Autoschade door storm

Welke schade is wel en niet verzekerd bij storm?

  Wat is stormschade?

  Interpolis spreekt van een storm bij windkracht 7 of hoger. Hebt u autoschade door een storm, dan controleert Interpolis altijd of er echt sprake was van een storm.

  Hieronder leest u een aantal voorbeelden van autoschade door storm:
  • Een dakpan waait van een huis en valt door de voorruit van uw auto.
  • Een dikke boomtak breekt af en zorgt voor schade aan uw auto.
  • Een boom valt boven op uw auto.

  Extreme weersomstandigheden

  Door de klimaatverandering wordt verwacht dat we steeds vaker extremer weer krijgen. Bijvoorbeeld storm, onweer en hagel. Stormschade aan uw auto kan u dan ook zo overkomen. Het is overmacht, maar u kunt zich er wel voor verzekeren. Zodat u de kosten van de schade niet zelf hoeft te betalen.
  Ook voor schade door extreme weersomstandigheden bent u verzekerd. Bijvoorbeeld aardbevingen, overstromingen, tsunami’s of grondverzakkingen en grondverschuivingen. 


  Tips bij storm

  Zware storm kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg, zoals slecht zicht of gevaarlijke windvlagen.
    
  Hieronder leest u onze tips bij storm. 
  • Ga bij storm de weg niet op of pas uw rijgedrag aan en voorkom stormschade aan uw auto en letselschade.
  • Plaats uw auto bij voorkeur onder een stevige overkapping. Bijvoorbeeld in een schuur of garage. Hebt u die niet? Zet uw auto dan, als het mogelijk is, niet onder of in de buurt van een boom.
  • Houd tijdens storm uw portier bij het uitstappen stevig vast, zodat u schade voorkomt aan uw eigen auto of de auto naast u.

  Wanneer is stormschade verzekerd?

  Met de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (all-risk) op uw Interpolis Autoverzekering bent u voor stormschade verzekerd. Met alleen een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking bent u niet verzekerd voor stormschade.
   
  Meldt u bij ons een stormschade? Dan heeft dit geen gevolgen voor uw no-claimkorting. U betaalt dus geen hogere premie en het aantal schadevrije jaren blijft gelijk.

  Stormschade melden

  Hebt u stormschade? Maak dan foto's van de schade. Noteer het tijdstip. Hiermee kunt u meer duidelijkheid geven als er twijfel bestaat over de storm en de windkracht.
  Meld de schade vervolgens zo snel mogelijk bij ons. U hoeft voor stormschade geen schadeformulier in te vullen zolang er geen andere partij bij betrokken is.

  Expert
  In sommige situaties schakelen wij een expert in. De expert komt dan eerst bij u kijken. Als er geen expert nodig is, dan kunt u de schade meteen laten repareren. 

  Leenauto
  Laat u de schade herstellen bij een aangesloten garage van Interpolis? Dan krijgt u een leenauto tijdens de reparatie.