De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw leeftijd en het type hoortoestel

  • Bent u 18 jaar of ouder? En krijgt u een gewoon hoortoestel? Dan vergoeden wij een hoortoestel uit de basisverzekering. Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij hoortoestel vanaf 18 jaar.
  • Bent u 17 jaar of jonger? En krijgt u een gewoon hoortoestel? Dan vergoeden wij een hoortoestel uit de basisverzekering. Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij hoortoestel tot 18 jaar.
  • Krijgt u een bicros - of croshoortoestel? Dan vergoeden wij een hoortoestel uit de basisverzekering. Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij bicros - of croshoortoestel.

 

Waar kunt u terecht?
U kunt terecht bij een audicien. U vindt gecontracteerde audiciens in onze Zorgzoeker. Kiest u voor een niet-gecontracteerde audicien? U kunt alleen naar een audicien, die geregistreerd staat bij Stichting Audicienregister (StAr) of Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH).

Met een niet-gecontracteerde leverancier hebben wij geen afspraken. Kiest u voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijgt u meestal minder vergoed.

 

U betaalt vanaf 18 jaar 25% wettelijke eigen bijdrage per hoortoestel
Leent u een hoortoestel bij een gecontracteerde leverancier? Dan betaalt u 25% over het gecontracteerde tarief van uw audicien. Koopt u een hoortoestel bij een niet-gecontracteerde leverancier? Dan betaalt u 25% over het gemiddeld gecontracteerd tarief.


De wettelijke eigen bijdrage verschilt per profiel
Uw gehoorprobleem wordt ingedeeld in een profiel (categorie). Profiel 1 is voor eenvoudige gehoorklachten, profiel 5 voor de meest complexe problemen.

 

Wettelijke eigen bijdrage
Profiel 1  € 78,78
Profiel 2 € 102,56
Profiel 3 €126,47
Profiel 4  €154,75
Profiel 5 €180,97
Bicros of croshoortoestel €75,05

Soms krijgt u de wettelijke eigen bijdrage vergoed

Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij wettelijke eigen bijdrage.

U heeft toestemming van ons nodig als het gaat om: 

  • een hoortoestel van een niet-gecontracteerde audicien
  • een bezoek van uw audicien aan huis
  • een buitencategorie hoortoestel bij medische noodzaak

Meestal vraagt uw audicien toestemming voor u aan. Bespreek met uw leverancier wie dit aanvraagt.