Zomer foto's

Tips voor deze zomer

Interpolis Zorgverzekering

Hebt u deze zomer vakantie of werkt u door? In beide gevallen wilt u een heerlijke en ontspannen zomer. We zetten daarom handige reistips, maar ook thuisblijftips voor u op een rij. Zodat u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is.

Strandvakantie

Op vakantie naar het buitenland?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Of u nu een verre reis gaat maken, een strandvakantie of een stedentrip boekt. Met onze tips gaat u goed voorbereid op pad. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

 

 1. Maak een foto van uw zorgpas
  Neem uw zorgpas altijd mee op reis. Dit is uw European Health Insurance Card (EHIC). Maak met uw telefoon ook een foto van de voor- en achterkant van uw zorgpas. Zo hebt u uw gegevens altijd bij de hand. Geen zorgpas? Vraag deze direct aan.

 2. Sla het telefoonnummer van Eurocross op
  Bel met Eurocross als u met spoed medische hulp nodig hebt. Zet het telefoonnummer van Eurocross alvast in uw telefoon:
  +31 (0)71 364 18 50. Eurocross is 24/7 bereikbaar.

 3. Controleer of u goed verzekerd bent
  Hebt u alleen een basisverzekering? Medische kosten in het buitenland zijn niet altijd verzekerd. Sluit daarom een aanvullende ziektekostenverzekering af of een reisverzekering met de dekking geneeskundige kosten.

 4. Regel uw vaccinaties ruim voor uw vertrek
  Gebruik de landenzoeker van de GGD om te zien welke vaccinaties u nodig hebt. U kunt voor een vaccinatie terecht bij Meditel, Reisprik of de GGD. Bij een aantal zorgverleners krijgt u sommige vaccinaties vergoed met een aanvullende zorgverzekering van Interpolis. Bekijk onze vergoedingen voor vaccinaties.

 5. Vraag een verklaring aan voor uw medicijnen
  Gebruikt u medicijnen? Voor sommige vakantiebestemmingen moet u een medische verklaring aanvragen. Controleer direct of u een verklaring nodig hebt.
Tent opzetten

Op vakantie in Nederland?

 1. Weet waar u een zorgverlener kunt vinden
  Ook in Nederland is het handig als u weet waar u zorg kunt vinden. Bijvoorbeeld in de buurt van uw vakantieadres. Gebruik hiervoor onze zorgzoeker.

 2. Regel vervanging als u mantelverzorger bent
  Misschien hebt u of degene die u verzorgt recht op een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering voor hulp aan huis bij uitval. Doe de check.

 3. De dekking geneeskundige kosten op uw reisverzekering hebt u niet nodig
  Wordt u ziek op vakantie in Nederland? Dan vergoedt uw eigen zorgverzekering de kosten. De dekking voor geneeskundige kosten op uw reisverzekering tijdens een vakantie in Nederland is dus overbodig.
Ontspannen thuis

Thuisblijftips

Of u nu vakantie hebt of gaat werken. Met onze thuisblijftips weet u zeker dat u voldoende ontspant. Zo geniet u optimaal van uw vrije tijd!

 

 1. Maak een lijstje met leuke dingen die u wilt doen
  Zo voorkomt u dat u gewoon doorgaat met de dagelijkse dingen deze zomer.

 2. Ga kamperen in uw eigen tuin
  Hoe leuk is dat? Zet een tent op, klap de kampeertafel uit en steek de bbq aan. Genieten maar!

 3. Gebruik uw smartphone en laptop zo min mogelijk
  Laat uw inkomende e-mails voor wat het is. Niemand verwacht dat u bereikbaar bent als u vrij bent. Maak daar gebruik van.

 4. Doe zoveel mogelijk buiten
  Weer of geen weer, ga erop uit. Frisse lucht en beweging is goed voor u en het versterkt het vakantiegevoel. Ga vissen aan een meer, jeu-de-boulen in het park, uitwaaien aan zee of fietsen door de bossen.

 5. Verzamel leuke spelletjes
  Een spelletje spelen is altijd leuk. Of het nou een zonnige of regenachtige dag is. Bekijk wat u thuis nog in de kast hebt staan. Ook online vindt u allerlei voorbeelden van leuke spelletjes.