Waarom een elektrakeuring?

Bij een brandverzekering voor je bedrijfspand is een SCIOS scope 10 keuring vaak verplicht. Waarom eigenlijk? Dat leggen we je in dit artikel graag uit.

Brand zorgt voor veel schade en leed bij ondernemers

Een grote brand in je bedrijfspand is een nachtmerrie voor ondernemers. Je bent je spullen en je werkplek kwijt. Mensen kunnen gewond raken en je bedrijf ligt misschien een tijdlang stil.

1 op de 4 branden ontstaat door een defect aan het elektrisch materieel

Bij Interpolis behandelen we ieder jaar zo’n duizend brandschades bij bedrijven. Deze schades ontstaan in 25% van de gevallen door een defect, gebrekkig onderhoud of foutief aansluiten van elektrisch materieel. Of door onwetendheid van mensen die aan het elektrisch materieel werken. Een handige medewerker bijvoorbeeld, die goedbedoeld maar provisorisch een reparatie uitvoert. Ook tijdelijke oplossingen als kabelhaspels kunnen een risico vormen. Bij beschadigde kabels, te dunne kabels of niet volledig uitgerolde haspels kan te veel warmteontwikkeling ontstaan.

Ook jouw bedrijf heeft een elektrakeuring nodig

Ieder bedrijf heeft elektrisch materieel waarmee iets mis kan gaan. Onder het elektrisch materieel van je bedrijf valt alles wat vanuit de meterkast of de technische ruimte je bedrijf ingaat. Zoals kabels, buizen, leidingen en schakelaars. En alle apparaten en machines die je ergens in je bedrijf op de elektrische installatie aansluit. Interpolis wil ondernemers helpen om risico’s te voorkomen. Daarom kunnen we voor je regelen dat een bevoegd en deskundig inspectiebedrijf komt controleren of de elektrische installatie van je bedrijf op dit moment veilig is.

Een elektrakeuring helpt je om de kans op brand in je bedrijfspand te verkleinen

Een elektrakeuring brengt heel precies de risico’s en gebreken aan elektrisch materieel binnen jouw bedrijfspand in kaart. De inzichten uit een elektrakeuring helpen je de juiste maatregelen te nemen om de veiligheid van medewerkers en klanten te vergroten en brandrisico’s te beperken. Er zijn meerdere soorten elektrakeuringen en normen. Bekijk hier een handig overzicht van de belangrijkste elektrakeuringen.

Wanneer is een SCIOS scope 10 verplicht?

Als je een brandverzekering bij Interpolis afsluit en het totaal verzekerde bedrag van je bedrijfspand, inventaris, voorraad en omzetverlies is opgeteld meer dan € 500.000,-, dan is een elektrakeuring volgens SCIOS Scope 10 verplicht. Voor agrarische bedrijven is een elektrakeuring altijd verplicht. De exacte eisen die aan de elektrakeuring gesteld worden staan in de polis. De polis is leidend voor de te ondernemen acties.

SCIOS certificering garandeert een hoge kwaliteit van de inspectie

Een SCIOS Scope 10 inspectie brengt brandrisico’s van elektrisch materieel in kaart volgens de NTA 8220. Deze keuring wordt uitgevoerd door een SCIOS-gecertificeerd inspectiebedrijf en een speciaal voor deze keuring opgeleide inspecteur. Een inspectiebedrijf ontvangt alleen een SCIOS-certificaat als zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Snel geregeld met de Interpolis Elektrakeuring SCIOS Scope 10

We hebben gemerkt bedrijven het best lastig vinden om de juiste keuring te kiezen. Wij maken het graag makkelijker. Daarom hebben wij afspraken gemaakt met bevoegde en deskundige inspectiebedrijven. Iedereen kan een elektrakeuring via Interpolis aanschaffen.

Ook als je geen klant bij ons bent. Je kunt de Interpolis Elektrakeuring SCIOS scope 10 snel en gemakkelijk via onze webwinkel aanschaffen. Hier kun je ook de SCIOS scope 8SCIOS scope 9 en SCIOS scope 12 vinden. 

Herinnering voor herkeuring, een veilig idee

Het elektrisch materieel van je bedrijf verandert en veroudert in de loop van de tijd. Daarom is het belangrijk om de keuring regelmatig uit te voeren. In onze verzekering houden we hiervoor een termijn van 5 jaar aan. Koop je de Interpolis Elektrakeuring SCIOS Scope 10 via onze webwinkel? Dan ontvang je vlak voordat de 5 jaar zijn verstreken een herinneringsmail voor de periodieke keuring.

Lees hier meer over de elektrakeuringen van Interpolis of vraag direct de elektrakeuring SCIOS scope 10 aan.