autoverzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het goed om te weten dat u met de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco goed verzekerd bent.

U krijgt de volledige aanschafwaarde terug als uw auto binnen 3 jaar vanaf de koopdatum van uw auto gestolen wordt of total loss is.
Kostte uw auto meer dan € 50.000,-? Dan wordt de eerste 3 jaar de dagwaarde plus 10% vergoed, tot maximaal het aankoopbedrag.
Na 3 jaar wordt de dagwaarde vergoed. Dat is het bedrag dat de auto direct voor de schade waard was.

Meer informatie
U kunt contact met ons opnemen via 013 580 12 34 of schadeafhandeling@interpolis.nl