Krijg ik een hoortoestel vergoed?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je leeftijd en het type hoortoestel
  • Ben je 18 jaar of ouder? En krijg je een gewoon hoortoestel? Dan vergoeden wij een hoortoestel uit de basisverzekering. Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij hoortoestel vanaf 18 jaar.
  • Ben je 17 jaar of jonger? En krijg je een gewoon hoortoestel? Dan vergoeden wij een hoortoestel uit de basisverzekering. Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij hoortoestel tot 18 jaar.
  • Krijg je een bicros - of croshoortoestel? Dan vergoeden wij een hoortoestel uit de basisverzekering. Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij bicros - of croshoortoestel.

Waar kun je terecht?
Je kunt terecht bij een audicien. Je vindt gecontracteerde audiciens in onze Zorgzoeker. Kies je voor een niet-gecontracteerde audicien? Je kunt alleen naar een audicien, die geregistreerd staat bij Stichting Audicienregister (StAr) of Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH).

Met een niet-gecontracteerde leverancier hebben wij geen afspraken. Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan krijg je meestal minder vergoed.

Je betaalt vanaf 18 jaar 25% wettelijke eigen bijdrage per hoortoestel
Leen je een hoortoestel bij een gecontracteerde leverancier? Dan betaal je 25% over het gecontracteerde tarief van je audicien. Koop je een hoortoestel bij een niet-gecontracteerde leverancier? Dan betaal je 25% over het gemiddeld gecontracteerd tarief.


De wettelijke eigen bijdrage verschilt per profiel
Jouw gehoorprobleem wordt ingedeeld in een profiel (categorie). Profiel 1 is voor eenvoudige gehoorklachten, profiel 5 voor de meest complexe problemen.

 
Profielen
Wettelijke eigen bijdrage
Profiel 1  € 78,78
Profiel 2 € 102,56
Profiel 3 €126,47
Profiel 4  €154,75
Profiel 5 €180,97
Bicros of croshoortoestel €75,05

Soms krijg je de wettelijke eigen bijdrage vergoed

Kijk voor de hoogte van de vergoeding en voorwaarden bij wettelijke eigen bijdrage.

Je hebt toestemming van ons nodig als het gaat om: 

  • een hoortoestel van een niet-gecontracteerde audicien
  • een bezoek van je audicien aan huis
  • een buitencategorie hoortoestel bij medische noodzaak

Meestal vraagt je audicien toestemming voor je aan. Bespreek met je leverancier wie dit aanvraagt.