Autoverzekering WA

Verzeker schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt.

Volgens de wet ben je verplicht om je auto te verzekeren

Heb je een auto gekocht? Gefeliciteerd met je aankoop! De auto moet je verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit doe je met een WA-verzekering. Je bent dan verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld aan een andere auto, personen of spullen. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor de persoon van wie de auto op naam staat.

Wat is nog meer verzekerd op de WA-verzekering?

Schade aan anderen die veroorzaakt wordt door een caravan of aanhangwagen achter je auto is ook verzekerd. Hulpverlening na een ongeval in binnen- en buitenland is verzekerd als de auto niet meer kan rijden en als de auto niet binnen 2 werkdagen gemaakt kan worden. In beide gevallen bel je met onze Alarmcentrale voor hulp.

Schade aan je eigen auto is niet verzekerd 

De volgende schadeoorzaken zijn bijvoorbeeld niet verzekerd op de WA-verzekering:
 • diefstal en inbraak
 • schade door rellen, brand en ontploffingen
 • schade door extreme weersomstandigheden of natuurrampen
 • ruitschade
 • botsingen en slippartijen
 • vandalisme
Wil je precies weten wat je verzekert met de Interpolis Autoverzekering WA? Bekijk dan de voorwaarden.

Wij handelen je autoschade af

Heb je blikschade door een aanrijding met een voertuig en was het niet (volledig) jouw schuld? Dan kun je ook met je WA autoverzekering met schade gewoon bij ons terecht. Wij gaan in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij en handelen de schade voor je af. Dat scheelt jou veel tijd en gedoe. Lees meer over deze regeling.

Een uitgebreidere dekking op de autoverzekering is mogelijk

De Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco bieden een uitgebreidere dekking voor je auto. De WA + Beperkt Casco verzekert bijvoorbeeld schade aan de autoruiten. En de WA + Volledig Casco verzekert bijvoorbeeld schade door vandalisme.

Wil je extra zekerheid?

Kies dan voor een aanvullende dekking op de WA-verzekering. Er zijn 3 aanvullende dekkingen:
 • Interpolis No-Claim Garantie
  Met deze dekking behoud je jouw trede op de bonus-malusladder na het melden van 1 schade met bonus-malusgevolgen per verzekeringsjaar. Je krijgt het percentage korting dat hoort bij deze trede op de bonus-malusladder. Het melden van een schade heeft wel gevolgen voor uw schadevrije jaren.
 • Inzittendenverzekering
  De inzittendenverzekering keert aan de bestuurder en de passagiers de daadwerkelijke schade uit na een ongeval met de verzekerde auto. Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakte.
 • Pechhulp
  Pechhulp helpt je weer op weg bij pech in Nederland of bij pech of een ongeval in Europa. Je kunt kiezen uit Nederland- of buitenlanddekking of Nederland- en buitenlanddekking.

Je krijgt korting op de premie door de opbouw van schadevrije jaren 

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer schadevrije jaren je opbouwt. Daardoor betaal je minder premie voor je autoverzekering. 

Autoverzekering afsluiten?

Bereken je premie en sluit direct af via de Rabobank. Je regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor u?

Dekking Beperkt Casco

Wil je een betere dekking voor je auto dan alleen de verplichte WA-dekking? Met dekking Beperkt Casco is schade aan je eigen auto ook verzekerd. Maar je betaalt minder dan Volledig Casco.

Dekking Volledig Casco

Heb je een nieuwe auto of wil je jouw auto uitgebreid verzekeren? Volledig Casco is onze meest uitgebreide autoverzekering. Lees meer over deze uitgebreide dekking.

Pechhulp

Aanvullend op je autoverzekering kun je Pechhulp verzekeren. Als je met pech komt te staan met je voertuig, helpen wij je weer op weg. 

Alles in één Polis

Al je schadeverzekeringen samenvoegen in 1 pakket? Met de Alles in één Polis kan je korting oplopen tot 12%.