Autoverzekering WA

Verzeker schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt.

Volgens de wet bent u verplicht om uw auto te verzekeren

Heeft u een auto gekocht? Gefeliciteerd met uw aankoop! De auto moet u verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit doet u met een WA-verzekering. U bent dan verzekerd als u met uw auto schade veroorzaakt aan anderen. Bijvoorbeeld aan een andere auto, personen of spullen. Deze verzekering is wettelijk verplicht voor de persoon van wie de auto op naam staat.

Wat is nog meer verzekerd op de WA-verzekering?

Schade aan anderen die veroorzaakt wordt door een caravan of aanhangwagen achter uw auto is ook verzekerd. Hulpverlening na een ongeval in binnen- en buitenland is verzekerd als de auto niet meer kan rijden en als de auto niet binnen 2 werkdagen gemaakt kan worden. In beide gevallen belt u met onze Alarmcentrale voor hulp.

Schade aan uw eigen auto is niet verzekerd 

De volgende schadeoorzaken zijn bijvoorbeeld niet verzekerd op de WA-verzekering:
 • diefstal en inbraak
 • schade door rellen, brand en ontploffingen
 • schade door extreme weersomstandigheden of natuurrampen
 • ruitschade
 • botsingen en slippartijen
 • vandalisme
Wilt u precies weten wat u verzekert met de Interpolis Autoverzekering WA? Bekijk dan de voorwaarden.

Een uitgebreidere dekking op de autoverzekering is mogelijk

De Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco bieden een uitgebreidere dekking voor uw auto. De WA + Beperkt Casco verzekert bijvoorbeeld schade aan de autoruiten. En de WA + Volledig Casco verzekert bijvoorbeeld schade door vandalisme.

Wilt u extra zekerheid?

Kies dan voor een aanvullende dekking op de WA-verzekering. Er zijn 3 aanvullende dekkingen:
 • Interpolis No-Claim Garantie
  Met deze dekking behoudt u uw bonus-maluskorting na het melden van 1 schade met bonus-malusgevolgen per verzekeringsjaar. Het percentage van uw no-claimkorting verandert niet. Het melden van een schade heeft wel gevolgen voor uw schadevrije jaren.
 • Inzittendenverzekering
  De inzittendenverzekering keert aan de bestuurder en de passagiers de daadwerkelijke schade uit na een ongeval met de verzekerde auto. Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakte.
 • Pechhulp
  Pechhulp helpt u weer op weg bij pech in Nederland of bij pech of een ongeval in Europa. U kunt kiezen uit Nederland- of buitenlanddekking of Nederland- en buitenlanddekking.

U krijgt korting op de premie door de opbouw van schadevrije jaren 

Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe meer schadevrije jaren u opbouwt. Daardoor betaalt u minder premie voor uw autoverzekering. 

Autoverzekering afsluiten?

Bereken uw premie en sluit direct af via de Rabobank. U regelt het met een paar klikken.

Ook interessant voor u?

Dekking Beperkt Casco

Wilt u een betere dekking voor uw auto dan alleen de verplichte WA-dekking? Met dekking Beperkt Casco is schade aan uw eigen auto ook verzekerd. Maar u betaalt minder dan Volledig Casco.

Dekking Volledig Casco

Heeft u een nieuwe auto of wilt u uw auto uitgebreid verzekeren? Volledig Casco is onze meest uitgebreide autoverzekering. Lees meer over deze uitgebreide dekking.

Pechhulp

Aanvullend op uw autoverzekering kunt u Pechhulp verzekeren. Als u met pech komt te staan met uw voertuig, helpen wij u weer op weg. 

Alles in één Polis

Al uw schadeverzekeringen samenvoegen in 1 pakket? Met de Alles in één Polis kan uw korting oplopen tot 12%.