Een designer werkt op zijn computer, wat als hij arbeidsongeschikt raakt?

Een AOV voor € 1,- per uur

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) heel duur is. Vaak een reden waarom een ondernemer een AOV niet sluit.
Een ondernemer met een burn-out verdient 0 euro per uur. Een AOV sluit je al voor 1 euro per uur.

Een AOV hoeft niet duur te zijn

Stel dat u door ziekte, burn-out of een ongeval langere tijd niet kunt werken. Hoe lang kunt u zonder inkomen? Het antwoord op die vraag is voor iedere ondernemer anders.

 Als ondernemer moet u zelf iets regelen. Bepaal de oplossing die bij u past.
Zak met geld
Wat krijgt u voor 1 euro?

Natuurlijk een goede AOV. En die AOV hoeft niet duur te zijn. De prijs hangt ook af van de keuzes die u zelf maakt. In veel beroepen sluit u al voor € 1,- per uur een AOV. Voor ondernemers in lichamelijk zwaardere beroepen kost een AOV vaak meer dan € 2,- per uur. U kiest de AOV die past bij uw situatie en uw wensen. Maak die AOV premie onderdeel van uw uurtarief. Hieronder vindt u voorbeelden van ondernemers, hun situatie en hun keuze.


Voor ondernemers in lichamelijk zwaardere beroepen kost een AOV vaak meer dan € 2,- per uur.

Webdesigner Britte blijft lekker wonen

Britte is 34 jaar en woont samen met Hans. Ze hebben net een huis gekocht. Ze wil zeker weten dat ze dat huis kunnen blijven betalen. Ook als Britte door arbeidsongeschiktheid een tijdje géén inkomsten heeft. En het spaargeld is echt wel op gegaan.

Britte sluit daarom een AOV die al na één maand gaat uitkeren. Ze verzekert een bedrag van € 1.500,- per maand waarvan ze bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten kan betalen. Met het inkomen van Hans kunnen ze verder prima leven. Deze AOV kost haar € 79,- per maand. En daar gaat nog instroomkorting van af!

Britte kan wekelijks zo’n 20 uur declareren bij klanten. In totaal komt ze op 900 uren per jaar. Haar AOV kost haar € 1,05 per uur. Dat heeft ze direct verwerkt in haar tarief. (En als er een kleine komt… krijgt ze een zwangerschapsuitkering uit haar AOV)
Een vrouw werkend op haar laptop. Webdesigner Britte blijft lekker wonen.

Architect Joost is net voor zichzelf begonnen

Joost is 28 jaar en na een paar jaar werken bij een bureau gestart als zelfstandig ondernemer. De 1e klanten heeft hij al binnen! Hij is ook enthousiast mountainbiker. Hij wil geen kopzorgen over geld wanneer hij een tijdje niet kan werken doordat hij over de kop is geslagen….

Joost sluit daarom een AOV. Omdat hij nog weinig verdient, en gelukkig goedkoop woont, verzekert hij een uitkering van € 15.000 per jaar. Als de zaken goed gaan over een jaar of 2 kan hij dat nog aanpassen. Zo’n AOV kost hem zonder de tijdelijke instroomkorting: € 56,- per maand.

Joost hoopt dit jaar 1000 uur in rekening te kunnen brengen bij zijn klanten. Dan hoeft hij uit zijn uurtarief maar € 0,68 opzij te zetten voor zijn AOV (Joost kan in het begin de Groeioptie gebruiken van de AOV van Interpolis. Daarmee kan hij zonder gedoe zijn AOV mee laten groeien met het succes van zijn bedrijf).
Een lachende ondernemer. Architect Joost is net voor zichzelf begonnen

Organisatieadviseur Rick heeft wel een potje

Rick is 42 jaar. Hij heeft voldoende geld achter de hand om een jaar rond te komen als hij geen inkomsten heeft. Als hij blijvend arbeidsongeschikt wordt, is dat echter niet genoeg. Rick besluit om een AOV af te sluiten die pas uitkeert als hij een jaar ziek is.

Die uitkering moet genoeg zijn om alle vaste lasten te kunnen blijven betalen. Rick verzekert daarom een bedrag van € 2.000,- per maand. En dat bedrag groeit mee met de inflatie.

Zo’n AOV kost hem € 132,- per maand. Dat heeft Rick verwerkt in zijn tarief: € 1,13 per uur is al genoeg om de AOV te kunnen betalen, want Rick declareert jaarlijks zo’n 1400 uur bij zijn klanten. (En de eerste 4 jaar krijgt hij ook nog instroomkorting op zijn AOV!)
Een ondernemer in pak. Organisatieadviseur Rick heeft wel een potje
De arbeidsongeschiktheidsverzekering van Interpolis
De AOV van Interpolis keert uit bij alle vormen van arbeidsongeschiktheid. Ook bij psychische klachten of zwangerschap. U krijgt een maandelijks uitkering. Ook heeft u een persoonlijk aanspreekpunt en begeleiding mocht dit nodig zijn. Op rabobank.nl vindt u meer informatie over dekkingen en kenmerken. U kunt  ook berekenen wat uw AOV kost. Of vraag online een offerte aan.