Autoschade door storm

Welke schade is wel en niet verzekerd bij storm?

  Wat is stormschade?

  Interpolis spreekt van een storm bij windkracht 7 of hoger. Heb je autoschade door een storm, dan controleert Interpolis altijd of er echt sprake was van een storm.

  Hieronder lees je een aantal voorbeelden van autoschade door storm:
  • Een dakpan waait van een huis en valt door de voorruit van jouw auto.
  • Een dikke boomtak breekt af en zorgt voor schade aan jouw auto.
  • Een boom valt boven op jouw auto.

  Extreme weersomstandigheden

  Door de klimaatverandering wordt verwacht dat we steeds vaker extremer weer krijgen. Bijvoorbeeld storm, onweer en hagel. Stormschade aan jouw auto kan je dan ook zo overkomen. Het is overmacht, maar je kunt je er wel voor verzekeren. Zodat je de kosten van de schade niet zelf hoeft te betalen.
  Ook voor schade door extreme weersomstandigheden ben je verzekerd. Bijvoorbeeld aardbevingen, overstromingen, tsunami’s of grondverzakkingen en grondverschuivingen. 


  Tips bij storm

  Zware storm kan zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg, zoals slecht zicht of gevaarlijke windvlagen.
    
  Hieronder lees je onze tips bij storm. 
  • Ga bij storm de weg niet op of pas jouw rijgedrag aan en voorkom stormschade aan jouw auto en letselschade.
  • Plaats jouw auto bij voorkeur onder een stevige overkapping. Bijvoorbeeld in een schuur of garage. Heb je die niet? Zet jouw auto dan, als het mogelijk is, niet onder of in de buurt van een boom.
  • Houd tijdens storm jouw portier bij het uitstappen stevig vast, zodat je schade voorkomt aan jouw eigen auto of de auto naast je.

  Wanneer is stormschade verzekerd?

  Met de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (all-risk) op jouw Interpolis Autoverzekering ben je voor stormschade verzekerd. Met alleen een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking ben je niet verzekerd voor stormschade.
   
  Meld je bij ons een stormschade? Dan heeft dit geen gevolgen voor jouw trede op de bonus-malusladder en het aantal schadevrije jaren.

  Stormschade melden

  Heb je stormschade? Maak dan foto's van de schade. Noteer het tijdstip. Hiermee kun je meer duidelijkheid geven als er twijfel bestaat over de storm en de windkracht.
  Meld de schade vervolgens zo snel mogelijk bij ons. Je hoeft voor stormschade geen schadeformulier in te vullen zolang er geen andere partij bij betrokken is.

  Expert
  In sommige situaties schakelen wij een expert in. De expert komt dan eerst bij je kijken. Als er geen expert nodig is, dan kun je de schade meteen laten repareren. 

  Leenauto
  Laat je de schade herstellen bij een aangesloten garage van Interpolis? Dan krijg je een leenauto tijdens de reparatie.