Autoverzekering WA

Verzeker schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt.

Volgens de wet ben je verplicht om je auto te verzekeren.

Heb je een auto gekocht? Gefeliciteerd met je aankoop! De auto moet je verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit doe je met een WA-verzekering. Je bent dan verzekerd als je met jouw auto schade veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld aan een andere auto, personen of spullen. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor de persoon van wie de auto op naam staat.

Wat is nog meer verzekerd op de WA-verzekering?

Schade aan anderen die veroorzaakt wordt door een caravan of aanhangwagen achter je auto is ook verzekerd. Hulpverlening na een ongeval in binnen- en buitenland is verzekerd als de auto niet meer kan rijden en als de auto niet binnen 48 uur gemaakt kan worden. In beide gevallen bel je met onze Alarmcentrale voor hulp.

Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.

De volgende schadeoorzaken zijn bijvoorbeeld niet verzekerd op de WA-verzekering:
 • diefstal en inbraak
 • schade door rellen, brand en ontploffingen
 • schade door storm, bliksem, hagel, overstroming aardbeving of een lawine
 • ruitschade
 • botsingen en slippartijen
 • vandalisme
Wil je precies weten wat je verzekert met een WA-autoverzekering van Interpolis? Bekijk dan de voorwaarden van onze Alles in één Polis autoverzekering of de voorwaarden van onze AutoBewust autoverzekering.

Wij handelen je autoschade af.

Heb je blikschade door een aanrijding met een voertuig en was het niet (volledig) jouw schuld? Dan kun je ook met je WA autoverzekering met schade gewoon bij ons terecht. Wij gaan in gesprek met de verzekeraar van de tegenpartij en handelen de schade voor je af. Dat scheelt jou veel tijd en gedoe. Lees meer over deze regeling.

Een uitgebreidere dekking op je Interpolis Autoverzekering is mogelijk.

Zowel bij de Alles in één Polis autoverzekering als bij de AutoBewust autoverzekering kun je kiezen voor een uitgebreidere dekking. De dekking WA + Beperkt Casco verzekert bijvoorbeeld schade aan de autoruiten. En de dekking WA + Volledig Casco verzekert bijvoorbeeld schade door vandalisme.

Wil je extra zekerheid?

Kies dan voor een aanvullende dekking op de WA-verzekering. Bij allebei onze autoverzekeringen kun je aanvullend kiezen voor:
 • Inzittendenverzekering
  De inzittendenverzekering keert aan de bestuurder en de passagiers de daadwerkelijke schade uit na een ongeval met de verzekerde auto. Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakte.
 • Pechhulp
  Pechhulp helpt je weer op weg bij pech in Nederland of bij pech of een ongeval in Europa. Je kunt kiezen uit Nederland- of buitenlanddekking of Nederland- en buitenlanddekking.

Bij de Alles in één Polis autoverzekering kun je aanvullend ook jouw no-claim korting beschermen:

 • Interpolis No-Claim Garantie
  Met deze dekking mag je 1 schade per verzekeringsjaar claimen en toch dezelfde no-claimkorting of bonus-malustrede behouden. Het melden van een schade heeft wel gevolgen voor je schadevrije jaren.

Je krijgt korting op de premie door de opbouw van schadevrije jaren. 

Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer schadevrije jaren je opbouwt. Daardoor betaal je minder premie voor je autoverzekering. 

Autoverzekering afsluiten?

Bereken je premie en sluit direct af via Rabobank. Je regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor jou?

Dekking WA + Beperkt Casco

Wil je een uitgebreidere dekking voor jouw auto dan alleen de verplichte WA-dekking? Met WA + Beperkt Casco is schade aan jouw eigen auto ook verzekerd. Maar je betaalt minder dan voor WA + Volledig casco.

WA + Volledig Casco

Heb je een nieuwe auto of wil je jouw auto uitgebreid verzekeren? WA + Volledig Casco is onze meest uitgebreide dekking. Het wordt daarom ook wel een allrisk autoverzekering genoemd.

Pechhulp

Aanvullend op jouw autoverzekering kun je Pechhulp verzekeren. Als je met pech komt te staan met jouw voertuig, helpen wij je weer op weg.