Je gaat na je ziekenhuis­behandeling naar huis.

In dit geval zijn er verschillende mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Denk aan wijkverpleging. Je krijgt dan thuis persoonlijke verpleging voor bijvoorbeeld wondverzorging, klaarzetten en geven van medicijnen, en stomazorg. Als je hulp nodig hebt bij het regelen van zorg, maak dan gebruik van de ZorgCoach.

Heb je huishoudelijke hulp nodig?

Misschien heb je na je behandeling in het ziekenhuis hulp in het huishouden nodig. Zoals hulp bij schoonmaken, wassen of boodschappen doen. Huishoudelijke hulp vraag je aan bij het loket voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van je gemeente. Zij bekijken of je hiervoor in aanmerking komt. Dit is afhankelijk van wat je wel en niet kunt, en van jouw situatie. Tip: regel je aanvraag op tijd, een aanvraag duurt vaak 6 tot 8 weken.

Hulpmiddelen zijn soms erg handig.

Misschien ben je na je ziekenhuisbehandeling minder mobiel. Dan zijn hulpmiddelen erg handig; denk bijvoorbeeld aan een toiletverhoger, douchestoel, rolstoel of speciaal bed om makkelijker in en uit te stappen. Veel hulpmiddelen kun je lenen bij een leverancier of thuiszorgwinkel. Er kan sprake zijn van een eigen risico, eigen bijdrage of maximale vergoeding. Kies voor een organisatie waar wij een contract mee hebben. Dan is het gebruik vaak kosteloos. Organisaties waar wij een contract mee hebben, vind je in onze Zorgzoeker.

Je zorgpolis en zorgkosten.

In Mijn Zorggebruik zie je de gegevens van jouw zorgpolis en een actueel overzicht van de zorgkosten die je hebt gemaakt. Declareer je gemaakte zorgkosten? Doe dit eenvoudig en snel via de Interpolis Zorg app.

Het betalen van je zorg na een ziekenhuis­behandeling.

Voor je zorgverzekering betaal je premie. Als je zorgkosten maakt, krijg je soms een rekening voor eigen risico of eigen bijdrage. Welke kosten worden wanneer in rekening gebracht en hoe moet je deze betalen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo betaal je op de manier die het beste bij jou past. Kun je een keer niet betalen? Dat is helemaal niet erg! Samen vinden we wel een oplossing. 

Maak je zorgkosten die onder de basisverzekering vallen?

Dan betaal je die kosten meestal eerst uit je eigen risico. Sommige kosten vallen niet onder het eigen risico en worden meteen vergoed. Je kunt het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico. Het bedrag van het vrijwillig eigen risico wordt dan opgeteld bij het verplicht eigen risico. Hierdoor ontvang je korting op je premie. Hoeveel eigen risico je nog hebt, bekijk je in Mijn Zorggebruik.

Ook interessant voor jou

Geldzorgen onder controle

Minder geldzorgen is een eerste stap om je geldzaken weer op orde te krijgen. Met de aanvullende verzekering MeerZeker en ZonderZorgen vergoeden wij een online module (via Stichting Mirro) die helpt om geldzorgen onder controle te krijgen.

Zorgkosten declareren

Bij Interpolis hoef je niet lang te wachten op je geld. Heb je een rekening gekregen voor zorgkosten? Je zorgkosten kun je op 3 manieren declareren: met de Interpolis Zorg app, online via Mijn Zorggebruik, of per post. Declareer je online of met de Zorg app? Dan ontvang je binnen 2 werkdagen het geld op je rekening.

Eigen bijdrage zorgkosten

De meeste zorgkosten worden gelukkig helemaal vergoed vanuit de basisverzekering. Je hoeft daarvoor niets extra’s te betalen. Maar voor een aantal zorgsoorten is dat niet zo. Dan is er een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is het deel van de medische kosten uit de basisverzekering dat je zelf moet betalen.

Eigen risico zorg

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voor zorgkosten die onder de basisverzekering vallen. Met het eigen risico wil de overheid mensen bewuster maken van de zorgkosten. En de zorg betaalbaar houden. Er is een verschil tussen verplicht eigen risico en vrijwillig eigen risico.