Uw elektrische auto verzekeren

De Interpolis Autoverzekering biedt voordelen voor uw elektrische auto.

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto

Elektrisch rijden is de toekomst. Het is beter voor het milieu en biedt u verschillende voordelen. Als u een elektrische auto hebt of gaat kopen, dan wilt u deze natuurlijk goed verzekeren. Kies voor de Interpolis Autoverzekering. Naast een ruime dekking kunt u ook 24/7 rekenen op hulp van onze alarmcentrale.

Uw e-car verzekert u met de Interpolis Autoverzekering

De Interpolis Autoverzekering biedt u, als eigenaar van een e-car, verschillende voordelen:

 • Merk-erkend schadeherstel
  Interpolis werkt samen met merkdealers. Bij schade aan uw elektrische auto zorgt uw dealer ervoor dat het voertuig wordt gerepareerd door een merk-erkend schadeherstelbedrijf. Deze bedrijven zijn NEN9140-gecertificeerd. Dit houdt in dat deze bedrijven met succes een opleiding hebben afgerond om elektrische en hybride auto’s te mogen herstellen. Zo behoudt u de garantie op uw voertuig.
 • Gespecialiseerd in elektrotechniek 
  Onze schade-experts zijn gespecialiseerd in elektrotechniek. U kunt daardoor rekenen op een deskundige afhandeling van uw schade.
 • Langdurige aanschafwaarderegeling
  Interpolis biedt een aanschafwaarderegeling van 3 jaar. Wordt uw elektrische auto binnen 3 jaar na aanschaf total loss verklaard of gestolen? Dan ontvangt u de aanschafwaarde. De aanschafwaarderegeling geldt voor zowel de Autoverzekering WA + Beperkt Casco als de Autoverzekering WA + Volledig Casco. Koos u voor een eigen risico? Dan halen we dit bedrag af van de nieuw- of dagwaarde van uw auto.
 • Laadkabel verzekerd
  De laadkabel van uw elektrische auto is, als accessoire, ook verzekerd.
Elektrische auto die met een laadkabel wordt opgeladen

Voertuighulp voor uw elektrische auto

Voertuighulp is een aanvullende dekking op de elektrische autoverzekering van Interpolis. Bij pech onderweg, zoals een lekke band of lege accu, bent u daarmee verzekerd van hulp en reparatie ter plaatse. De Interpolis alarmcentrale is er volledig op voorbereid om uw elektrische auto snel weer op weg te helpen:
 • Bij een lege accu wordt uw elektrische auto weggesleept naar de dichtstbijzijnde laadpaal.
 • Dekking voor pechhulp in uw woonplaats.
 • Vervoer naar de door u gekozen eindbestemming.
 • Lekke banden vallen onder de dekking.
 • Inzet van een sleepwagen van de berger.
 • Bij elektrische problemen wordt uw auto weggesleept naar een specialist naar keuze.
 • Een vervangende auto staat voor u klaar.
 • Bij een defect of storing van laadpalen van Last Mile Solution ontgrendelt onze alarmcentrale deze voor u op afstand.

U bepaalt zelf wat u verzekert

Materiële schade en letselschade die u met uw elektrische auto aan anderen veroorzaakt, verzekert u met onze Autoverzekering WA. Wilt u ook schades aan uw eigen auto verzekeren? Met WA + Beperkt Casco verzekert u onder meer ruitschade en schade aan uw auto door brand, storm of inbraak. De meest uitgebreide autoverzekering is WA + Volledig Casco. Daarmee verzekert u ook schade aan uw auto die ontstaat door vandalisme of een botsing. U kunt uw Interpolis Autoverzekering bovendien uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Uw oplaadpaal verzekert u met de Inboedelverzekering of Woonhuisverzekering

Zit de oplaadpaal vast aan uw woning of staat deze op uw erf? Dan is de oplaadpaal verzekerd op onze Woonhuisverzekering. Is de oplaadpaal verplaatsbaar of is deze geleased? Dan is de oplaadpaal verzekerd op onze Inboedelverzekering.

Ook interessant voor u?

Dekking Volledig Casco

Heeft u een nieuwe auto of wilt u uw auto uitgebreid verzekeren? Volledig Casco is onze meest uitgebreide autoverzekering. Lees meer over deze uitgebreide dekking.

Inzittendenverzekering

Aanvullend op uw autoverzekering kunt u een Inzittendenverzekering afsluiten. Komt u terecht in een ongeval? Dan zijn de personen en spullen in uw auto verzekerd.

Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan uw auto of door uw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaagt u het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.

Alles in één Polis

Al uw schadeverzekeringen samenvoegen in 1 pakket? Met de Alles in één Polis kan uw korting oplopen tot 12%.