Auto-inbraak

Wat kunt u doen om inbraak te voorkomen?

 1. Buit eruit!
  Deze tip ligt erg voor de hand, maar we geven hem toch. Maak het dieven niet te makkelijk en haal waardevolle spullen uit uw auto. Dieven zoeken ook onder uw stoel, berg daar dus niets op.
 2. Autoalarm
  Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem en waarschuwingsstickers. Dat schrikt dieven af.
 3. Dashboardkastje
  Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Als u uw dashboardkastje openzet laat u zien dat u daar ook geen waardevolle spullen bewaart. Heeft u een stationcar? Dek de laadruimte dan niet af als deze leeg is.
 4. Laptopsafe
  U wilt niet overal uw laptop meenemen? Schaf dan een laptopsafe aan voor in uw kofferbak. Met dit kluisje bergt u uw laptop en andere waardevolle spullen veilig op. De laptopsafe bestelt u via de Interpolis Preventiewinkel.
  Als u uw laptop in de auto laat liggen, zorg dan in ieder geval dat de Bluetooth en Wifi uitstaat. Dieven misbruiken deze signalen om apparatuur in auto’s op te sporen.

Auto-inbraak verzekeren

Ondanks deze maatregelen kan het helaas toch nog gebeuren dat dieven inbreken. Met de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco bent u verzekerd voor auto-inbraak. Denk hierbij aan een ingetikte ruit.

 

Met WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco bent u ook verzekerd voor onder andere:

Diefstal van spullen uit uw auto

Ook diefstal van spullen uit de auto is voor maximaal € 250,- verzekerd op de Interpolis Autoverzekering WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Dit geldt ook voor spullen die in de auto lagen toen deze werd gestolen. Denk aan een navigatiesysteem, zonnebril, autoradio of geld.

Schade melden

Hebt u schade door auto-inbraak en wilt u dit verhalen op uw Interpolis Autoverzekering? Doe dan eerst aangifte bij de politie. Het bewijs van aangifte hebt u nodig bij het melden van de inbraak.