Autoschade melden

Schade aan uw auto melden bij Interpolis. 

  Autoschade melden

  Hebt u autoschade opgelopen of hebt u met uw auto schade bij iemand anders veroorzaakt? Autoschade melden kan eenvoudig en snel online of telefonisch. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Doe dit zo snel mogelijk. Wij zorgen voor een snelle schadeafwikkeling.

  Schadeformulier

  Bent u met uw auto betrokken bij een ongeluk of aanrijding? Dan vult u altijd een schadeformulier in samen met de tegenpartij. Ook als uw auto total loss is. U vult het schadeformulier ook in bij schade door een onbekende tegenpartij of door een dier waarvan de eigenaar onbekend is. En bij schade aan een aanhangwagen en schade aan een caravan.
   
  Het schadeformulier en eventueel ander bewijsmateriaal stuurt u mee als u de schade meldt bij Interpolis. Lees meer over het schadeformulier
  Bij schade in de volgende situaties hoeft u géén schadeformulier in te vullen:

   

  In welke situaties vult u wel een schadeformulier in? Bijvoorbeeld bij een ongelukvandalisme en brand of ontploffing.

  Autoschade melden of zelf betalen

  Als u geen schade meldt, bouwt u schadevrije jaren op. Met deze schadevrije jaren krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering.

  Dit is de no-claimkortingHoe langer u zonder schade rijdt, hoe hoger de korting.  Schade melden bij uw autoverzekering heeft in sommige situaties gevolgen voor uw schadevrije jaren en dus voor uw no-claimkorting. Soms is het dan goedkoper om schade zelf te betalen.

  Bekijk daarom eerst of het slim is om de schade te melden

  Schade afhandeling

  Interpolis zorgt voor de afhandeling van uw schade zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Soms is het nodig dat onze schade-expert de schade aan uw auto in kaart brengt. Dit hoort u van ons.

  Laat u uw schade vervolgens herstellen bij 1 van de aangesloten schadeherstelbedrijven bij Interpolis en is de schade verzekerd? Dan hoeft u niets voor te schieten. Interpolis verrekent de kosten direct met de garage.