Autoschade door vandalisme

  Autoschade melden na vandalisme

  Doe aangifte bij de politie 
  Soms lukt het om de schade te verhalen op de dader. U kunt online aangifte doen of telefonisch. Het telefoonnummer is 0900 88 44. 

  Meld de schade bij Interpolis
  Wij kunnen u helpen bij het verhalen van de schade op de dader als die bekend is. Als u schade door vandalisme meldt, stijgt uw premie omdat het aantal schadevrije jaren en de no-claimkorting wijzigt. Het is daarom soms voordeliger om zelf de schade te betalen. Meld uw schade alleen als het schadebedrag hoger is dan de kosten van de premieverhoging. U kunt het schadebedrag binnen 1 jaar terugbetalen om een terugval in schadevrije jaren en no-claimkorting ongedaan te maken. 

  Hebt u een Interpolis No-Claim Garantie® op uw autoverzekering? Dan kunt u 1 schade per verzekeringsjaar melden bij Interpolis en tóch uw no-claimkorting houden.

  Zoek een herstelbedrijf
  U mag zelf een bedrijf kiezen, maar u kunt de schade ook via Interpolis laten herstellen. Wij regelen vervangend vervoer als dat nodig is, zonder extra kosten.   

  Met 1 telefoontje zorgt Interpolis dat uw schade wordt afgehandeld. Kies voor 1 van de 350 garages waarmee wij samenwerken en u hoeft niks voor te schieten. Wel zo prettig. 

  Bent u verzekerd voor schade door vandalisme?

  U bent met de Interpolis Autoverzekering WA + Volledig Casco verzekerd voor schade door vandalisme. 

  Met de dekking WA + Beperkt Casco of alleen WA is schade door vandalisme niet verzekerd.

  Tips om autoschade door vandalisme te voorkomen

  • Parkeer uw auto in een garage. Als dat niet kan, kies dan een verlichte weg. Maar liever geen weg waar veel uitgaanspubliek langskomt.
  • Klap de buitenspiegels in.
  • Installeer een alarmsysteem in uw auto.