Bij Interpolis kiest u de zorgverzekering die bij u past

Interpolis heeft 2 natura zorgverzekeringen: ZorgActief en ZorgCompact. Hieronder leest u een aantal verschillen tussen deze verzekeringen.
Mensen zijn aan het hardlopen in het park. De zorgverzekering ZorgCompact van interpolis is een voordelige zorgverzekering waarbij u alles online regelt.

ZorgCompact

Basisverzekering ZorgCompact € 113,50
Wilt u een online basisverzekering met de keuze voor 1 aanvullende verzekering? Met daarin tanddekking en de meest gebruikte zorg die niet verzekerd is op de basisverzekering? Dan past ZorgCompact goed bij u.

 • € 91,50 per maand bij een totaal eigen risico van € 885,-
 • keuze voor 1 aanvullende verzekering met tanddekking
 • 6 fysiobehandelingen
 • regel alles online, van declareren tot en met het bestellen van medicijnen
 • orthodontie tot 18 jaar kunt u niet meeverzekeren
Jongetje plakt pleister op het gezicht van vader. Met de interpolis zorgactief zorgverzekering krijgt u een basisverzekering met uitgebreide pakketkeuze.

ZorgActief

Basisverzekering ZorgActief € 122,-
Bij deze basisverzekering bepaalt u zelf welke zorg u aanvullend verzekert. Heeft u het komende jaar zorg nodig die niet wordt vergoed uit de basisverzekering of wilt u graag meer zekerheid? Dan is ZorgActief een goede keuze voor u en uw gezin.

 • € 100,- per maand bij een totaal eigen risico van € 885,-
 • keuze uit 3 aanvullende verzekeringen en 3 tandverzekeringen
 • 6, 12 of 20 fysiobehandelingen
 • kies voor online gemak én persoonlijk contact
 • orthodontie tot 18 jaar kunt u meeverzekeren
Vrienden zitten aan een picknicktafel in het park. 1 op de 4 millennials heeft burn-outklachten. Daarom onderzoeken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat het aantal millennials met burn-outklachten afneemt.
Zorg goed voor jezelf
1 op de 4 millennials heeft burn-outklachten. Veel te veel, vinden wij. Daarom onderzoeken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat het aantal millennials met burn-outklachten afneemt.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik een overzicht van vergelijkbare basiszorgverzekeringen van Achmea?
Op zorgverzekeringskaart.nl staat een overzicht van de vergelijkbare basisverzekeringen van Interpolis en andere merken van Achmea.
Wat is het verschil tussen de Interpolis basisverzekeringen ZorgCompact en ZorgActief?
ZorgCompact is de voordelige zorgverzekering van Interpolis. Met de ZorgCompact basisverzekering regelt u alles online. Van declareren tot het bestellen van medicijnen. Met ZorgActief heeft u persoonlijk én online gemak. U ontvangt bij beide verzekeringen een vergoeding van 75% als u gebruik maakt van een zorgverlener zonder contract. Kijk daarom altijd eerst in de Zorgzoeker of uw zorgverlener gecontracteerd is.

Bij ZorgCompact hebben we voor bepaalde hulpmiddelen een aantal geselecteerde leveranciers. Het gaat hier om visuele hulpmiddelen, diabeteshulpmiddelen en hulpmiddelen voor mobiliteit, verpleging en verzorging op bed, incontinentie en stoma. Gaat u voor deze hulpmiddelen naar een andere leverancier dan de geselecteerde? Dan hebt u recht op een vergoeding van 75%.
Wat is het verschil tussen wel en niet gecontracteerde zorg?
De Interpolis basisverzekeringen zijn naturapolissen. U heeft 100% vergoeding bij gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners met een contract. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract met Interpolis? Dan krijgt u bij ZorgCompact en bij ZorgActief een maximale vergoeding van 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. De rest van de kosten betaalt u zelf.
Waarom is de zorgverzekering ZorgCompact goedkoper dan ZorgActief?

ZorgCompact is de voordelige online zorgverzekering van Interpolis. Met ZorgCompact regelt u alles online. Ook bestelt u medicijnen en een aantal hulpmiddelen online bij een geselecteerde leverancier.


Deze zorgverzekering is zo eenvoudig mogelijk gehouden, zodat u niet teveel betaalt. Hebt u toch zorg nodig? Dan krijgt u de kwaliteit die u van Interpolis gewend bent. En natuurlijk kunt u uw verplicht eigen risico gespreid betalen.

Wanneer kan ik me het beste aanvullend verzekeren op de zorgverzekering?

Verwacht u specifieke zorg nodig te hebben? Dan is het meestal verstandig om aanvullend te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of tandartskosten. U kunt het beste alleen verzekeren wat u nodig heeft. Sluit dus alleen een aanvullende zorgverzekering af als u denkt daar gebruik van te gaan maken. Of als u eventuele zorgkosten niet zelf kunt dragen.


U kunt bij Interpolis kiezen voor ZorgCompact met 1 aanvullende verzekering met een beperkt aantal aanvullende dekkingen en mondzorgdekkingen. Daarnaast biedt ZorgActief keuze uit meerdere aanvullende (tand)verzekeringen. De keuze is aan u.

Wat wordt er vergoed in de basisverzekering?
Gemiddeld wordt meer dan 90% van de zorgkosten vergoed via de basisverzekering, zoals de kosten voor:
 • huisarts
 • zorg voor kinderen tot 18 jaar
 • medische specialisten
 • voorgeschreven geneesmiddelen
 • ziekenvervoer
 • verloskundige zorg
 • kraamzorg
Waar kan ik mijn zorgverzekering bekijken?
In MijnZorggebruik ziet u de gegevens van uw polis en een actueel overzicht van de zorgkosten die u heeft gemaakt. Mijn Zorggebruik is uw persoonlijke beveiligde online omgeving van de zorgverzekering.
Hoe wijzig ik mijn zorgverzekering?
Wijzigingen geeft u door van half november tot en met 31 december. Uw zorgverzekering wijzigt dan per 1 januari. Dit is wettelijk bepaald. Dit geldt ook voor de keuze van uw vrijwillig eigen risico. Uw aanvullende verzekering of tandverzekering wijzigt u tot en met 31 januari. Doe dit eenvoudig via de Rabo App of Rabobank Online Bankieren.