Wat is een elektrische autoverzekering?

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Elektrisch rijden is de toekomst. Het is beter voor het milieu en biedt verschillende voordelen. Als u een elektrische auto heeft of gaat aanschaffen, dan wilt u deze goed verzekeren. Onze autoverzekering biedt voordelen speciaal voor elektrische auto's.

Elektrische auto verzekeren: waar moet u op letten?

Elektrische auto die geparkeerd staat bij een laadpaal
vergoeding bij diefstal of total loss

Aanschafwaarderegeling

Bij onze autoverzekering met WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco geldt een aanschafwaarderegeling van 3 jaar. Zeker als u in een nieuwe elektrische auto rijdt, is deze regeling van belang. Wordt uw auto gestolen of rijdt u deze total loss? Met deze regeling ontvangt u dan het bedrag dat u bij de aanschaf voor de auto betaalde.
Elektrische auto in een parkeergarage bij een laadpaal
wa, beperkt casco of allrisk

De keuze van uw dekking

Net als bij een 'normale' autoverzekering is de keuze voor de juiste dekking belangrijk. De accu is het duurste onderdeel van uw elektrische auto. Een schade aan de accu kan flinke kosten met zich meebrengen. Bedenk dan ook welk risico u zelf wilt dragen en wat u wilt verzekeren. Bij de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco kiest u een vrijwillig eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,-. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie.
laadkabel elektrische auto
laadpaal, laadkabel, accu en alarm

Onderdelen en accessoires

Let bij het verzekeren van een elektrische auto goed op deze onderdelen en accessoires:
  • Is de laadkabel verzekerd als accessoire of onderdeel? Bij ons is de laadkabel verzekerd.
  • Heeft u een gehuurde accu? Ga dan na of deze onder de dekking voor accessoires valt. Bij ons is een accu waarvan u geen eigenaar bent, niet verzekerd.
  • Is de laadpaal verzekerd via uw inboedel- of woonhuisverzekering? Dit hangt af van hoe uw laadpaal bevestigd is: vast aan uw huis of losstaand.
  • Vaak is een gecertificeerd alarm nodig voor een allrisk autoverzekering. Dit kan tegenwoordig in alle auto’s worden ingebouwd, zonder de garantie te verliezen.
Elektrische auto met een laadkabel
hulp bij pech onderweg

Pechhulp bij elektrische auto's

Pechhulp is een aanvullende dekking op onze elektrische autoverzekering. Bij pech onderweg bent u dan verzekerd van hulp en reparatie ter plaatse. Denk voor uw elektrische auto bijvoorbeeld aan de volgende zaken:
  • Bij een lege accu wordt uw elektrische auto weggesleept naar de dichtstbijzijnde laadpaal.
  • Bij elektrische problemen wordt uw auto weggesleept naar een specialist naar keuze.
  • Bij een defect of storing van laadpalen van Last Mile Solution ontgrendelt onze alarmcentrale deze voor u op afstand.

Wat verzekert u met de elektrische autoverzekering?

Uw kunt uw hybride of volledig elektrische auto goed bij ons verzekeren. Kies de dekking die het beste bij u past. De meeste elektrische auto’s zijn WA + beperkt casco of allrisk verzekerd. Bij WA + Beperkt Casco en  WA + Volledig Casco kiest u voor een vrijwillig eigen risico van € 0,-, € 150,- of € 300,-. Hoe hoger uw eigen risico, hoe lager uw premie.

Schade aan anderen
Eigen schuld of per ongeluk
Een aanhangwagen of caravan achter uw auto
Schade aan uw eigen auto
Tot 3 jaar aanschafwaarde terug bij diefstal of total loss
Breuk, barst of sterretje in voor-, zij- of achterruit (BOVAG/FOCWA herstelbedrijf)
Schade aan accessoires van uw auto
Botsingen, slippartijen van de weg of te water raken
Veroorzaakt door anderen

Inbraak, diefstal en joyriding

Inbraak, diefstal, joyriding en vandalisme

Aanvullend te verzekeren

U kunt uw autoverzekering uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen.
Inzittendenverzekering
Verzekerd op weg
De Inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op uw auto-, motor-, oldtimer- of camperverzekering. Daarmee verzekert u schade aan de bestuurder én passagiers en schade aan spullen in of op het voertuig als gevolg van een verkeersongeval. 

Wat is verzekerd?
Bij letselschade zijn medische kosten, zorgkosten, smartengeld en tijdelijk verlies van het inkomen verzekerd. Ook de kosten bij blijvende invaliditeit en kosten voor een uitvaart zijn verzekerd. Schade aan bagage, kleding of spullen in of op het motorvoertuig of in een aanhangwagen is verzekerd tot € 5.000,-. 
No-Claim Garantie
Bescherm uw no-claimkorting
Rijden zonder schade te veroorzaken, levert voordelen op. U bouwt schadevrije jaren op en krijgt daardoor korting op uw premie. Dit is de no-claimkorting. Met de Interpolis No-Claim Garantie® beschermt u uw premiekorting.

1 terugvalschade per jaar zonder premiegevolgen
Meldt u schade? Dan heeft dit soms gevolgen voor uw schadevrije jaren en no-claimkorting. Dit heet een terugvalschade. Uw premiekorting wordt dan lager. Sluit u de Interpolis No-Claim Garantie® af, dan mag u per verzekeringsjaar 1 terugvalschade melden, zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van uw korting. Voor deze verzekering betaalt u geen premie vanaf trede 19 op de bonus-malusladder. Na een terugvalschade gaat u weer premie betalen.
Pechhulp
Interpolis Pechhulp
Pech onderweg is vervelend. Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wilt u uw weg snel weer vervolgen. Met Interpolis Pechhulp bent u verzekerd van hulp bij pech. U sluit Pechhulp af als aanvullende dekking op uw auto-, motor-, oldtimer-, camper- of bromfietsverzekering.

Pechhulp waar u het nodig hebt
Met Pechhulp krijgt u hulp en reparatie ter plaatse. Als u zelf de bestuurder bent, maar ook als iemand anders van uw voertuig gebruik maakt. Kies voor Pechhulp Nederland en/of Pechhulp Buitenland.

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Verkeer
Personen
Wonen
Recreatie
Rechtsbijstand

Ook interessant voor u?

Kom veilig thuis

Met AutoModus. Als u rijdt zonder u af te laten leiden door uw mobiele telefoon, komt u veilig thuis bij uw gezin.

AutoModus-app op een smartphone in een auto

Groene kaart

Uw groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Hiermee toont u in heel Europa aan dat uw voertuig WA-verzekerd is.

Groen kentekenbewijs die op tafel ligt.

2e auto verzekeren

Bij het verzekeren van een tweede auto kunt u gebruikmaken van de tweede gezinsautoregeling. Lees hoe het werkt.

Vrouw die bij een autodealer in gesprek is