Voorkom schade aan je bedrijfspand

Als je een bedrijfspand bezit komen daar verschillende risico's bij kijken. Een brand of inbraak kan grote gevolgen hebben voor jouw onderneming. Met een gebouwenverzekering ben je goed verzekerd, maar liever nog helpen we je met het voorkomen van schade aan je bedrijfspand. In onderstaande video geven we je verschillende preventietips. Je kunt de belangrijkste informatie ook in dit artikel lezen.

Herken belangrijke brandscenario's.

Om te beginnen is het belangrijk om brandscenario's te herkennen en je bedrijf tegen brand te beschermen. Brand in je bedrijf is namelijk een ingrijpende gebeurtenis en legt de bedrijfsvoering tijdelijk of zelfs definitief stil. Een faillissement komt dan ook vaak niet alleen door de materiële schade. Veel bedrijven redden het na een brand niet omdat het te lang duurt voordat de zaak weer op volle toeren draait. Om zulke situaties te voorkomen is het herkennen van de belangrijkste brandrisico's de 1e stap. Hiervoor kijk je naar de grote hoeveelheid aan factoren die het ontstaan en het verloop van een brand kunnen bepalen.

Voer een elektrakeuring uit.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om het risico op brand te beperken. Zo is het goed om periodiek een elektrakeuring uit te voeren. 1 van de belangrijkste oorzaken van brand bij bedrijven zijn namelijk defecten of onveilige situaties in het elektrisch materieel. Door periodiek een elektrakeuring te laten uitvoeren volgens de kwaliteitseisen van SCIOS, beperk je niet alleen het risico op brand maar ook op een elektrische schok.

Je kunt kiezen voor SCIOS Scope 8, SCIOS Scope 9, SCIOS Scope 10 of SCIOS Scope 12. Wil je weten wat de verschillen zijn en welke keuring het beste bij jouw bedrijf past? Lees meer over de elektrakeuring.

Plaats rookmelders en camera's.

Als aanvulling op je inbraakalarm is het verstandig om rookmelders en camera's te plaatsen. Ook brandblusapparatuur is een must. Daarnaast zorgt goede verlichting op je bedrijventerrein ervoor dat het bedrijfspand een stuk minder aantrekkelijk is voor brandstichters die zelf liever niet in de spotlight staan. Wil je meer weten over het voorkomen van brand of andere vormen van schade? Lees nog meer tips om schade te voorkomen.

Maak het inbrekers lastig om binnen te komen.

Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door bezoekers zich altijd te laten melden bij binnenkomst en eventuele vreemden in het pand aan te spreken. Het is daarnaast goed om te kiezen voor certificaatsleutels, waarbij je regels instelt voor het sleutelgebruik. Ook hang- en sluitwerk dat voldoet aan de SKG-normen maakt het voor mogelijke inbrekers een stuk lastiger.

Voorkom dat er een grote buit te halen valt, door bijvoorbeeld je voertuigsleutels of waardevolle spullen op te bergen in inbraakwerende kasten of achter inbraakwerende deuren. Camera's met live view kunnen ervoor zorgen dat de particuliere alarmcentrale of politie mee kan kijken bij een inbraakalarm. Het installeren van een mistgenerator kan ook een verschil maken. De inbreker ziet dan binnen enkele seconden geen hand meer voor ogen.

Bescherm je tegen online criminaliteit.

Het is belangrijk dat je je bedrijfsgegevens beschermt tegen cybercrime. Dat kan door een systeembeheerder een firewall in te laten stellen die aanvallen van hackers, virussen en spyware buiten houdt. Ook helpt het om een up-to-date antivirussysteem te installeren dat je computer en service beschermt. Voer daarnaast alle software-updates direct uit om beveiligingslekken te voorkomen.

Omdat er toch iets mis kan gaan, is het heel verstandig om dagelijks een back-up te maken waarin je bestanden opslaat op een medium buiten het netwerk. Zo heb je je data altijd ergens achter de hand.

Voordelen van de Interpolis gebouwenverzekering.

  • Uitgebreide dekking
  • Garantie tegen onderverzekering
  • 1 keer eigen risico bij schade
  • Dagelijks opzegbaar
  • Gratis waardebepaling
  • Preventieoplossingen zoals elektrakeuring en bouwadvies