Autoschade door vandalisme

  Autoschade melden na vandalisme

  Doe aangifte bij de politie 
  Soms lukt het om de schade te verhalen op de dader. Je kunt online aangifte doen of telefonisch. Het telefoonnummer is 0900 88 44. 

  Meld de schade bij Interpolis
  Wij kunnen je helpen bij het verhalen van de schade op de dader als die bekend is. Als je schade door vandalisme meldt, stijgt jouw premie omdat het aantal schadevrije jaren en de no-claimkorting wijzigt. Het is daarom soms voordeliger om zelf de schade te betalen. Meld jouw schade alleen als het schadebedrag hoger is dan de kosten van de premieverhoging. Je kunt het schadebedrag binnen 1 jaar terugbetalen om een terugval in schadevrije jaren en no-claimkorting ongedaan te maken. 

  Heb je een Interpolis No-Claim Garantie® op jouw autoverzekering? Dan kun je 1 schade per verzekeringsjaar melden bij Interpolis en tóch dezelfde trede op de bonus-malusladder met de bijbehorende korting houden.

  Zoek een herstelbedrijf
  Je mag zelf een bedrijf kiezen, maar je kunt de schade ook via Interpolis laten herstellen. Wij regelen vervangend vervoer als dat nodig is, zonder extra kosten.   

  Met 1 telefoontje zorgt Interpolis dat jouw schade wordt afgehandeld. Kies voor 1 van de 350 garages waarmee wij samenwerken en je hoeft niks voor te schieten. Wel zo prettig. 

  Ben je verzekerd voor schade door vandalisme?

  Je bent met de Interpolis Autoverzekering WA + Volledig Casco verzekerd voor schade door vandalisme. 

  Met de dekking WA + Beperkt Casco of alleen WA is schade door vandalisme niet verzekerd.

  Tips om autoschade door vandalisme te voorkomen

  • Parkeer jouw auto in een garage. Als dat niet kan, kies dan een verlichte weg. Maar liever geen weg waar veel uitgaanspubliek langskomt.
  • Klap de buitenspiegels in.
  • Installeer een alarmsysteem in jouw auto.