Uw elektrische auto verzekeren

De Interpolis Autoverzekering biedt voordelen voor uw elektrische auto

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto

Elektrisch rijden is de toekomst. Het is beter voor het milieu en biedt u verschillende voordelen. Als u een elektrische auto hebt of gaat kopen, dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Kiest u voor de Interpolis Autoverzekering, dan hebt u € 0,- eigen risico bij schade en diefstal. Ook kunt u 24/7 rekenen op hulp van onze alarmcentrale.

Uw e-car verzekert u met de Interpolis Autoverzekering

De Interpolis Autoverzekering biedt u, als eigenaar van een e-car, verschillende voordelen:

 • Merkerkend schadeherstel
  Interpolis werkt samen met merkdealers. Bij schade aan uw elektrische auto zorgt uw dealer ervoor dat het voertuig wordt gerepareerd door een merkerkend schadeherstelbedrijf. Deze bedrijven zijn NEN9140-gecertificeerd. Dit houdt in dat deze bedrijven met succes een opleiding hebben afgerond om elektrische en hybride auto’s te mogen herstellen. Zo behoudt u de garantie op uw voertuig.

 • Gespecialiseerd in elektrotechniek 
  Onze schade-experts zijn gespecialiseerd in elektrotechniek. U kunt daardoor rekenen op een deskundige afhandeling van uw schade.

 • Langdurige aanschafwaarderegeling
  Interpolis biedt een aanschafwaarderegeling van 3 jaar. Wordt uw elektrische auto binnen 3 jaar na aanschaf total loss verklaard of gestolen? Dan ontvangt u de aanschafwaarde. De aanschafwaarderegeling geldt voor zowel de Autoverzekering WA + Beperkt Casco als de Autoverzekering WA + Volledig Casco.

 • Laadkabel verzekerd
  De laadkabel van uw elektrische auto is, als accessoire, ook verzekerd.
Elektrische auto die met een laadkabel wordt opgeladen

Voertuighulp voor uw elektrische auto

Voertuighulp is een aanvullende dekking op de elektrische autoverzekering van Interpolis. Bij pech onderweg, zoals een lekke band of lege accu, bent u daarmee verzekerd van hulp en reparatie ter plaatse. Onze partner Eurocross is er volledig op voorbereid om uw elektrische auto snel weer op weg te helpen:
 • Bij een lege accu wordt uw elektrische auto weggesleept naar de dichtstbijzijnde laadpaal.
 • Dekking voor pechhulp in uw woonplaats.
 • Vervoer naar de door u gekozen eindbestemming.
 • Lekke banden vallen onder de dekking.
 • Inzet van een sleepwagen van de berger.
 • Bij elektrische problemen wordt uw auto weggesleept naar een specialist naar keuze.
 • Een vervangende auto staat voor u klaar.
 • Bij een defect of storing van laadpalen van Last Mile Solution ontgrendelt Eurocross deze voor u op afstand.

U bepaalt zelf wat u verzekert

Materiële schade en letselschade die u met uw elektrische auto aan anderen veroorzaakt, verzekert u met onze Autoverzekering WA. Wilt u ook schades aan uw eigen auto verzekeren? Met WA + Beperkt Casco verzekert u onder meer ruitschade en schade aan uw auto door brand, storm of inbraak. De meest uitgebreide autoverzekering is WA + Volledig Casco. Daarmee verzekert u ook schade aan uw auto die ontstaat door vandalisme of een botsing. U kunt uw Interpolis Autoverzekering bovendien uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Uw oplaadpaal verzekert u met de Inboedelverzekering of Woonhuisverzekering

Hebt u de Interpolis Autoverzekering, dan krijgt u pakketpoliskorting op onze Inboedelverzekering of Woonhuisverzekering op de Alles in één Polis.