Tent opzetten

Op vakantie in Nederland?

We gaan dit jaar niet massaal naar de Costa del Sol, struinen door de straatjes van Venetië of cultuur snuiven in Bangkok. Deze zomer gaan nog veel mensen op vakantie in eigen land. Ook dan is het fijn als u weet waar u zorg kunt vinden als dat nodig is.

 1. Weet waar u een zorgverlener kunt vinden
  Ook in Nederland is het handig als u weet waar u zorg kunt vinden. Bijvoorbeeld in de buurt van uw vakantieadres. Gebruik hiervoor onze zorgzoeker.

 2. Regel vervanging als u mantelverzorger bent
  Misschien hebt u of degene die u verzorgt recht op een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering voor hulp aan huis bij uitval. Doe de check.

 3. De dekking geneeskundige kosten op uw reisverzekering hebt u niet nodig
  Wordt u ziek op vakantie in Nederland? Dan vergoedt uw eigen zorgverzekering de kosten. De dekking voor geneeskundige kosten op uw reisverzekering tijdens een vakantie in Nederland is dus overbodig.
Strandvakantie

Op vakantie naar het buitenland?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Of u nu een verre reis gaat maken, een strandvakantie of een stedentrip boekt. Met onze tips gaat u goed voorbereid op pad. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

 1. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen
  Houd het reisadvies van alle bestemmingen in de gaten. Ook tijdens de vakantie is het belangrijk om op de hoogte te blijven, aangezien de situatie elk moment kan veranderen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde een reisapp, waarin actuele reisadviezen gedeeld worden.
 2. Maak een foto van uw zorgpas
  Neem uw zorgpas altijd mee op reis. Dit is uw European Health Insurance Card (EHIC). Maak met uw telefoon ook een foto van de voor- en achterkant van uw zorgpas. Zo hebt u uw gegevens altijd bij de hand. Geen zorgpas? Vraag deze direct aan.
 3. Sla het telefoonnummer van de Interpolis alarmcentrale door Eurocross op
  Schakel altijd eerst de hulp van een dokter in of bel een ambulance. Neem daarna contact op met de Interpolis alarmcentrale door Eurocross. Dit is verplicht bij een ziekenhuisopname. De medewerkers van de Interpolis alarmcentrale staan dag en nacht klaar om te helpen als u opgenomen moet worden in een ziekenhuis. Bel +31 13 462 04 62. 24/7 bereikbaar (lokaal tarief).
 4. Controleer of u goed verzekerd bent
  Hebt u alleen een basisverzekering? Medische kosten in het buitenland zijn niet altijd verzekerd of worden niet volledig vergoed. Sluit daarom een reisverzekering met de dekking geneeskundige kosten af.
 5. Regel uw reisvaccinaties en/of preventieve geneesmiddelen ruim voor uw vertrek
  Gebruik de landenzoeker van de GGD om te zien welke reisvaccinaties u nodig hebt.
  - U kunt naar iedere zorgverlener voor reizigersvaccinaties.
  Met gecontracteerde zorgverleners maakten wij afspraken over prijs en kwaliteit. (Let op: een huisarts is niet-gecontracteerd)
  - U krijgt alleen een vergoeding voor reizigersgeneesmiddelen (zoals malariatabletten) als u naar een gecontracteerde apotheek gaat. U krijgt sommige vaccinaties en/of preventieve geneesmiddelen vergoed met een aanvullende zorgverzekering van Interpolis. Bekijk onze vergoedingen voor vaccinaties en reizigersgeneesmiddelen.
 6. Vraag een verklaring aan voor uw medicijnen
  Gebruikt u medicijnen? Voor sommige vakantiebestemmingen moet u een medische verklaring aanvragen. Controleer direct of u een verklaring nodig hebt.
Ontspannen thuis

Thuisblijftips

En misschien blijft u deze zomer wel gewoon thuis. Met onze thuisblijftips weet u zeker dat u voldoende ontspant. Zo geniet u optimaal van uw vrije tijd!

 

 1. Maak een lijstje met leuke dingen die u wilt doen
  Zo voorkomt u dat u gewoon doorgaat met de dagelijkse dingen deze zomer.

 2. Ga kamperen in uw eigen tuin
  Hoe leuk is dat? Zet een tent op, klap de kampeertafel uit en steek de bbq aan. Genieten maar!

 3. Gebruik uw smartphone en laptop zo min mogelijk
  Laat uw inkomende e-mails voor wat het is. Niemand verwacht dat u bereikbaar bent als u vrij bent. Maak daar gebruik van.

 4. Doe zoveel mogelijk buiten
  Weer of geen weer, ga erop uit. Frisse lucht en beweging is goed voor u en het versterkt het vakantiegevoel. Ga vissen aan een meer, jeu-de-boulen in het park, uitwaaien aan zee of fietsen door de bossen.

 5. Verzamel leuke spelletjes
  Een spelletje spelen is altijd leuk. Of het nou een zonnige of regenachtige dag is. Bekijk wat u thuis nog in de kast hebt staan. Ook online vindt u allerlei voorbeelden van leuke spelletjes.